Politika - Co vy na to ?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika 2009 - 2010 - Co vy na to ?

Příspěvek od Vazoun »

Serpico píše:...a tak Ti přeji dobrou chuť xsoftx při posezení, nepokaženou ničím...

jakož i všem co ležák mají rádi
..........................
I já se připojuji ... k přítelovu přání dobré chuti neb sklínku dobrého piva ... to mohu takééé :lol:
012.gif
012.gif (107.45 KiB) Zobrazeno 1396 x
Reklama

alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Autor tejto básne sa stal pravicovým premiérom demokratického Slovenska !!!

SPŠG-B je banícka priemyslovka v Spišskej Novej Vsi, III.EA je dopravný ročník.

Pomník vďaky

Hoci som mladý, pochabý, hoc dokázať chcem viac a viac,
už neraz som sa zamyslel, dozadu hlavu obrátiac.
A čo som videl?
Život bohatý, plynúci v šťastnej krajine,
veselé detstvo chlapčenské,
v slobodnej, šťastnej rodine.

Čím rokov viac, čím starší som, tým viac sa zamýšľam:
Ako to, že domov môj, teplučký stále mám?!
Za to, že neviem, čo zrada, klam, že život to je pre mňa dar,
nie utrpenie, klamstvo, mar, vďaka ti, slávny Február!

Vďaka ti, robotník i roľník, vďaka ti, otec, mať,
že môžem rojčiť, stále sniť, slobodnej zeme plody brať.
Premnoho vďaky v srdci mám, že môžem šťastne dnešok žiť,
snežienok ráno natrhať,
potom zas večer s milou byť.

Nuž počuj, otec, drahá mať,
počúvaj, šťastná moja vlasť,
keď toľkú radosť v duši mám,
čo všetkým sľúbim darovať.
Nechcem byt dlžník večitý, chcem polia, lúky orávať
a zrno šťastia, slobody do všetkých hriadok zasievať.

Mikuláš Dzurinda , III.EA
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

To je od něj hezký že chtěl bejt zamlada zemědělcem :D
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

7 divu A.jpg
7 divu A.jpg (191.29 KiB) Zobrazeno 1377 x
7 divu B.jpg
7 divu B.jpg (222.76 KiB) Zobrazeno 1377 x
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

nove napisy hasi--.jpg
nove napisy hasi--.jpg (99.53 KiB) Zobrazeno 1364 x
Arendal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arendal »

Dneska me pobavil tenhle vtipek: -i

Obrázek
Daewoo Nubira 1.6 16V kombi SX, tmavozelena
Škoda Octavia II FL kombi, 1.9 TDI bílá
+ Letajici Cihla - Opel Ascona 1.8 KAT, "modra-metal", hatchback
+ Daewoo Racer 1.5 sedan `94, stříbrná; nyní v autinebi.
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Persil.jpg
Persil.jpg (187.07 KiB) Zobrazeno 1342 x
Serpico

Příspěvek od Serpico »

:lol:
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
milosh

Příspěvek od milosh »

Tak to je dobre :lol:
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
PETO

Příspěvek od PETO »

