Spotřeba 1

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

vita

Spotřeba 1

Příspěvek od vita »

cago,
mám krátce Nubiru kombíka 1,6 a chlastá to kolem 10 litrů bez extra honění. Při řazení nahoru při sešlápnutí spojky - odlehčení motoru z tahu vyskočí mžikově nahoru otáčky o cca 200.
řešil někdo tento problém ?
za rady předem děkuji
Reklama

PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

To uz mi prijde docela dost, mam taky 1.6 kombi, prestavenou na LPG a spotrebu okolo 9.3 a to dost jezdim po Praze a mimo Prahu vetsinu po dalnici a hodne zive. Kdyz se snazim mimo mesto a jedu s lehkou nohou, da se dostat pod 7.
Jiří

Příspěvek od Jiří »

Moje nubira1,6 2001 benzín při běžné jízdě na kratší vzdálenosti bere kolem 8l ,ale dá se jezdit i kolem7l :o
Nubira 1,6
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Já jezdím na plyn (cca10l), ale na benzín jsem okolo 8 litrů. Podívej se na lambda sondu - měla by dávat proměnlivé napětí do 1V v závislosti na otáčkách, ale nemělo by klesat cca pod 100mV.
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Richard

Spotreba

Příspěvek od Richard »

Ke spotřebě. Mám Nubiru kombi 2,0 CDX 1998 a připadá mi, že ať jedu jak jedu, jedu tak kolem 9l i se zapnutou klimou, nejezdím moc po dálnicích a když, tak se zapnutým tempomatem na cca 135km, jinak jezdím tak půl normální silnice a půl Praha. K tempomatu - zdá se mi, že spotřeba s tempomatem je vyšší než bez něj, asi přidává víc v kopci aby udržel rychlost a pod kopcem se nerozjede, ale na dálnici a po rovině je to příjemné.
Mertik

Příspěvek od Mertik »

:P Mám Nubiru 1,6 Vagon rok 1998 mám ji půl roku a jsem s ní nadmíru spokojen. Na dovolenou do Chorvatska jsem jel po dálnicích (cca 450 km) průměru 120 km/h a vzala si jen 7 l. Na zpáteční cestě jsem ji otestoval a jak se říká hnal jsem ji co to dá a spotřeba byla 8,6 l. a to jsem opravdu celou cestu nedal nohu z plynu a jel jsem 150-160 km/h a přiznám se, že jsem čekal spotřebu vyšší. Před dovolenou jsem vyměnil svíčky, vzduchový filtr a byl jsem na emisích, kde bylo vše 8).
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mam Nubiru 1.6i rk 1998 + LPG ACG 01.05 - 67R - 01 a velke podozrenie, ze nieco nie je v poriadku. Davnejsie som mal Formana a ten si bral tak 8.5l plynu, tak som Nubirou dost sklamany. Ta si je schopna zobrat 10 (ak idem "slusne"), ale aj 12-13 ak jej trocha sliapem na krk (max. 150-160km) - a to aj pri vetcich vzdialenostiach. Na revizii plynu som bol pred cca 2 mesiacmi - auto bolo skontrolovane aj v "normalnom" znackovom servise (Hradec Kralove). Neviete niekto poradit co s tym ?
Dusan

Příspěvek od Dusan »

Sorry, v predchadzajucom prispevkus som sa "utukol". Znacka LPG nie je ACG, ale AGC
pogo

SPOTREBA 5L !!!

Příspěvek od pogo »

Mam Nubira 1.6 LPG

driv pred 4 let mela spotreba
10/8 LPG mesto/dalnice
9/7 benzin mesto/dalnice

a ted po 130 tisic km mam (a neverim sam tomu)
spotreba 5l na 100 km benzin po dalnici.
Meril jsem to dost presne a to s plny auto!!

VIVA NUBIRA!

Ivan

8) 8) 8)
dusan

Re: SPOTREBA 5L !!!

Příspěvek od dusan »

pogo píše:Mam Nubira 1.6 LPG
...
a ted po 130 tisic km mam (a neverim sam tomu)
spotreba 5l na 100 km benzin po dalnici.
Meril jsem to dost presne a to s plny auto!!
To akoze ti sama od seba klesla ????
pogo

Příspěvek od pogo »

Nevim jestly to nebude neobicejne, neviznam se moc,
ale ano, presne to je moje skusenost, presto ze jsem mel
auto poradne servizovane vzdy.

Spotreba zatim porad klesa :shock:

Mel bych asi rict, ze pouzivam injector cleaner
BARDAHL kazdy 10 tisic km. Muze to mit takovy vliv
na spotrebu?
pekrtek

Příspěvek od pekrtek »

pogo píše:Nevim jestly to nebude neobicejne, neviznam se moc,
ale ano, presne to je moje skusenost, presto ze jsem mel
auto poradne servizovane vzdy.

Spotreba zatim porad klesa :shock:

Mel bych asi rict, ze pouzivam injector cleaner
BARDAHL kazdy 10 tisic km. Muze to mit takovy vliv
na spotrebu?
Kolik toho potřebuješ prodat??
pekrtek

Re: Spotřeba 1

Příspěvek od pekrtek »

vita píše:cago,
mám krátce Nubiru kombíka 1,6 a chlastá to kolem 10 litrů bez extra honění. Při řazení nahoru při sešlápnutí spojky - odlehčení motoru z tahu vyskočí mžikově nahoru otáčky o cca 200.
za rady předem děkuji
Tenhle problém (mžikové zvyšování otáček) je i u Lanose. V servisu (HK) mi vysvětlili, že se jedná o ochranu spojky při přeřazení. Zajímavé je, že s počtem najetých km se tento "efekt" ztrácí, resp. je menší než u čerstvého motoru.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Re: Spotřeba 1

Příspěvek od Krtek »

Petr Krtička píše:
vita píše:cago,
za rady předem děkuji
Tenhle problém (mžikové zvyšování otáček) je i u Lanose. V servisu (HK) mi vysvětlili, že se jedná o ochranu spojky při přeřazení. Zajímavé je, že s počtem najetých km se tento "efekt" ztrácí, resp. je menší než u čerstvého motoru.
Nebude to tim že se ta spojka opotřebuje a už nejni tolik potřeba jí "chránit" ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Petr Krtička píše:
Kolik toho potřebuješ prodat??
ja jsem mluvil o spotreba, pokud potrebujes si koupit auto
se radsi koukni na Auto Jarov nebo rovnou na site Daewoo prodejce v
CZ.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“