Problémy s Aveom
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Re: Problémy s Aveom
Môže to byť aj tým kontaktom na baterke,on síce je dotiahnutý ale môže sa stať že prúd neprechádza.Treba ich odpojiť a očistiť,ošetriť kontoxom a pretrieť vazelínou.Toto presne som mával na Lade,dáš šlus a počuješ len ťuk,ťuk,ťuk.Málo prúdu na štartri.
Aveo sedan 1.4 16V 74kw 100k
Čierna metalíza
Čierna metalíza
- Reklama
- Lucaso1
- Kontaktovat uživatele:
síce nemám žigu ale aveo a embečku a toto mi urobilo dneska mne vymenil som baterku a ani ťukmato8876 píše:Môže to byť aj tým kontaktom na baterke,on síce je dotiahnutý ale môže sa stať že prúd neprechádza.Treba ich odpojiť a očistiť,ošetriť kontoxom a pretrieť vazelínou.Toto presne som mával na Lade,dáš šlus a počuješ len ťuk,ťuk,ťuk.Málo prúdu na štartri.
potom som druhú dal baterku a zasa ťuk ťuk
Chevrolet Aveo HB 1.2 8V 53kw 72PS 71HP (gray dragon my heart)
Doplnky:elektróny RC14 14˝ obudé na pneu Cleber, deflektory Delfín,
Úpravy: zaslepený eger ventil, červené brzdy, Fólie 0,5 zn. Skyfol, DRL, Sony, Sal, K&N, Total
Člen Aveo fanclubu
Doplnky:elektróny RC14 14˝ obudé na pneu Cleber, deflektory Delfín,
Úpravy: zaslepený eger ventil, červené brzdy, Fólie 0,5 zn. Skyfol, DRL, Sony, Sal, K&N, Total
Člen Aveo fanclubu
Ja sa do toho prd rozumiem, takze co sa teraz opytam je mozno blbost, ale vazelina je vodiva ?
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
Je vodivá natoľko aby sa dali zakonzervovať kontakty. Po zatiahnutí objímky tam ostane len minimum vazelíny nato aby kontakty nezaoxidovali ( ostatné sa tlakom vytlačí von)
Červené Chevrolet Aveo 1,2 Hatchback 5 dv 62,6 kW, 16 ventil,
Komfort, rok výroby 2009 Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
Komfort, rok výroby 2009 Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
Toto bude asi len spínacie relátko, treba to dat premerat eletrikárovy.
AVEO SEDAN 1,4 16V, 69kw, červená mica
Dnes bol u nás mráz -16 tak som ho išiel skúsiť naštartovať čo to urobí.A naskočil na 1šup bez problémov.Tak zaťiaľ nebudem robiť nič a neskôr sauvidí.
Chevrolet aveo 1.2 53kw 8ven.r.v 2008 bordo.metalíza
Přesně to samé jsem dnes testoval i já. Auto mi 14 stálo před panelákem. Dnes jsem k němu došel, omluvil se mu, pohladil ho po volantu a otočil klíčkem:-))!! Chytlo to tzv. "na drc", takže spokojenost:-))!!JPS píše:Dnes bol u nás mráz -16 tak som ho išiel skúsiť naštartovať čo to urobí.A naskočil na 1šup bez problémov.Tak zaťiaľ nebudem robiť nič a neskôr sauvidí.
hogofogo
Škoda 120 - moje škola, Škoda Favorit - první koupě, Daewoo Matiz - combi, z O na 100 nikdy:-) a konečně Chevrolet Aveo 1,2 16 V, r.v.2009, stříbrná metal.
člen AVEO fanclubu
Škoda 120 - moje škola, Škoda Favorit - první koupě, Daewoo Matiz - combi, z O na 100 nikdy:-) a konečně Chevrolet Aveo 1,2 16 V, r.v.2009, stříbrná metal.
člen AVEO fanclubu
14 coho ? hodin, tyzdnov, dni, rokov ?hogofogo píše:Přesně to samé jsem dnes testoval i já. Auto mi 14 stálo před panelákem. Dnes jsem k němu došel, omluvil se mu, pohladil ho po volantu a otočil klíčkem:-))!! Chytlo to tzv. "na drc", takže spokojenost:-))!!JPS píše:Dnes bol u nás mráz -16 tak som ho išiel skúsiť naštartovať čo to urobí.A naskočil na 1šup bez problémov.Tak zaťiaľ nebudem robiť nič a neskôr sauvidí.
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
vazalina neviem ci je vodiva ale aj mne na zige problem nerobila nikdy ale to nebude chyba v tom keby je to kabel baterky tak toho blbne viac
ex 1x lada 2105 1,3...teraz 1,2 72k silver, komfort,
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
SS ,MOMO Corse,continental,WM sport,Sony,Sal,Hertz,
cutsprings
Takové záhady jsou většinu způsobeny zkratem v jednom článku baterie, vypadne kousek "olova" a přes tu oddělovací mřížku spojí se s druhou deskou. Článek se vybije a přestane být vodivý (má velký odpor) Když máš kliku tak při startování nebo při následném nabíjení se ještě víc rozpadne a spadne dolů pod desky a v pohodě baterka běhá dál, ale to že se "drolí desky" není nic dobrého a může se to opakovat a většinou předchází konci života baterky.
První pomoc při tom když se po otočením klíčku nic neděje je: Zapnout světla a chvíli čekat, pokud se jedná o tuto závadu na baterce, po chvíli začnou žhnout a pak i svítit (ten vybitý a tudíž nevodivý článek se průchodem proudu trochu zmátoří) a jde to nastartovat.
První pomoc při tom když se po otočením klíčku nic neděje je: Zapnout světla a chvíli čekat, pokud se jedná o tuto závadu na baterce, po chvíli začnou žhnout a pak i svítit (ten vybitý a tudíž nevodivý článek se průchodem proudu trochu zmátoří) a jde to nastartovat.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Aveákov sa to asi ešte veľmi netýka, ale aj môj Kalos stál v decembri (vtedy tiež mrzlo) cca 10-14 dní a naštartovala som na brnk.
Zato po Novom roku stál tiež asi 14 dní (len jedna cesta cca 60 km) a prídem si takto raz k autu a .......... len slabúčko zaúpel a nič. Po dobití sa mu zatiaľ darí štartovať v pohode, ale už mu neverím. Niektorí tu písali, že všetko môže byť fajn a len zrazu je baterka OUT. Tohto sa obávam, že ma takto dakde nechá. Tak neviem, či si nedať do povinnej výbavy aspoň štartovacie káble, keď som lakomá za baterku. Táto má 5 rokov.
Zato po Novom roku stál tiež asi 14 dní (len jedna cesta cca 60 km) a prídem si takto raz k autu a .......... len slabúčko zaúpel a nič. Po dobití sa mu zatiaľ darí štartovať v pohode, ale už mu neverím. Niektorí tu písali, že všetko môže byť fajn a len zrazu je baterka OUT. Tohto sa obávam, že ma takto dakde nechá. Tak neviem, či si nedať do povinnej výbavy aspoň štartovacie káble, keď som lakomá za baterku. Táto má 5 rokov.
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
aj ja som rozmýšľal o štartovacích ale kúpim ich asi až keď sa znova dostanem do tohto problému.Bude to už sice neskoro v danej chvíli to mi z úst budú lietať ale zaťiaľ to necham tak.Snažím sa mu veriť.Dúfam že ma nesklame.
Chevrolet aveo 1.2 53kw 8ven.r.v 2008 bordo.metalíza
Lifelike môžeš začať šporiť na novú baterku lebo 5 rokov na tú starú bude asi dosť,v lete ti ešte možno potočí ale už dlho nie.
Aveo sedan 1.4 16V 74kw 100k
Čierna metalíza
Čierna metalíza
No neviem, 5 rokov bude možno dost, ale na lanose mi isla batéria 8 rokov, s tým ze 2x do roka som ju preventivne nabil na nabijacke.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
jéééé já jsem pošuk:-)))))!! 14 dní:-))!!xwing píše:14 coho ? hodin, tyzdnov, dni, rokov ?hogofogo píše:Přesně to samé jsem dnes testoval i já. Auto mi 14 stálo před panelákem. Dnes jsem k němu došel, omluvil se mu, pohladil ho po volantu a otočil klíčkem:-))!! Chytlo to tzv. "na drc", takže spokojenost:-))!!JPS píše:Dnes bol u nás mráz -16 tak som ho išiel skúsiť naštartovať čo to urobí.A naskočil na 1šup bez problémov.Tak zaťiaľ nebudem robiť nič a neskôr sauvidí.
hogofogo
člen AVEO fanclubu
člen AVEO fanclubu