Motorek seřizování světel
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Motorek seřizování světel
Včera jsem zastavil jsem na křižovatce a slyšel zvuk jako řehtačka. Zajel jsem na parkoviště a zkoumal, co se to děje. Zjistil jsem, že to je motorek pro seřizování světel, po jeho odpojení je ticho.
Nemá někdo představu co se mohlo v něm podělat a jak ho vyndat? Musí ven celé světlo a pak teprve nějak ten motorek nebo by šel ven bez demontáže světla? Je to pravé světlo při pohledu z kabiny.
Nemá někdo představu co se mohlo v něm podělat a jak ho vyndat? Musí ven celé světlo a pak teprve nějak ten motorek nebo by šel ven bez demontáže světla? Je to pravé světlo při pohledu z kabiny.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
- Reklama
Re: Motorek seřizování světel
no
vyndat jde bez vyndani svetla.teda me se to podarilo.
obcas se jim to stane.odejde potenciometr a nasledne mechanismus.takze pravdepodobne KO.uz jsem to i rozebiral a menil treba motorek ale stejne to uz nechodilo.
ale jeden jsem nakonec spravil.na chvili.
vyndat jde bez vyndani svetla.teda me se to podarilo.
obcas se jim to stane.odejde potenciometr a nasledne mechanismus.takze pravdepodobne KO.uz jsem to i rozebiral a menil treba motorek ale stejne to uz nechodilo.
ale jeden jsem nakonec spravil.na chvili.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Je na to nějakej grif nebo fígl, jak s ním ven? Nebo jen hrubá síla a vypáčit?
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
mel by jit potocit a povytahnout.pak se musi parabola uplne vystrcit a motrek vysunout do strany nebo dolu (nevim ale je to videt kdyz se senda poklicka svetla)ten kolicek motorku se musi z paraboly vysunout.
Simson s 51
Simson s 51
Já měl jedno světlo manualní a přidělával jsem motorek k němu, jak píše palix, stačí pootočit a povytáhnout a vyhnout bud doprava nebo doleva, protože je tam kulička na konci osky uchycená v drážce. Já měl pro snadnější montáž sundané světlo ale jde vyndat i tak.Ovšem u Nubiry je jiný světlomet. Jinak ten motorek pasuje z Lanose,Leganzy, a snad i z matýzka, já ho mám z vrakoviště z Lanose. Zkus to rozebrat a uvidíš,není to složité, ovšem oprava už je asi jiná písnička.
Motorek se povedlo celkem bez problémů vyndat. Je to na bajonet, otočit, trochu naklopit vyháknout v parabole a je venku. Rozebral jsem ho a zjistil, že přejel a převod se utáhl. Na vině je nejspíš potenciometr. Ručně jsem natočil kousek zpět, prostříkal pontenciometr kontaktolem a maká. Teď už je jen otázka, jak dlouho. U rádia když chrastila hlasitost, tak to pomohlo na rok, uvidím jak vydrží dlouho tohle.
Dík všem za rady
Dík všem za rady
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Tak nový poznatek. První jízda večer a světlo svítí o dost dál než to druhé. Znamená to znovu rozebrat a ručně o kousek natočit nebo to jde i jinak? Na motorku je ještě nějaké seřizování na imbus. U toho ale když jsem to měl rozebrané jsem nepochopil jak by to mělo fungovat.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
seridit sroubovakem.o imbuu nic nevim.
Simson s 51
Simson s 51
Přiznávám se bez mučení, nevlastním Daewoo, ale potřeboval bych Vaši radu. Sháním tenhle motorek Hella a zjistil jsem, že skoro stejnej máte v Nexiích a Nubirách (možná i jinde). Podle mě se liší pouze zadní stěnou – tedy umístěním a tvarem konektoru.
A teď prosba: potřeboval bych od někoho, kdo ho má doma, jestli by mi ho nevyfotil bez tý zadní stěny, abych zjistil, jestli by ty „záda“ šlo jednoduše prohodit nebo ne.
Díky, Radek .
A teď prosba: potřeboval bych od někoho, kdo ho má doma, jestli by mi ho nevyfotil bez tý zadní stěny, abych zjistil, jestli by ty „záda“ šlo jednoduše prohodit nebo ne.
Díky, Radek .
jen tak podle oka to je naprosto stejny.
mam mozna tenhle motorek nekde doma ale budu muset dlouho hledat me zbyl z nejake audi nebo golfa.podivam se pokud chvili vydrzis.
mam mozna tenhle motorek nekde doma ale budu muset dlouho hledat me zbyl z nejake audi nebo golfa.podivam se pokud chvili vydrzis.
Simson s 51
Simson s 51
Díky za nabídku, ale už to není aktuální. Koupil jsem na Aukru motorek z Daewoo Lanos a dneska jsem ho tam šoupnul (po prohození zadního deklu). Šlape jako ďábel!!!