dodatočne osvetlenie interieru
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
dodatočne osvetlenie interieru
potrebujem trochu instruktaze.
osadil som si v interieri doplnkove osvetlenie(jedna sa o malu LED lampicku) a kable som dotiahol k dverovemu spinacu.No tu som natrafil na technicku kuriozitu.Ked otvorim dvere stropna lampa sa rozsieti no nova lampicka nie a zase ked dvere zatvorim stropna samozrejme zhasne a mala lampicka sa zase rozsvieti.Skusal som vsetky mne zname kombinacie s tymi dvomi kablami ale nedokazal som ich "zosynchronizovat". Pozna niekto navod na tuto zahadu?? :)vdaka
osadil som si v interieri doplnkove osvetlenie(jedna sa o malu LED lampicku) a kable som dotiahol k dverovemu spinacu.No tu som natrafil na technicku kuriozitu.Ked otvorim dvere stropna lampa sa rozsieti no nova lampicka nie a zase ked dvere zatvorim stropna samozrejme zhasne a mala lampicka sa zase rozsvieti.Skusal som vsetky mne zname kombinacie s tymi dvomi kablami ale nedokazal som ich "zosynchronizovat". Pozna niekto navod na tuto zahadu?? :)vdaka
- Reklama
Re: dodatočne osvetlenie interieru
Tento problém může vzniknout jedině tak, že +kablík od LED jste zapojil na kabel ke dveřnímu spínači a -kabel od LED na kostru. Stropní osvětlení je trvale připojeno na napájení a dveřní spínač tuto žárovku ukostřuje. Jestliže jste + kabel LED připojil ke dveřnímu spínači a - kabel od LED na kostru protékal proud přes žárovku a LED na kostru. Jelikož LED potřebuje ke svícení nesrovnatelně menší proud, žárovka zdánlivě nesvítila. Při otevření dveří se +kablík LED uzemnil, LED zhasla a stropní světlo se rozsvítilo.
S pozdravem Pavel
S pozdravem Pavel
Súhlas , treba to len prepolovat.
AVEO SEDAN 1,4 16V, 69kw, červená mica
najlepšie je tú lampu na pojit priamo na žiarovku stropného svetla ,no ak sa Ti to nechce treba k tomu vypinaču vo dverách prasnút relátko tak to mám spravené aj ja ako dva káble tahat ku strop.svetlu
presne tento postup co je tu popisany som volil.Tak teraz ked mam komplet dotiahnute 2m kabelaze a osadene svetlo uz to chcem dotiahnut aj k funkcnosti.Jednoduchy navod ako s tym nalozit je asi to rele.Poradi mi niekto ako to vyzera v praxi?
Způsob zapojení je dán požadavkem, kdy má LED světlo svítit. Pokud má svítit při otevřených dveřích je dle mého názoru nejjednoduší připojit přímo na oba kontakty stropní žárovky, nebo +LED kdekoli na +rozvodu v autě a -LED na dveřní spínač.
Ať se daří Pavel
Ať se daří Pavel
najlahsie riesenie sa napichnut na tu stropnu ziarovku, len pozor dioda je priepustna len v jednom smere,,,
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
cutsprings
myslim ze ozaj najjednoduchsi sposob bude ked si + dotiahnem z osvetlenia kufra a - napojim na dverovy spinac ktory mi bude obvod prerusovat.Co vy aj na takuto alternativu??
no ta kostra suhlasim a plus bud priamo z lampy interieru alebo priamych +12
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
cutsprings
cutsprings