Nexia vs Espero
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Nexia vs Espero
zdravim vas , hodi mi sem prosim niekto rychlu odpoved staci áno /nie ci je rozdelovač z Nexie 16v Dohc totožný s rozdelovačom z Espera 16v Dohc podla fotky su rovnaké....či?? ďakujem
- Reklama
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nexia vs Espero
ANO.
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Opravy vašich plechových miláčikov
ďakujem dobrá víla... pocuj a nevedel by si mi este poradit ako zistim ktory kabel zo sviecky ma ist do ktoreho kontaktu na rozdelovaci?? viem ze stredny je cievka ale ostatne sa mi poplietly dpc..
Na rozdelovaci horny kabel v pravo, ide do 1. valca. Horny kabel vlavo, ide do 3.valca.. Spodny kabel vlavo na rozdelovaci, ide do 4.valca a posledny kabel spodny v pravo ide do 2. valca..Pozor nepomiesat dlzku kablov, aj na tom zalezi! A poradie valcov je z lavej strany motora normalne 1 2 3 4
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
okej super dakujem moc si mi pomohol, este jedna otazka ...je to brane ako lava strana -vodicova strana ci spolujazdcova??
...z pohledu proti motoru zepředu je první válec vlevo, tak jako se čte zleva, pozor v tomto případě, není to ale pravidlem... jinak neuraž se, je dobrý si napsat na víčko rozdělovače pořadí válců, zapalování a pak už se nespleteš - pořadí zapalování 1 - 3 - 4 - 2 i se šipkou směru otáčení ale taky to není pravidlem platí to však pro nexii a espero...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
ďakujem... ano oznacenie je dost logicke len bohuzial rozdelovac som nedaval von ja ale kamarat ,ktory to jaksi nepooznacoval preto som ja s toho teras blb...
Tu lavu stranu som myslel tak, ze ked otvoris kapotu a pozries sa na motor z predu, tak z lavej strany motora od vzduchoveho filtra je poradie valcov 1 2 3 4
...to fooose jasný, žádný učený z nebe nespad, nandáž rozdělovač - pozor na těsnící " O " kroužek zhruba ho natočíš tak aby první válec byl nahoře ( je většinou označen výstupkem, nahmatáš ) a spojíš s prvním válcem ( pozor stojíš z boku motoru proti rozdělovači ) vlevo spojíš s třetím válcem spodní spojíš se čtvrtým a pravý spojíš s druhým.
Pohyb zapalování proti směru hodinových ručiček - tedy 1 - 3 - 4 - 2
Pohyb zapalování proti směru hodinových ručiček - tedy 1 - 3 - 4 - 2
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
jasne uz mi je to jasnejsie... menim iba palec a kryt rozdelovaca ,, ked menim tieto suciastky tak nemusim nadstavovat predzapal alebo ine veci ? bo to by som asi len sotva vedel... su tam este nejake veci na ktore by som si mal davat pozor??
...to fooose pokud není a nebyl venku celý, při výměně palce a víčka rozdělovače není nutný nastavit předstih zůstává stejný, jinak na nastavení předstihu je dobrý stroboskop, který píše hodnoty předstihu, na řemenici a krytu jsou pouze dva základní nastavovací body ...ne jako u shade stupnice...
serpico
serpico
uf to mi odlahlo teda ,,, ide o to totiz ze po zimnom odstaveni teras na jar auto nechcelo vobec nastartovat ,, malo aj snahu ale nic proste , cistil som sviecky kontakty , benzin dvalo aj iskru , ale jednoducho auto nestartovalo.. palec a kryt v rozdelovaci bol dost v ubohom a hlavne zaoxidovanom stave + ten stredny kontakt co vedie tusim na cievku bol ako keby odlomeny zvnutra , uvidim co to povie ked tam dam novy...
Po vymene ti to pojde v pohode....po kazdej zime treba spravit udrzbu rozdelovaca kedze vlhne..... Vsetko pozapajaj tak ako som ti pisal a nebude ziadny problem Serpico ti tu napisal este aj dalsie veci okolo toho, ktore zatial nepotrebujes, kedze si nemal dole cely rozdelovac.
Maj sa
Maj sa
dekel a palec rozdelovaca vymeneny auto nadalej neslo.... vyskusal som vymenit sviecky z mojho fordu a autak chytil na prvy sup ,co je parada kedze naposledy bolo nastartovane na jesen minuleho roku..takze spokojnost