Ivoš píše:Romane, mám asi štěstí na na auta.
Každé má svoje, o tom žádná. V podstatě základ je, a na tom se shodneme podle toho co píšeš, že každý si pořídí auto pro nějaký účel a tomu přizpůsobí právě značku a požadavky.
Já spotřebu neřeším, ta je na žebříčku požadavků na spodní příčce...když potřebuju jet, tak jedu. Ať už sám, nebo s někým. To, že mi bere na krátkých trasách okolo 9 litrů je fakt, nicméně akceptuju to a jezdím.
Pro mě je hlavní poměr cena/výkon/výbava/velikost/pohodlí...a bohužel jiné než Korejské značky mě v tomhle ohledu neuspokojují. Třeba už kvůli tomu, že mají na můj vkus příliš tvrdé sedačky a většinou konfekční úopravu interiéru.
Vyjímku bych udělal možná u Renaultu nebo Citroenu.
Btw. do auta liju jedině Shell V-Power 95 a olej Shell HELIX PLUS VB 10W-40 (předemnou tam lili všechno možné včetně kdovíjakého oleje...podle toho motor bohužel vypadal, ale loni mi říkal známý servisák, že i když to auto je po předchozím majiteli hodně "vylágrované", tak teď je krásně čistý motor
Vím jak to myslíš... V tom případě jsi šťastný člověk... Já ještě stále nenarazil na auto, které by mi vyhovovalo ve všech směrech a to že sem jich vyzkoušel bude to asi tím, že mám až moc vysoké nároky a že do toho asi až moc vidim...
Když píšeš Renault či Citroen... Já osobně jsem přes rok jezdil v R ESPACE 2.0 16V 98 kW r.v.2000 ... Je to poměrně dobře vypadající auto, pohodlný, VELKOPROSTOROVÝ... A dá se sehnat levně... Byl jsem s ním ten rok celkem spokojenej (až na spotřebu benzinu a oleje - 10l benzín a na 3000 km cca litr oleje) až do té doby, než mi začalo praskat výfukové paroží... Po optání jsem zjistil, že tyhle espace a snad s každým motorem maj takové problémy... Pustil jsem se do výměny a přísahám Ti, že jestli ke mě přijde někdo na opravu či výměnu, tak úplně nekompromisně mu řeknu 12 000 jenom za práci... To svět neviděl co je s tim za sraní... Od té doby vím, že ten znak Renaultu vypovídá snad všechno Je prostě známé, že větší francouzi se serou a serou a serou, ale jsou zas pohodlný, v tom máš pravdu...
Jak píšeš o tom oleji a benzínu... Zkoušel jsi někdy tankovat na Benzině "VERVA 100" ? Já osobně to liju jak do Hondy tak do Rapida... v Hondě mi tenhle benzín přídá zhruba 0,4s na zrychlení (z 7,2 na 6,8) a klesla i spotřeba... v Rapidu je to znát jinak, přece jenom kompresní poměr 11,5 potřebuje trošičku lepší benzín ale spotřeba pořád kolem 30ti litrů .... 2x weber 45mm potřebuje napapat