:lol: IIIjha , možno že by to fungovalo aj na niektorého zo slovenských politikov . :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný den :D
Nebudu odpovídat na diskusi. Je to na některé příspěvky zbytečný :?
Jenom dodávám,že ať zvolí Kalouska nebo knížete a nebo anděla z nebes a nebo čerta z pekla tak je to jedno !!!!
Ono záleží na systému podle kterého se ti zvolení řídí a ten je nutno změnit jinak je to jedno :lol: :lol: :lol:
Jen aby řeč nestála tak sem přidám část dopisu od České pojišťovny /který jste možná dostali jestliže jste pojištěni/ je tu vidět jak hodnota peněz jde do P-- a to si domyslete :( :(
Já sám když mi bylo 50let tak jsem se pojistil u Nationale-Nederlanden /Holandská pojišťovna/ začal jsem s 500kč měsíčně a končil jsem na 3500kč!!! /zohledňovali inflaci/Končil jsem když jsem šel do důchodu to je za 11,5roku!Cílová částka byla 245000kč!Ono to vypadá ale co za to dnes pořídíte ! :? :?
Ještě na dokreslení situace tak se mi dnes dostaly do rukou noviny Kraje Liberec a tam byl článek třeba kolik stojí za rok oddělení ARO v krajské nemocnici.Je to 90 až 100 milionů !!! Za rok projde tak 300pacientů ! I na hospitalizaci jednoho pacienta je potřeba třeba i milion! No a v dnešních zprávách ČT uvedli,že právník u nás má příjem i 10 mil.za měsíc !!!! On i průměrný plat těch 24000 má jen 7,5% lidí !!!!Nepřeji nikomu nic zlého a ať se každý dožije třeba 100 ve zdraví!!! Ale to nikdo neví jak dopadne!Já ještě v 50 jsem si myslel,že jsem nesmrtelný :lol: :lol: Jenom apeluji aby jste si nenechali vzít zdravotní pojištění a vůbec vzájemnou solidaritu ono stále platí heslo které dřív bylo hned zahlaví jedněch novinách :!: :!: :!: Ono o tom je život aby si lidi pomáhali a ne aby se snažil jeden druhého okrást !!!!!!!!!
Tak vážení napsal jsem jenom to nejnutnější !!!!
Pojišťovna.jpg
Pojišťovna.jpg (128.48 KiB) Zobrazeno 1312 x
Tak jinak hlavně ať nám jezdí a nezlobí -i
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Tak ten graf pojišťovny je samozřejmně celkem nesmyslnej. Za dobu co pracuju kupuju pravidelně chleba cestou z práce. Za 13 let se zvedla jeho cena v okolí z 16 na 18 Kč za bochník. Vim že nájmy třeba stoupaj, ceny realit taky ale ten základ na vyžití rodiny se 35x nezved ! To že dřív dokázala rodina žít skormnějš a bez spousty dnešních nadstandartů (internet, každej má mobil atd atd což jsou dá se říct zbytečnosti), je jiná věc. Do dnes trvam na tom že kdo nevyjde s 15 tisícema čistýho tak neumí počítat a vyjít s penězi. I když to sám překračuju (beru i utrácim o dost víc), tak přijít o svuj příjem, hledal bych hlavně úspory na svojí straně proč sem přelez tuhle svou nastavenou metu z mládí.
A solidarita... je to hezká věc ale hlavně musí bejt DOBROVOLNÁ. Né že do ní budeme nutit všechny. Třeba ideální důchodová reforma by podle mně byla úplně důchody zrušit společně se sociálnim pojištěnim. Nikdo by nemoh držkovat že mu zvedaj věk na odchod do důchodu. Nebo že platí jak kráva (já 12 tis měsíčně!) a důchod bude mít almužnu. Prostě by přestal pracovat když by měl našetříno kolik si představuje že potřebuje. Případně když má jistotu, že se o něj jeho děti postaraj. (nepopíram že by se muselo nejdřív dořešit několik generací lidí co do toho přispívá jak mourovatá a neměli by pak na nic nárok ale nějak rozlousknout se to musí)
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Ivo R.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo R. »

Krtek píše:Tak ten graf pojišťovny je samozřejmně celkem nesmyslnej. Za dobu co pracuju kupuju pravidelně chleba cestou z práce. Za 13 let se zvedla jeho cena v okolí z 16 na 18 Kč za bochník. Vim že nájmy třeba stoupaj, ceny realit taky ale ten základ na vyžití rodiny se 35x nezved ! To že dřív dokázala rodina žít skormnějš a bez spousty dnešních nadstandartů (internet, každej má mobil atd atd což jsou dá se říct zbytečnosti), je jiná věc. Do dnes trvam na tom že kdo nevyjde s 15 tisícema čistýho tak neumí počítat a vyjít s penězi. I když to sám překračuju (beru i utrácim o dost víc), tak přijít o svuj příjem, hledal bych hlavně úspory na svojí straně proč sem přelez tuhle svou nastavenou metu z mládí.
A solidarita... je to hezká věc ale hlavně musí bejt DOBROVOLNÁ. Né že do ní budeme nutit všechny. Třeba ideální důchodová reforma by podle mně byla úplně důchody zrušit společně se sociálnim pojištěnim. Nikdo by nemoh držkovat že mu zvedaj věk na odchod do důchodu. Nebo že platí jak kráva (já 12 tis měsíčně!) a důchod bude mít almužnu. Prostě by přestal pracovat když by měl našetříno kolik si představuje že potřebuje. Případně když má jistotu, že se o něj jeho děti postaraj. (nepopíram že by se muselo nejdřív dořešit několik generací lidí co do toho přispívá jak mourovatá a neměli by pak na nic nárok ale nějak rozlousknout se to musí)
-i
CHEVROLET AVEO 1.4 16V ( 100 k ) bílá barva
DAEWOO LEGANZA - automat (předáno ml. synovi)
CHEVROLET SPARK
nový FORD S-MAX - bílá barva , automat , pohon 4x4
Člen SK fóra Daewoo http://www.daewooforum.cz/
shindys

