Dosud nikdy se mi ještě tato kontrolka během jízdy nerozsvítila. Ale jakmile jsem si asi před měsícem nechal vyměnit plechová kola se zimáky zpět za liťáky s letními pneu (jako každý rok), rozsvítila se mi ten den tato kontrolka během jízdy hned 2x. Jelikož jsem ten den myl auto (snažil jsem se i spodek a kola), přičítal jsem to tomu. Jenže předevčírem se mi najednou během jízdy opět kontrolka rozsvítila v momentě, kdy ABS začalo pracovat (brnění do pedálu).

Dnes jsem to byl trochu projet a rozsvítit se mi ji znovu nepovedlo, nicméně vygooglil jsem, že během té výměny kol je možné, že mi tam něco mohli poškodit, případně se do některého čidla mohla dostat nečistota. Nemá s tím někdo náhodou nějakou zkušenost? Nerad bych zbytečně měnil celá čidla nebo náboje kol, když to začalo svítit teprve pár minut po výměně kol a předtím nikdy.

Jinak při nastartování kontrolka vždy poslušně zhasne, takže ABS jako takové by mělo snad stále fungovat...
PS: Kola byla před nasazením vyvážena a dohuštěna a geometrie byla dělána cca před rokem (a před pár měsíci na STK bylo také vše OK), což prý to může také způsobovat. Také vibrace nebo hluk od kol nejsou ani v rychlostech nad 100 km/h...