Benzin vs. diesel :)
Moderátor: Blue Lanos
- Dimco Nubira 97
Re: Benzin vs. diesel :)
tak toto bolo dobréééé
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
- Reklama
Za chvilku na nas nabehne nejaka liga feministek
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
- Dimco Nubira 97
Keď to budú dlhonohé feši blondínky nech len prídu
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
at mame konecne nekoho na to zahrivani
- Dimco Nubira 97
Ale šak vy v benzínoch to zahrievanie nepotrebujete či ?
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
To je jasne, ze jsem to myslel pro tebe
- Dimco Nubira 97
Jaj taktoooo No dobre teda keď myslíš... ďakujem že sa o mňa tak pekne staráš
Seat LEON 1.4 TSI
Seat LEON 1.4 TSI
To vis, budes mit plne prace rozjizdet diesel a odlamovat rampouchy od ruk i po pul hodine jizdy na pravidelnou mesicni garancku, nemas na to cas, nekdo se musi starat aspon trosku o tve dobro, kdyz v tom dieselu tak trpis
Jak to myslis to za 1. ze velmi maly tocivy moment v nizkych otackach?mzprx píše:Dovolim si nesuhlasit s tymito vyhodami naftoveho motora z predosleho prispevku Hladolefa:
- vysoky tocivy moment v nizkych otackach
Skutocnost je taka, ze u turbodieslu je to nasledovne:
1. velmi maly tocivy moment v nizkych otackach
2. prudky narast tociveho momentu/vykonu pri zabere turba
3. pri otackach nad cca. 3500 - 3800 nutnost rychlo preradit a nespadnut do bodu 1.
Vzdy, ked si presadnem do naftaku, niekolkokrat mi skape motor, kym si zvyknem davat viac plynu. Stava sa to pravidelne (sice menej casto) aj stalemu vodicovi toho auta (hoci sa mi smial, stalo sa mu to po vymene za volantom aj jemu) Tak isto pri vychadzani z bocnej ulice na hlavnu, je to s Oplom Meriva 1,7 Cdi o zivot, auto pri preradeni z 1. na 2. stupen ide vykonovo tak dole, ze spomali a ma tendenciu skapat. Epica s dieslom to same, kym som vysiel s predvadzackou z autosalonu, 2x mi to skapalo, lebo som dal malo plynu. Benzin mi to neurobil nikdy. Proste otacky poklesnu, v motore to cvakne a stoji.
- zastavenie motoru pri nizkych otackach prakticky nemozne
Skutocnost: naopak, je to obvykle, nakolko ovladanie je skoro nespojite, cize bud taha naplno, alebo este menej ako benzin.
Vzdy som zeny ucil parkovat s benzinom bez plynu - bez problemov.
- tichy zvuk
To snad nie, to si robis srandu..... Nebavime sa o "sportovych vyfukoch", ale o normalnych autach. Najlepsie naftaky sa len priblizuju v tichosti priemerne hlucnym benzinom. Vibracie maju vzdy.
Je to prave naopak. Narychlo som nic lepsie zatial nezohnal, ale pre porovnanie si zober z grafu vykonovo porovnatelne motory od Skoda napriklad 77kW benzin a 77kW diesel. A pri napriklad 1500 otackach ma diesel krutiaci moment maximalny a to 250Nm. Benzin len nejakych 124Nm.
Vykon tohto dieslaku je pri 1500 otackach 40kW, benzinak len 22kW.
http://www.railweb.sk/Skoda/Mot_Fab2d.html
http://www.railweb.sk/Skoda/Mot_Fab2b.html
K bodu 2. : turboefekt je v modernych diesloch potlaceny, ani ho nezaregistrujes.
K bodu 3. : tomu ani nerozumiem, jak pri preradeni z 3500 otacok mozes spadnut na nejake nizke otacky? Mozno tak na nejakych 2500 otacok, ale prave vtedy ten diesel taha maximalne
To skapinanie dieslu pri rozbehu: Treba si uvedomit, ze diesel ma velky krutiaci moment a to uz pri extremne nizkych otackach (Maximum moze byt uz v 1300 otacok). Takze tam musi byt spojka, ktora zabera na kratkej vzdialenosti, aby sa nepalila. Pripustam, ze si na to treba zvyknut, pretoze ak ju predcasne uvolnis pri velmi nizkych otackach, tak uz je naplno spojena a auto zdochne. Holt je to dan za velky krutak no.
