klepání v motoru
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
klepání v motoru
Ahojte, na svém voze mám najeto cca 214000 km, včera jsem vyměnil motorový olej i olejový filtr. Po nastartování se z motoru začalo linout klepání. Nevíte čím by to mohlo být (nemůžeto být např., že by tam bylo více oleje než má ). Dík
Chevrolet Lacetti kombi 1,6/16V 80kW, r.v. 2005, stříbrná metalíza, klimatizace
Daewoo Nubira I. kombi 1,6/16V 78kW SX r.v. 1998, červená, klimatizace
- Reklama
Kontorloval a ještě jsem dolil. Motor začal klepat, ale po chvilce se uklidnil. Pak jsem ještě trošku oleje dolil, a teď klepeTomáš píše:spíš míň oleje..... , víc zas tak moc nevadí , ikdyž jsou tam pak zbytečně tlaky. Kontroloval jsi stav ještě po naplnění filtru ? ( zmizí v něm určitě skoro půllitr)
Chevrolet Lacetti kombi 1,6/16V 80kW, r.v. 2005, stříbrná metalíza, klimatizace
-
Re: klepání v motoru
Ja som menil olej a dal som tam 5W40 a zacal mi klepat motor dnes som po tyzdni kupil preplachovac preplachol som a dal tam 10W40 a klepanie ustupilo. Prisiel som na to ze nie do vsetkych motorov sa hodia drahe plne sinteticke oleje. Na niektore motory su dost riedke. moj nazor ak ma niekto ini neberiem mu ho Este prvodovy a budem mat z olejom na rok pokoj che.
Re: klepání v motoru
To klepání v motoru je způsobeno nedostatkem oleje v hydraulických zdvíhátkách ventilů. Jinak řečeno: kdzyž se vypustí starý olej z motoru vyteče i ze zdvihátek!!! Po naletí nového oleje chvíly trvá než zubové čerpadlo natlačí olej zpátky. Pokud ovšem klepání pokračuje delší dobu, pak je už zdvih. nefunkční e je ho třeba vyměnit. Není to žádná katastrofa a jeden "hydroštel" stojí 200 - 300 kč.
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi