Kontrolka ABS
Moderátor: Blue Lanos
Kontrolka ABS
Dosud nikdy se mi ještě tato kontrolka během jízdy nerozsvítila. Ale jakmile jsem si asi před měsícem nechal vyměnit plechová kola se zimáky zpět za liťáky s letními pneu (jako každý rok), rozsvítila se mi ten den tato kontrolka během jízdy hned 2x. Jelikož jsem ten den myl auto (snažil jsem se i spodek a kola), přičítal jsem to tomu. Jenže předevčírem se mi najednou během jízdy opět kontrolka rozsvítila v momentě, kdy ABS začalo pracovat (brnění do pedálu). Dnes jsem to byl trochu projet a rozsvítit se mi ji znovu nepovedlo, nicméně vygooglil jsem, že během té výměny kol je možné, že mi tam něco mohli poškodit, případně se do některého čidla mohla dostat nečistota. Nemá s tím někdo náhodou nějakou zkušenost? Nerad bych zbytečně měnil celá čidla nebo náboje kol, když to začalo svítit teprve pár minut po výměně kol a předtím nikdy. Jinak při nastartování kontrolka vždy poslušně zhasne, takže ABS jako takové by mělo snad stále fungovat...
PS: Kola byla před nasazením vyvážena a dohuštěna a geometrie byla dělána cca před rokem (a před pár měsíci na STK bylo také vše OK), což prý to může také způsobovat. Také vibrace nebo hluk od kol nejsou ani v rychlostech nad 100 km/h...
PS: Kola byla před nasazením vyvážena a dohuštěna a geometrie byla dělána cca před rokem (a před pár měsíci na STK bylo také vše OK), což prý to může také způsobovat. Také vibrace nebo hluk od kol nejsou ani v rychlostech nad 100 km/h...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka ABS
No na Legyne som to ješte nerobil ale Oktávka ma s tím už potešila ale bolo to len znečistené čidlo na pravej strane a kolegovi sa zasa trochy vysunulo z držiaku a tým pádom bola velká vzdialenosť snímania a taky problém lenže tieto sa dali odstrániť vyčistením a nastavením No aj tak mám dojem že to aj v tvojom prípade bude nečistota lebo porucha je svietená stále čiže ani po naštartovaní nezhasne :idea:No teraz som pozeral že je to čidlo skoro rovnaké ako na Oktávke takže môže to fakt robiť špina alebo mechanické poškodenie ono je to totiš ako magnet a je to docela krehké jo a samo že môžu byť aj zle nasadené konektory či zaoxidované
Dík za odpověď a vysvětlení. A dá se to teda nějak poškodit/posunout/zašpinit jen tím, že mi výměnili kola?
-
- Kontaktovat uživatele:
No môže to byť a tým ale to som ješte tiež nevidel ale stať sa to mohlo
Včera, když bylo po dešti mokro, mi při prudším rozjezdu správně zafungovalo ABS a kontrolka se nerozsvítila. Takže zřejmě se to nějak mezitím srovnalo bohudík samo...
Peháčku, mně začala včera svítit kontrolka ABS. Po nastartování nezhasla. Vypnul jsem klíč a znovu zapnul a nastartoval a kontrolka normálně zhasla. Dnes mi to udělala zase, ale pouze jednou když jsem ráno poprvé startoval. Potom už bylo vše OK. Může to být taky výše uvedené důvody (znečištění, špatný kontakt apod.)?
stará Škoda OCTAVIE, 2xMB W123, manželka Š100, Olcit (děs a hrůza), Opel Kadet combi, Toyota Yaris (automat), nyní náhodně Leganza přezdívaná "Legolanza" tmavá modrozelená metalíza
Mně ale po nastartování vždy zhasla, rozsvítila se pokaždé až během jízdy.
Vela ludi pisalo problemy s ABS, teda rozsvietena kontrolka ABS pocas jazdy a zapinanie ABS pri nizkych rychlostiach. Aj ja som mal ten problem, ale prisiel som na to co to sposobuje. Mne to robil prasknuty kruzok z ozubenim na kolese pri snimaci ABS. Bol prasknuty na obidvoch kolesach a vraj je to casta porucha. Problem je v tom, ze sa to neda kupit ako nahradny diel, lebo je to vraj sucast homokinetickeho klbu. Takze jedina moznost bola dat si to vyrobit. Dufam, ze tato rada niekomu pomoze.
Zdravim
mam otazku tykajucu sa kontrolky ABS na palubovke ... Neviete nahodou niekto aka ziarovka tam ide? A ci sa da jednoducho vymenit? Pretoze po otoceni klucom sa nerozsvieti kontrolka ABS a ani po vybrati poistky pre ABS sa nerozvietila. (nesignalizuje chybu, po vybrati poistky AIR BAG svieti kontrolka na palubovke aj po nastartovani a signalizuje chybu ...). Kontrolka pre TCS sa rozvieti a zhasne normalne ako ma, preto usudzujem, ze kedze su tieto systemy navzajom prepojene, ABS bude OK.
Vdaka za radu
mam otazku tykajucu sa kontrolky ABS na palubovke ... Neviete nahodou niekto aka ziarovka tam ide? A ci sa da jednoducho vymenit? Pretoze po otoceni klucom sa nerozsvieti kontrolka ABS a ani po vybrati poistky pre ABS sa nerozvietila. (nesignalizuje chybu, po vybrati poistky AIR BAG svieti kontrolka na palubovke aj po nastartovani a signalizuje chybu ...). Kontrolka pre TCS sa rozvieti a zhasne normalne ako ma, preto usudzujem, ze kedze su tieto systemy navzajom prepojene, ABS bude OK.
Vdaka za radu
Daewoo Leganza 2.0 16V CDX, 93kW, r.v. 2002
Ahoj žárovka se nechá bez problému vyměnit,už jsem to také měnil návod k sundání budíků je zde od Pehy...
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic. ... &start=180
Jinak mě kontrolka ABS se také občas rozsvítí jak po startu nebo pár ujetých metrech...
ale po znovu-nastartování se už nerozsvítí tak to neřešim jen když je tu sníh tak si to hlídam aby mi to nesvítilo...POZOR když svítí kontrolka ABS tak je nefunkční ...Ale to jistě víte
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic. ... &start=180
Jinak mě kontrolka ABS se také občas rozsvítí jak po startu nebo pár ujetých metrech...
ale po znovu-nastartování se už nerozsvítí tak to neřešim jen když je tu sníh tak si to hlídam aby mi to nesvítilo...POZOR když svítí kontrolka ABS tak je nefunkční ...Ale to jistě víte
Leganza 2.0 16V CDX LPG r.v. 98, 98 Kw