Příspěvek od shindys »

Ten graf je vlastně jen taková pomůcka pro pojišťovny jak přesvědčit lidi, aby do těch pojišťoven sypali stále víc a více peněz... Určitě by měl větší vypovídací sílu graf, kde by se neporovnávalo 200.000,- / průměrná mzda ale 200.000 / průměrné náklady na živobytí (potraviny, oblečení, bydlení, nezbytné služby).
Jinak souhlasím spíše s názorem, že nějakou solidaritu všech se všemi bychom si měli udržet, děti se dnes o rodiče nepostarají jak kdysi, když nebyly důchody. Tehdy výminkáři na vesnici, když přepisovali majetek na děti tak s dětmi podepisovali smlouvy, že děti musí nachystat rodičům každý rok 12 kubíků dřeva na topení, 8 metráků obilí, 5 q brambor, denně pecen chleba a hrnec mléka atd. atd. A i tehdy byly problémy, některým výminkářům určitě nebylo co závidět. Ale otázka výchovy dětí k úctě ke stáří je zase o něčem jiném...A někteří lidé nemají děti a nemá se o ně kdo postarat...
Mělo by se co nejrychleji zabránit zneužívání našeho štědrého soc.systému, ale určitě bych solidaritu nerušil. Je pravda, že někdo dokáže sám, bez cizí pomoci, vybudovat firmu, postarat se o sebe, o lidi, kterým dá práci atd atd. A říká si třeba, proč bych měl ještě někomu něco platit na jeho důchod? Ale k čemu by mu byl jeho úspěch bez ostatních, bez společnosti? Přeci každý, kdo něco vyrábí, nebo s něčím obchoduje, to potřebuje někomu prodat. A komu by to prodával, kdyby všichni upadli do bídy, jen on sám by zůstal úspěšný a bohatý a ostatní by si nic od něho nemohli koupit? Není lepší bídě předcházet než dopustit, aby se z naší společnosti stala společnost extrémně bohatých a extrémně chudých rozdělená hlubokou propastí? Nemluvě o tom, že by se asi zvýšila kriminalita, protože člověk přeci musí něco jíst. (tímto se nezastávám žádných problémových spoluobčanů, ti většinou dostanou peněz dost, jen je utratí v automatech, ze kterých se peníze pak přelévají do měststkých pokladen a z nich se zase ztrácí na předražených zakázkách, takže krásný koloběh peněz v přírodě :-) ). Určitě je více možností, které se mohou naskytnout, uvedu třeba jen tyto:
1) buď si bude bohatý člověk platit ochranku pro všechny členy své rodiny a bude žít v permanentním strachu ve světě, kde se z hladu třeba i vraždí nebo
2) část své mzdy odvede na potřebné, aby nemuseli krást.

Dnes u nás platí ta druhá možnost...je to špatně?
Cruze 2.0 VCDi 110 kW, tažné zařízení A50-X, zástěrky, boční lišty, svítící prahy
Obrázek
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Teď si narazil na pojem co mi dlouho leží v žaludku - potřební. Nevim, jestli se změnila nějak mluvnice ale mně učili že potřebný je ten, kterého někdo potřebuje. Takže pro mně je potřebný zrovna malíř páč plánuju vymalovat pokoj. Když marodim, je pro mně potřebným člověkem doktor atd.. Ale nikdy né socka, bezdomovec důchodce nebo invalida. Nic ve zlym, nemam nic proti oněm skupinám, jde jenom o správný používání toho pojmu. Já jsem potřebný možná tak pro naší firmu jako zaměstnanec, jinak jsem nepotřebný člověk. Obdobně oni. Obecně za potřebné bych nazval ty, co doopravdy společnost potřebuje - záchranáře, policisty a podobný samaritány. Rozhodně né ty kteří potřebujou pomoc od společnosti.
Prostě se tenhle pojem poslední dobou nějak převrací naruby a vtlouká se nám do hlav špatnej význam.

Ad solidarita - abych to doplnil, vždycky trvam an tom že jediná povinná solidarita je v rodině. Klidně by se daly důchody udělat jak sem popsal s tim že by se, místo plateb sociálního pojištění, odvadělo X % mzdy přímo pro svoje rodiče. Vedlo by to k podpoře pordnosti a snaze rodičů vychovat si pracovitý děti. Taková cikánka s 15 pracantama by byla celkem spravedlivě na důchod zajištěná.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Odpovědět

Zpět na „POKEC“