Opel Omega 2.2DTI
Ale pánové, já jsem naprosto vyklidněn a vše píši s úsměvem na tváři. Jen mi nedochází že jedna banda od jedné značky se dokáže takto sekat , kvůli malichernostem. Myslím si však, že drtivá většina uživatelů nových vozidel s určitostí ví, proč kupuje právě dieselové motory, prostě je to o tom že jsou lepší a basta. Příspěvky o tom že někdo nemá na vysokoobsahový benzín jsou tak liché a na úrovni pivnic čtvrté cenové ( přece si tu nebudeme ukazovat daňové přiznání pánové a dámy:D ). Proč právě drahé a luxusní vozy mají z 90% agregáty dieselové? Je však pravda, že Chevrolet je nižší třída vozů ale přesto bych u nich volil vždy diesel, jelikož se právě na vývoj dieselů soustředí. Vlastnil jsem kdysi několik benzínových vozů a neříkám že byli špatné, vždy jsem kupoval to, o čem jsem byl přesvědčen že je to právě to nejlepší, ale proto jsem postupem času došel k dieselu a pravděpodobně u něj i zůstanu , ať to bude 4.2 V8, či 2.0 . Dnes jsem koukl do lejster a zjistil jsem že vlastním 12 vozidel, tak zvaných sporáků a jak jsem již uvedl, to jsou vozy jen pro zaměstnance, kteří si skvělé auto s turbodieselem nezaslouží. Já chci klid , sílu a pružnost, proto jedině TURBODIESEL !!! Krásný den
To byl vtip, co? Diesely se zacaly delat jen a jen kvuli spotrebe (normalni auta) resp kvuli poragaci (ojedinele sportaky - Le mans atd). Kazdy uz od maleho decka vi, ze benzin neprekonas, resp pri stejnem objemu a stejnem poctu turb atd bude benzin vzdy vykonejsi nez diesel. Opravdu realny duvod pouzivani dieselu v osobnich autech je vyrazne nizsi spotreba, ktera se pri stejnych nakladech na servis a koupi je racionalnim duvodem (lux auta), u mensich a levnejsich aut je rozdil v provozu dieselu a benzinu zanedbatelny, proto mi prijde koupe dieselu pro bezneho cloveka zbytecna.velvet píše:...prostě je to o tom že jsou lepší a basta...
Jen vnitrni pocit, ze je diesel lepsi, ho jeste lepsim nedela
V tom případě nejsem normální člověk a drtivá většina taktéž, jelikož deisel převažuje, pokud budu brát v podtaz auta, ne nákupní tašky pro jízdu po městě . Vzledem mým vážně bohatým zkušenostem vede Turbodiesel na plné čáře
Znovu si precti mou odpoved a odpovedi vyse: ja nezpochybnuju, ze diesel je racionalnejsi (tzn ne lepsi) volba pro provoz sluzebniho auta, "proste to mene zere a ma to zatah vocpoda!", tohle je uz smesne, ale nikdo vam to nebere, litat rocne 40 tkm a vic, taky jdu do diesela, je to jasna volba jak jihlavanka. Ja jen poukazuju, ze ne vzdy je diesel pro cloveka vyhodnejsi a ne vzdy na nem ve finale usetri, coz si mnozi pri vidine "pet na palubaku" neuvedomuji.
A ze vetsina lidi ridi diesel, proto je diesel lepsi? Nenech se vysmat I prachac kouka na kazdou kacku, takze je pro neho diesel prijatelnejsi. Kdo si chce za volantem poradne uzit a ma sportaka jako druhe auto na zabavu, o diesel by si ani kolo neoprel.
A ze vetsina lidi ridi diesel, proto je diesel lepsi? Nenech se vysmat I prachac kouka na kazdou kacku, takze je pro neho diesel prijatelnejsi. Kdo si chce za volantem poradne uzit a ma sportaka jako druhe auto na zabavu, o diesel by si ani kolo neoprel.
Nevim proc se Berry registrujes pod jinym nickem a nenapises to za sebe, ty velvete
https://www.chevroletclub.cz/memberlist. ... ile&u=6953
https://www.chevroletclub.cz/memberlist. ... ile&u=6953
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
milý Miloši, Berry už nad Vámi dávno zlomil hůl, myslíš že mi nedojde že dle ip adresy nepoznáš odkud píšu ? Jsem Berryho společník a právě jsem si zakoupil nového Červoleta ,tak jsem se taky zapojil. Vy ajeťáci by jste měli přemýšlet o tom že nejen Vy jste zbaštili všechnu moudrost . , ale mám pocit že Berry má stejný názor jako já, tak jako by jsme psali oba