Moderátor: Blue Lanos
ppp ďakujem za radu ale ja som už preplachoval radiator a ono to kúrilo mesiac a potom to prestalo....keby že nieje tepla rúra na prívod tak sa deje čo???? kvôli tomu si chcem kúpiť nový radiator lebo to nekúri a mňa to nebaví mrznúť úž som na nervy s toho..... vieš mi poradiť stým môžme sa stretnúť aj osobne ak ti to nevadí hmm????ppp píše:kurenie nemoze ist, ved nema nozicky![]()
Co znamena, ze nejde kurenie? Tipujem ze nefuka teply vzduch. Takze najprv pri zohrievani motora odporucam uchylacky osahavat streidavo privodnu a odvodnu hadicu k radiatoru kurenia, ak je privodna citelne teplejsia ako odvodna a pritom mate vyopnute kurenie, tak bude na 99.99% upchaty radiator kurenia. Potom este nemusi byt nutne menit radiator, ono by to aj tak mohlo byt zase len na chvilu nez sa zase zanesie, ale lepsie je naprv preplachnut celu sustavu, minimalne radiator a to opacnym smerom nez nim normlane prudi chladiaca zmes. Ja osm uz preplachoval dvakrat, vzdy sa znovu zaniesol bordelom z celej sustavy. Akurat pir druhom preplachu uz bol relativne malo zaneseny. Vzdy po prepladhu to kurilo uplne nadherne a o sezonu alebo dve to uz zase nebolo ktovieco.
Alebo mozno jednoduchsi test. Po zahriati motora ist s autom s naplno pustenym kurenim na prechadzku. Ke dnajdete slusnu rovinku tak podradit a trosku motor prehnat vo zvysenych otackach, aspon 3.5t ale radsej cez 4t otacok za minutu. Ak to zacne kurit trochu lepsie tak je na 99% zaneseny radiator a ako som pisal odporucam najprv preplach.
Ale mozno je len vyskocene lanko z ovladania klapiek, mne sa to este nestalo ale uz to tu niekto spominal.
simone veľmi pekne ĎAKUJEMsimone píše:Bambucha ak pasuje z nexie tak na zraze to máš zadara. Mám jeden
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |