EGR ventil
Moderátor: Blue Lanos
EGR ventil
Ahoj,
nechtěl bych pohoršit ekology, ale pohrávám si s hříšnou myšlenkou zaslepit egr ventil.
Přiznám se bez mučení, že potom co sem viděl jak to prasí sání sem EGR ventil zaslepil na svém druhém autě a s radostí jej tak provozuji 2 roky.
nechtěl bych pohoršit ekology, ale pohrávám si s hříšnou myšlenkou zaslepit egr ventil.
Přiznám se bez mučení, že potom co sem viděl jak to prasí sání sem EGR ventil zaslepil na svém druhém autě a s radostí jej tak provozuji 2 roky.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
- Reklama
Re: EGR ventil
Pěkný den
Já to chci udělat na Kolouškovi taky už jsem se ptal i v servisu kam jezdím a potvrdili mi,že to je možný a že by ani emise neměly vadit.
Hlavně ať nám jezdí a nezlobí
Já to chci udělat na Kolouškovi taky už jsem se ptal i v servisu kam jezdím a potvrdili mi,že to je možný a že by ani emise neměly vadit.
Jo,jo, uz sme to tu raz davno riesili v nejakej teme/temach. Kludne smelo do toho Len na Matizkovi je k tomu trochu horsi pristup:
1, zozadu
2, vyklbit ruku v zapesti
3, zlomit ruku v lakti opacne
...a potom by si mal vediet odtiahnut
1, zozadu
2, vyklbit ruku v zapesti
3, zlomit ruku v lakti opacne
...a potom by si mal vediet odtiahnut
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Bezva tedy zaslepím jej.
jen přemýšlím jakou variantu zvolit.
a) ucpat hadičku kuličkou z ložiska - možnost podcházení ventilu
b) mám na Mondeu vytvořil sem plechovou podložku pod ventil a tím jej úplně zaslepil.
Jen nevím jestli to na Matizu de jak sem koukal přišel mi tam nějak vsazenej, ale bylo na něj blbě i vidět.
ŘJ tedy nebude vykazovat chybu EGR ??
jen přemýšlím jakou variantu zvolit.
a) ucpat hadičku kuličkou z ložiska - možnost podcházení ventilu
b) mám na Mondeu vytvořil sem plechovou podložku pod ventil a tím jej úplně zaslepil.
Jen nevím jestli to na Matizu de jak sem koukal přišel mi tam nějak vsazenej, ale bylo na něj blbě i vidět.
ŘJ tedy nebude vykazovat chybu EGR ??
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
už sem to našel.
půjde tam udělat nepropustná podložka .
předpokládám že to bude stejná hra na ježka v kleci jako vyndat volnoběžný ventil z Mondea.
O lámání rukou nemluvě
půjde tam udělat nepropustná podložka .
předpokládám že to bude stejná hra na ježka v kleci jako vyndat volnoběžný ventil z Mondea.
O lámání rukou nemluvě
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
Jo, podlozka je OK. Ja som kedysi dokonca spekuloval zaslepit to este na prednej strane u zvodov dajako....ze trochu zvecsit dieru co je v tesneni pod vyfukovym potrubim, a vsadit tam kus plechu. Ale demontaz matic vyfukoveho potrubia mi prisla este tazsia vec, ako si dolamat ruky a dostat sa k EGR RJ pindat nebude, to je ok
Tak sem měl venku baterku když sem dělal pípák na větla.
A obhlížel sem jak vyndat ten EGR teda jako ruku na něj dostanu ale nesem si schopen představit jak jí tam dostanu s nástrojem.
Vadí mi trubky od brzd což se nedá jen tak na chvíli odmontovat.
Nakonec budu muset asi ucpat hadičku a doufat že nepodchází či že se časem zalepí
A obhlížel sem jak vyndat ten EGR teda jako ruku na něj dostanu ale nesem si schopen představit jak jí tam dostanu s nástrojem.
Vadí mi trubky od brzd což se nedá jen tak na chvíli odmontovat.
Nakonec budu muset asi ucpat hadičku a doufat že nepodchází či že se časem zalepí
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
No jo, ale ked zaslepis hadicku, tak nejaky ten hnus pojde stale cez EGR, ak si dobre spominam....? Alebo vymntit cele sacie potrubie, co je opet sialena robota dostat sa najme k dolnym srobom....
Tak sem na to koukal.
Jediná cesta k tomu proklatému ventilu se mi jeví po vyndání převodovky až budu na jaře dělat spojku.
Já se pořádně rukou ani k té hadičce nedostanu.
Jediná cesta k tomu proklatému ventilu se mi jeví po vyndání převodovky až budu na jaře dělat spojku.
Já se pořádně rukou ani k té hadičce nedostanu.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
Na technický mi dnes známej doporučil zaslepit EGR ventil, udělal jsem to zepředu a dal tenký plíšek mezi těsnění výfuku a přírubu výfuku na ten malý otvor. Musel jsem sundat krabici se vzduchovým filtrem, plechový kryt příruby výfuku a odšroubovat 7 šroubů příruby a krásně jsem se tam dostal. Práce na 20 minut a mělo by to fungovat.
Daewoo Matiz 0.8, r.v. 2001, najeto 70.000 km
ahoj,
foto bys neměl ?
Mě to furt leží v žaludku, ale na rozdělávání strany u výfuku nemám dost odvahy představa, že v tomhle počasí něco utrhnu (šroub, matka, šteft) mě neláká.
foto bys neměl ?
Mě to furt leží v žaludku, ale na rozdělávání strany u výfuku nemám dost odvahy představa, že v tomhle počasí něco utrhnu (šroub, matka, šteft) mě neláká.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
aky to ma zmysel?
preco to vlastne robit ?
preco to vlastne robit ?
Měl si to někdy dole ?
Viděl si jak je to zaprasený ?
A to vše ti de do sání. Názory na toto téma sou v zásadě dva a neslučitelné.
Já osobně tyhle eko krávoviny nemám rád.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
Pěkný denRobert08 píše:Měl si to někdy dole ?
Naprostý souhlas já ho mám taky zaslepený!
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
.....................Topol píše:Pěkný denRobert08 píše:Měl si to někdy dole ?
Naprostý souhlas já ho mám taky zaslepený!
No tak ... dobrý klucí ... a co na to fachmani ? Zaslepit či nezaslepit ... zlepší se chod motoru ? Napište sem něco pro nás co máme EGR ventil ještě origoš ... čau " Vazoun "