Horšie radenie
Moderátor: Blue Lanos
Horšie radenie
Zdravím, túto zimu sa mi horšie radí za studena 2 a 3 stupeň. Napadá ma len málo oleja, alebo to môže byť ešte niečo? (ak bude treba doliať olej,aký? čítal som o tom že najlepší je originál GM, má niekto skúsenosti s iným?) Ďakujem.
- Reklama
Re: Horšie radenie
Když tam dáš 75W-90(červený) tak nic nezkazíš, někdo tam dává i Dextron do automatických převodovek. Jen nejde vypustit, jedině odšroubovat vanu zespoda převodovky nebo já to vycuc přes kontrolní šroub u poloosy, i když asi ne všechno.
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Dík,myslel som konktrétny olej..... (značka,typ... aby som nepokazil niečo...)
To je jedno, jakou značku, hlavně aby splňoval parametry. Tady http://kadett.cz/technika/oleje.htm je postup, jak ho dolít.
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Mne niekedy tiez ide horsie zaradit z 3 do 2 pripadne ta 1 ako keby to seklo a az silnejsie potlacit musim.
Ja v mojom stasti dufam ze to nieje mechanicke poskodenie teda synchrony?
Raz sa mi stalo ze som ani spiatocku nemohol zaradit ale doslova 5 minut som sa trapil kym som ju zaradil
Uvidim ako sa to este bude spravat skusim olej vymenit ak nepomoze porazi ma
Raz sa mi stalo ze som ani spiatocku nemohol zaradit ale doslova 5 minut som sa trapil kym som ju zaradil
Uvidim ako sa to este bude spravat skusim olej vymenit ak nepomoze porazi ma
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
[quote="FoXo"]Mne niekedy tiez ide horsie zaradit z 3 do 2 pripadne ta 1 ako keby to seklo a az silnejsie potlacit musim.
no, děje se mi úplně to samé! Teď přes zimu to dost výrazně zlobí...na tu zpátečku už sem hodně opatrná.
Chystám se zkontrolovat olej v převodovce a jestli to bude ok, tak už se pomalu smiřuju i s možností, že budu muset shánět převodovku, což mě teda fakt děsí! Leda že by to bylo jen kulisou řazení nebo tím olejem...kéž by!
no, děje se mi úplně to samé! Teď přes zimu to dost výrazně zlobí...na tu zpátečku už sem hodně opatrná.
Chystám se zkontrolovat olej v převodovce a jestli to bude ok, tak už se pomalu smiřuju i s možností, že budu muset shánět převodovku, což mě teda fakt děsí! Leda že by to bylo jen kulisou řazení nebo tím olejem...kéž by!
daewoo lanos 1.5 S sedan, r.v.99 alias "lienka"
chevrolet nubira 1.6 kombi, r.v. 2006
chevrolet nubira 1.6 kombi, r.v. 2006
Za studena je to normalne nie ? Ved ta prevodovka je zmrznuta a olej tiez ztuhnuty . Ved sa musi trocha zohriat. Robi vam to aj po ohriati motora ? Mne 2 tiez tazko , ale len za studena .
Daewoo Lanos sedan , r.v.97 ,1.5 sohc.
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
No v lete som mal problemy z 3 do 2 a z 2 do 1 co mi povedali ze asi najskor synchronny Kua dufam ze sa aspon v dacom mylia
Ono to nieje stale proste sem tam to ide horsie a niekedy dobre ale vacsinou je ze ide tazsie
Ono to nieje stale proste sem tam to ide horsie a niekedy dobre ale vacsinou je ze ide tazsie
Seat Altea XL 1,6 TDI
Pouzivam tiez to ze za studena zvysit otacky mierne a sup z 1 do 2 pekne to sadne , alebo z 1 rovno do 3 . Z 2 do 1 teda vobec nepouzivam , nemam sancu .
Daewoo Lanos sedan , r.v.97 ,1.5 sohc.
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
No par takych kopcekov po ceste za kamaratom mam kde musim postupne z 3 az do 1 dat
Seat Altea XL 1,6 TDI
Zdravím,
Koupil jsem si Lanocha a mám ten samý problém, jak tu píšete...řazení jde ztuha a špatně se mi řadí dvojka.
Chtěl bych se zeptat, jestli jste nějak pokročili, třeba jestli by pomohlo dolejt ten olej nebo vyměnit kulisu řazení?
Koupil jsem si Lanocha a mám ten samý problém, jak tu píšete...řazení jde ztuha a špatně se mi řadí dvojka.
Chtěl bych se zeptat, jestli jste nějak pokročili, třeba jestli by pomohlo dolejt ten olej nebo vyměnit kulisu řazení?
Můžou to být zpuchřelé gumy a silentbloky kolem táhlel řazení.. vznikají tam pak vůle, které brání hladkému řazení. Už se to řešilo i jinde zde na foru. Někdy stačí promazat mechanismus řadící páky, lehce přístupný z vnitřku auta, jindy to může být špatná přítlačná pružina spojky, spojka před smrtí, něco v převodovce, spojkový váleček, uvolněný pedál.. a co já vím, co ještě:)
U každého podobně vypadajícího problému to může být kopa příčin..
U každého podobně vypadajícího problému to může být kopa příčin..
Nubira combi ´99, 1,6 78kw LPG
Takze nejjistejsi reseni je kompletni renovace spojky
Daewoo Nubira 1.6 16V kombi SX, tmavozelena
Škoda Octavia II FL kombi, 1.9 TDI bílá
+ Letajici Cihla - Opel Ascona 1.8 KAT, "modra-metal", hatchback
+ Daewoo Racer 1.5 sedan `94, stříbrná; nyní v autinebi.
Škoda Octavia II FL kombi, 1.9 TDI bílá
+ Letajici Cihla - Opel Ascona 1.8 KAT, "modra-metal", hatchback
+ Daewoo Racer 1.5 sedan `94, stříbrná; nyní v autinebi.
Dlho som mal problém s ťažkým radením dvojky za studena na mojej felicii. Nakoniec to vyriešila výmena oleja za Gyrol 75. U Lanosa som sa ešte neodhodlal, ale určite vymením tiež, pretože sa to správa rovnako.
Nejjistější to je, ale proč měnit něco, co může tisíce kilometrů ještě sloužit, když by stačilo vyměnit dva gumové kroužky a promáznout páku - lehká údržba, která je vhod tak jako tak;)Arendal píše:Takze nejjistejsi reseni je kompletni renovace spojky
Nubira combi ´99, 1,6 78kw LPG