![Sad :(](./images/smilies/smilie2.gif)
![Sad :(](./images/smilies/smilie2.gif)
Moderátor: Blue Lanos
MACHINE píše:...vraj su limity nastavene tak ze tie auta uz neprejdu...takze teraz to este spravim, mozno buduci rok EK a konec, kupim nieco ine...
Co myslis tym "zvlastny vztah"? Ked auto davam do servisu tak su to opravy do ktorych sa nechcem pustat, brzdy a motor. Ostatne si viem ako-tak opravit sam. O tom obtahovani ma tiez napadlo ze ma dobre odrbali ked som za vymenu sviecok a vzduchoveho filtra zaplatil 61€...volalo sa to "nastavenie motora"...a to ze to neni Land Rover som uz zistil z vlastnych skusenostimarianH píše:Nehnevaj sa na mňa, ale žiadne iné limity, než tie pôvodné, nie sú. To je nezmysel. Takto by si vyradil nie len Ticá, ale aj ostatné 12 a viac ročné autá.
U Teba je hlavný dôvod technický stav Tvojho auta. A zo všetkých príspevkov čo tu máš je zrejmé, že máš k svojmu autu mierne povedané "zvláštny vzťah". Nechcel by som byť Tvojim autom.
Mám pocit, že aj keď to auto dáš do servisu, tak buď im neumožníš (z finančných dôvodov?) previesť opravy ako treba, alebo aj riadne zaplatíš a oni Ťa poriadne obtiahnu (nevedia to opraviť?, nechce sa im?). Každopádne ten, kto tu trpí, je Tvoje auto. Potom to dopadne na STK a EK tak ako píšeš. Myslím, že u Teba by dopadlo zle aj hociktoré iné auto.
Môžeš si byť istý, že lacnejšie auto na údržbu ako Tico tu na trhu nie je. A ani jednoduchšie. Žiadna riadiaca elektronika, vstrekovanie, rôzni asistenti, snímače. Čo jednoduchšie by si našiel? Š120 a jej staršie klony sú už pomaly v automobilovom nebi, favority ešte niečo pojazdia, felície beznádejne hrdzavejú aj keď motor by ešte slúžil. Lady neuživíš, zožerú aj trávu popri ceste, nezoženieš náhradné diely.
Tico má brzdy také, že v pohode splňuje vyhlášku o technickej spôsobilosti a emisie môže mať príkladné pre ostatné autá. Keď som bol naposledy na kontrole, technik krútil hlavou a meral pre istotu viac krát. Emisie CO boli 0,00%. Ostatné tiež hlboko pod prípustnou hranicou. Najazdené cca 90000 km. Len to chce neodfláknuť údržbu a zaobchádzať s autom ako sa má, trochu si ho šetriť, nie je to Land Rover na safari.
Marián
MACHINE píše: Co myslis tym "zvlastny vztah"? Ked auto davam do servisu tak su to opravy do ktorych sa nechcem pustat, brzdy a motor. Ostatne si viem ako-tak opravit sam. O tom obtahovani ma tiez napadlo ze ma dobre odrbali ked som za vymenu sviecok a vzduchoveho filtra zaplatil 61€...volalo sa to "nastavenie motora"...a to ze to neni Land Rover som uz zistil z vlastnych skusenosti
...no EK preslo s tym vyfukom v pohode, STK uz bola horsia koli tym brzdam, uz som myslel ze ma porazi z toho jak porazalo toho technika...bolo videt ze robil co mohol, nakonec mu praskli nervy a povedal ze ho da ako nesposobile, ze ho mam dat von...nakonec dosol a doniesol vsetky nalepky (aj som to tak trochu tusil, ked majitel zobral svoje auto a zacuval na rampu...asi to spravili s jeho autom a tvarilo sa ako moje)...trocha drahy spas, ale mam vsetko co som chcel...teraz sa este trocha povozit a sup ho prec
MACHINE píše:....no ja som student takze si nejake nakladne opravy nemozem dovolit...navyse mi neni jedno v akom stave je auto...popravde koli tomu som sa v nedelu vecer este o deviatej a v pondelok rano uz o siedmej plazil pod autom jak husenica a rozoberal a skladal vyfuk...vecer som si este sam vyrobil tesnenie, dalo mi to dost roboty ale nieco take ako brzdy...do toho sa pustat nebudem...
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |