Voda z vyfuku

Moderátor: Blue Lanos

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Re: Voda z vyfuku

Příspěvek od -peha- »

Veď sme Ti to vysvetlovali je to fizikálná vec vlhkosť je predca vo vzduchu a ten sa do motoru dostává sáním no a nízký tlak vzduchu a iné fizi.javy to robí.Takže pokud nemáš martkantný úbytok vody tak je to OK já mám občas tiež mláku ako hrom to to bolo dnes keď je teplejšie ale v zime mám problém vcúvať do garáže lebo z výfuku mám clonu a hmlu ako ďas :D Jinak počkaj až bude teplo a malo by to prestať no ale ako myslíš nám to tu robí všetkým takže Ti asi už inak neporadíme :lol:Jo a ta fotka tak to som minutu čakal pred bránou a to už je ne parkovisku takže pred bránou tej vody bolo podstatne viac :lol: :lol: :lol: Žere mi to výfuk ale nervy nie :lol: :lol: :lol:
Reklama

ppp

Příspěvek od ppp »

Ja vodu tiez nedolievam, nemusim nastastie, mam tyzden novy vyfuk a uz v nom locka voda, to je proste normalne ze pri kratkych jazdach vacsina vodnych par zo spalovania paliva skondenzuje vo vyfuku. Robim 35km trasy dvakrat denne a aj ked sa vyfuk zahreje, stale na nom bez problemov udrzim ruku. A ten puch co z neho z tej vody ide... Budem musiet cez velku noc tie dierky hoci aj klincom "vyvrtat".
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Jo dierky fakt pomáhajú od doby čo to robím na každom výfuku sa po zastavení vody vilieva menej no na ERKU som dierku nemal a v robote stojím čumákom do kopca tak po zastavení som bol ako správný hasič - vedro vody sa lialo s kopca :lol: :lol: :lol: A od dierok je pokoj ani my to tak dlho neparí keď idem :lol:
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Kedze tie dierky nie su original od vyrobcu, ale robis si ich sam, nezacne vyfuk skuor hrdzaviet od tych dierok ? Pretoze vlastne narusis povrchovu ochranu a spristupnis "vnutro" plechu vode a vzduchu. Ake s tym mas skusenosti ?
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Nie je to problém dierka je 3mm a keď sa chce rorzást tak ju prevarím a vrtnu znova jo a na ošetrenie používam striebrenku na rúry od pece a naposledy sme na to dali dáku odolnú farbu na výfuky,myslím že ju používá aj Mc laren :lol: :lol: :lol:
Cudro

Příspěvek od Cudro »

Ked som vymienal vyfuk na Nubire tak bola v tlmici dierka original od vyrobcu. Najprv som sa zlakol co mi to tam dali lebo pri chode motoru odtial islo trochu dymu. Kamarat ktoty robil v tom servise mi vysvetlil ze to je hlavny patent toho vyrobcu lebo ten vyfuk dlhsie vydrzi pretoze zkondenzovana voda vytecie cez tu dierku.
Chevrolet Evanda CDX 2.0, olivovostrieborná metalíza.
Predtým Daewoo Nubira I, Skoda 120 GLS
feejay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feejay »

No okej.. vdaka za postrehy.. akonahle udrelo letne pocasie, tak voda zmizla :PP: Takze som sa asi strachoval zbytocne :)
ex Leganza ´98

predtym Škoda 105L, Škoda 120 GLS, Škoda 120L, Škoda reči...
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Ahojte dávam sem foto výfuka nového na fábiu dnes som ho menil ,koncový tlmič a ten mal už tam malú dierku tam,kde sú šipky.Ozaj ešte ma napadlo,kedy ste menili naposledy katalizátor ja som ho menil v decembri a ja tam skoro žiadnu vodu nemám a chodím krátke trasi iba para zo začiatku ako za trabantom :o) a potom je to v pohode ;)
Přílohy
P090409_11.08[01].JPG
P090409_11.08[01].JPG (62.59 KiB) Zobrazeno 1829 x
P090409_11.08.JPG
P090409_11.08.JPG (57.23 KiB) Zobrazeno 1829 x
P090409_11.07.JPG
P090409_11.07.JPG (60.17 KiB) Zobrazeno 1832 x
ppp

Příspěvek od ppp »

Ma vyznam robit dierky aj do stredneho tlmica? Je v nom je sklene runo alebo vata, takze neviem ako to moze byt s kondenzaciou alebo odtekanim, ale plast ma tiez dost studeny. A stary mi prehrdzavel v zalisovanom spoji obalu asi od skondenzovanej vody co v nom vo vnutri natiekla do spoja.
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Do stredového tlmiča nie,to som zatial ešte nikde nevidel,vyfuky odchádzajú (korodujú)hlavne vo zvaroch a potrubie vo švovom zvare to treba natret strebrenkou na fýfuky a hlavne ked sa vymiena nový výfuk .Nový výfuk býva celý niak povrchovo upravený,ale to čo je na nom zvárané nie.
ppp

Příspěvek od ppp »

Ja som dal zvary opieskovat a pohlinikovat a potom som ich este nastriekal striebrenkou na vyfuky aj zalisy ak by sa tam dostala voda, takze som zvedavy ako dlho potrva nez tento vyfuk odhnije. Zaznacil som si to aj do "servisej" nalepky, kam pisem vymenby olejov a ine dolezite prace na aute, zatial teda len rozvody. Lebo sco si nezapisem to zabudnem :roll: .
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to PPP jsem dělal opískovat a pohliníkovat v minulosti u Š 100 - 120 a držely na jeden výfuk za životnost ale teplý výfuk s málo kondenzátem ( vodou ), krátký výfuk ale Brousek má osm let dlouhý a jenom ošetření " stříbřenkou " takže koroze z venčí hraje podstatnou roli abraze a sůl...
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“