Otacky
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Otacky
Nexia dlho po starte studeneho motoru drzi velke otacky 1500-2000 na volnobehu. lenze pri zastaveni, vypnuti a opatovnom zapnuti motora uz je vsetko ok.myslel som ze tie otacky budu deravou hadicou od vzduch.filtra lenze ani vymena nepomohla. Co to moze byt?
- Reklama
Re: Otacky
Vymeniť vzduchovy filter, hadica čo vedie od neho k škrtiacej klapke nesmie byť derava... Plus vyčistiť krokovy motorček....
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
napište sem nějakou pořádnou radu jak vyčistit a rozhýbat krokáč. u 8v s ním hejbu rukou a u 16v ani prd. a u 16v mi strašně pomalu padajíi otáčky. oni stejně u nexii pomalu padaj než u ostatních aut.
Např u 16v za tepla pustim plyn drží se to na 1500 ot pak to pomalinku padne na 1000 a pak ještě chvilku a pak se to teprve dostane pod 1000 nevim ted jestli na 800 nebo 900. nevim kolik má držet nexie na volnoběh. u 8v krokáč chodí volně ale tam to jakžtakž padne na 1000 a to samé pochvíli pod 1000.
a taky za jízdy když vyhodim rychlost tak mi obě na volnoběh drží 1000 ot.
Např u 16v za tepla pustim plyn drží se to na 1500 ot pak to pomalinku padne na 1000 a pak ještě chvilku a pak se to teprve dostane pod 1000 nevim ted jestli na 800 nebo 900. nevim kolik má držet nexie na volnoběh. u 8v krokáč chodí volně ale tam to jakžtakž padne na 1000 a to samé pochvíli pod 1000.
a taky za jízdy když vyhodim rychlost tak mi obě na volnoběh drží 1000 ot.
Chevy Cruze 1.8 LTZ sedan, modrá Moroccan
Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Mam 16V, a ani mojim krokovym motorcekom sa neda hybat ak ho vyberiem vonku a ani druhym co som zohnal do nahrady....
Cistim ho servitkou a liehom, hlavne tu hlavicku a hriadelku po ktorej sa posuva... Nadvihnem pruzinu a cistim a cistim
Cistim ho servitkou a liehom, hlavne tu hlavicku a hriadelku po ktorej sa posuva... Nadvihnem pruzinu a cistim a cistim
hodte mi sem fotku, detail kde najdem ten krokovy motorcek.dik
jak máš klapku sání tak zezadu. vede do něj placatý konektor.
na červený mi snim jde hýbat rukou, na renaultu meganu jde hýbat ručně, na vectře B taky ale tam je trošku jiný krokáč.
na červený mi snim jde hýbat rukou, na renaultu meganu jde hýbat ručně, na vectře B taky ale tam je trošku jiný krokáč.
Keby som vedel ako ho rozobrat, tak by som ho aj preskumal
Tento mam na pokusy
Tento mam na pokusy
nerozoberaj. poviem ti co tam najdes. magnet a dva vynutia v ktorom sa pohybuje spiralovy hriadel.
jaaj, tak dikes usetril si mi aspon cas
adro -> a vraj su tam aj nejake plastove prevody vo vyschnutom tuku, aspon podla obrazkov z internetu, a po vymene toho tuku chodi motorocek ako zamlada, otazkou je za aky tuk to vymenit, akurat zatial som sa neodhodlal k vymene motorceka takze nemam co rozoberat. Nehrozi utrhnutie nejakeho vodica pri a po rozobrati?
takze som vymenil ten krokovy motorcek za uplne novy. pri starte skocia otacky aj cez 3000 ale padnut pod tych cca 1200 nechcu.a auto ma teraz aj dake divne chovanie a zvuk. takze v tom chyba nebola. co to moze byt? chyba RJ to neni?
Po vymene krokoveho motorceka a odpojeni baterie, sa musi krokovy motorcek nastavit na spravnu polohu...
Inak nepojde dobre a bude to blbnut dalej ako do teraz...
Nepamätam presne ako som to robil ale odpoj bateriu aspon na 10 minut. Potom ju zapoj naspät a otoc klucikom zapalovania do polohy 2 ale nestartuj. Tak to zopakuj aspon 3 krat a az potom nastartuj.
Inak nepojde dobre a bude to blbnut dalej ako do teraz...
Nepamätam presne ako som to robil ale odpoj bateriu aspon na 10 minut. Potom ju zapoj naspät a otoc klucikom zapalovania do polohy 2 ale nestartuj. Tak to zopakuj aspon 3 krat a az potom nastartuj.
motorkem pokud je v poradku by melo jit hybat rukou.
pokud nejde je pridreny a proto budou pomalu padat otacky.taky muze nekde prisavat vzduch pod sanim nebo podobne.
a pokud jste ho vymenili a nechtej padnout otacky zkuste jeste RESET-odpojit baterku a po pripojeni 3 krat zapnout a vypnout zapalovani.
tim se nastavi a mel by fungovat.
pokud ne je bud spatny nebo z jineho modelu-8v a 16v jsou rozdilne,nebo je nekde dira v sani
pokud nejde je pridreny a proto budou pomalu padat otacky.taky muze nekde prisavat vzduch pod sanim nebo podobne.
a pokud jste ho vymenili a nechtej padnout otacky zkuste jeste RESET-odpojit baterku a po pripojeni 3 krat zapnout a vypnout zapalovani.
tim se nastavi a mel by fungovat.
pokud ne je bud spatny nebo z jineho modelu-8v a 16v jsou rozdilne,nebo je nekde dira v sani
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
áááha. já do 16V prdnul z 8V tak možná tam je zakopanej pes. ale rozhodně s nima hýbat nejde.
Ja som dal krokovy motorcek tiez z 8V do mojej 16V.. A vyzera to byt ok, jazdim uz tak rok... Podla mna su rovnake...
Palikx, isto z 8V a 16V nie su rovnake krokove motorceky??
Palikx, isto z 8V a 16V nie su rovnake krokove motorceky??