Moderátor: Blue Lanos
Jak to myslis to za 1. ze velmi maly tocivy moment v nizkych otackach?mzprx píše:Dovolim si nesuhlasit s tymito vyhodami naftoveho motora z predosleho prispevku Hladolefa:
- vysoky tocivy moment v nizkych otackach
Skutocnost je taka, ze u turbodieslu je to nasledovne:
1. velmi maly tocivy moment v nizkych otackach
2. prudky narast tociveho momentu/vykonu pri zabere turba
3. pri otackach nad cca. 3500 - 3800 nutnost rychlo preradit a nespadnut do bodu 1.
Vzdy, ked si presadnem do naftaku, niekolkokrat mi skape motor, kym si zvyknem davat viac plynu. Stava sa to pravidelne (sice menej casto) aj stalemu vodicovi toho auta (hoci sa mi smial, stalo sa mu to po vymene za volantom aj jemu) Tak isto pri vychadzani z bocnej ulice na hlavnu, je to s Oplom Meriva 1,7 Cdi o zivot, auto pri preradeni z 1. na 2. stupen ide vykonovo tak dole, ze spomali a ma tendenciu skapat. Epica s dieslom to same, kym som vysiel s predvadzackou z autosalonu, 2x mi to skapalo, lebo som dal malo plynu. Benzin mi to neurobil nikdy. Proste otacky poklesnu, v motore to cvakne a stoji.
- zastavenie motoru pri nizkych otackach prakticky nemozne
Skutocnost: naopak, je to obvykle, nakolko ovladanie je skoro nespojite, cize bud taha naplno, alebo este menej ako benzin.
Vzdy som zeny ucil parkovat s benzinom bez plynu - bez problemov.
- tichy zvuk![]()
To snad nie, to si robis srandu..... Nebavime sa o "sportovych vyfukoch", ale o normalnych autach. Najlepsie naftaky sa len priblizuju v tichosti priemerne hlucnym benzinom. Vibracie maju vzdy.
To byl vtip, co?velvet píše:...prostě je to o tom že jsou lepší a basta...
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |