Caute, mam problem so startovanim. Po nastartovani sa cele auto trasie (ako by na 3 valce). Obcas treba okamzite po nastartovani pridavat aby nezdochlo pri kolisajucich otackach cca 500. Po chvilke pridavania (par krat pridat na pedal a otacky drzat nad 2000)sa auto ukludni a ide ok. Pri prepnuti na LPG auto okamzite ide ok. Dalsie startovania napr. pocas dna su ok bez akehokolvek naznaku poruchy. Zle startuje len ked je uplne vychladnute. Zaujimavost, ze teraz ked bolo v BA -10 auto stratovalo ok. Pri vyssich teplotach bez pridavania plynu nie. Obcas sa este stalo, ze pri jemnom pridani sa auto pridusilo a az potom isli otacky hore. Chyba sa prejavuje cca 2 roky, pricom auto bolo v servise, ked neslo nastartovat pred 1,5 rokom. Vymenili nejaky tranzistor. Chyba sa vsak objavovala dalej, ale aspon startovalo...Auto islo opat na diagnostiku a ta povedala, ze vadne su sviecky. Po vymene sa porucha opat prejavila. Vymenene boli kable, kryt rozdelovaca, palec, cievka co je v rozdelovaci, sviecky,vycistena klapka, nastaveny predzapal. Pozreli sme vstrekovace ci stiekaju a striekaju (ci dobre uz neviem posudit). Nexia bude mat 377 000 km bez GO. Boli merane tlaky a este, ze su... Auto by som chcel mat este 2 roky a vyuzit ho do maxima aj ked karoseria bude asi hrdzou derava
Budem vdacny za radu co by to mohlo byt. Dakujem
Zle startovanie
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Zle startovanie
Chevrolet Cruze SW 1.8 LTZ - LPG
ex. Daewoo Nexia GLE - LPG, Daewoo Kalos SX 1.4 16V - LPG
- Reklama
Re: Zle startovanie
Mne naštartuje normálne ale ked nenechám bežať motor aspoň 30 sekúnd na voľnobeh tak mi ho počas 5 minút jemne pridusí pri pridaní plynu. Ale len za studena. Za tepla je ok. No a bolo mi povedané že olejové čerpadlo je už staré. Trvá mu dlhšie kým natlači olej. A to mám 190000km. Tak možno skús zmerať tlak oleja za studená a za tepla a uvidíš.
Nexia 1,5 8V GLE + Cruze 1,8 LT
mikikoti@azet.sk
mikikoti@azet.sk
Mne to robilo a problém bol v tom,že auto dostávalo hodne paliva a vahatka už boli chytené a nemali pekný oblúčik ale jamku takže už ventily nechodily ako mali a hydroštely to už nestíhaly dotláčať.Jedná sa o 8 ventil. Vačka je tiež už chytená ale po výmene vahatiek a vyčistení hydroštelov motor značne ztíchol a trochu ožil.
Rezervoar, pises mi zduse - u mna by sa to dalo charakterizovat ako "nepravidelne ide nepravidelne". Kedysi sa to dialo iba hned po nastartovani, ked sa pridal plyn, tak po par sekundach to preslo a veselo sa jazdilo. Nedavno sa mi to pritrafilo uprostred jazdy, proste to zacalo a az dokonca to nepreslo. Benzin/LPG nehralo rolu, akurat pri benzine to nestrielalo do sania ako pri LPG (takze vstreky to nebudu). Za 2 dni krasne nastartovalo a chodilo bez problemov. Dal som vymenit sviecky, kable, vycistit rozdelovac, dnes som skusil prehodit inducku a ani v nej to nie je. Budem to asi musiet vycihat a ked to bude blbnut hned po nastartovani, tak to odveziem do servisu, lebo ak to k nim cez vikend donesiem, ked to nejde poriadne, tak v pondelok rano (ked im donesim kluce) to ide na 100%. Netusim, kde je problem, indikuje to problem so zapalovanim (strielanie do sania na LPG), ale na elektrickej casti bolo v podstate vsetko vymene... Zvacsa sa to objavi, ked to dlhsie stoji a vonku je vlhko, ale za rovnakych podmienok to za 2 dni ide za sa uplne ok, nie je tam ziadna pravidelnost, neviem absolutne odhadnut, kedy to pojde a kedy nie...som z toho jelen...
JRD, neporadis? Pamatas sa, ako som dosiel pre ten vstrek, myslel som si, ze tam bol problem, ale nepomohlo (co som si mohol uvedomit aj pred tym, kedze sa to dialo aj na LPG a tam su vstreky zavrete....). Ja by som s tym este pojazdil, ale priatelka v podstate len zacina a ked sa jej hento pritrafi na krizovatke, tak asi nebude velmi rada... (aj ja som s tym nedavno len horko-tazko dosiel naspat..... a potom zasa vsetko ok... )
JRD, neporadis? Pamatas sa, ako som dosiel pre ten vstrek, myslel som si, ze tam bol problem, ale nepomohlo (co som si mohol uvedomit aj pred tym, kedze sa to dialo aj na LPG a tam su vstreky zavrete....). Ja by som s tym este pojazdil, ale priatelka v podstate len zacina a ked sa jej hento pritrafi na krizovatke, tak asi nebude velmi rada... (aj ja som s tym nedavno len horko-tazko dosiel naspat..... a potom zasa vsetko ok... )
Nexii sa zhorsil zdravotny stav a uz bez pridavania plynu pocas startovania nechce nastartovat. Ak uz raz nastartuje, tak uz dalsie starty su ok. Skusili sme zmerat tlaky po nocnom vymrznuti hned za studena. Po vybrati sviecky, napichnuti meraku a startovani na nas z 3 valca striekala voda, tesnenie je v tahu... Ked sme merali predtym motor bol zahriaty a nespozorovali sme nic. Vodu trosku zrala, ale nic vazne az doteraz, ked sa to zhorsilo. Raz uz menene bolo. Nic nezostava iba vymena, len dufam, ze po oprave nenastane opat nieco. Meneho toho bolo v poslednej dobe velmi vela, aspon, ze jazdim na LPG a tym sa pripadne opravy vyrovnavaju. Chcem sa opytat ci sa to podla vas oplati dat urobit. Bolo mi povedane cca 200-250eur komplet. Ako som uz pisal vyssie auto ma 377 000km bez GO. Karoseria zacina dost ozivat najmä v oblasti zadnych lemov, podbehy zacinaju + dvere z vnutornej strany. Nefunkcny merak teploty motora, prasklinka predneho skla, okrem toho zatial vs funkcne. Je to 8V GLE s LPG.
Chevrolet Cruze SW 1.8 LTZ - LPG