Brzdy

Moderátor: Blue Lanos

Beda

Příspěvek od Beda »

Mě to připadá celkem normální, sice proti fordu se nedá srovnávat, tam jsem jen lehce přišlápl a stál skoro na místě. málem se mi to nevyplatilo v jedný koloně, kdy jsem se zakecal a pak se lekl když přede mnou zabrzdil a šlápl až moc a ten za mnou mi málem skončil v kufru. Ale tohle nastavení mi připadá tak akorát, narozdíl od kadeta, se kterým jsem jezdil kdysi dávno. to jsem měl pocit že že to skoro vůbec nebrzdilo
Leganza 2,0 CDX (1997) černá
Reklama

janodvt

Re: Brzdy

Příspěvek od janodvt »

no sevaste......
rozhodol som sa vymenit dosticky a zaujimalo by ma ake mate a ake su typy najlepsie? hladal som na nete a su tam aj dajaky s dakym cidlom opotrebovania... co to je?
Daewoo Leganza 2.0 CDX (1998),
Daewoo Espero, 1.5 DOHC(1996),
Slam

Re:

Příspěvek od Slam »

Beda píše:Mě to připadá celkem normální, sice proti fordu se nedá srovnávat, tam jsem jen lehce přišlápl a stál skoro na místě.
Nemuzu srovnavat s ostatnima Leganzama, ale ted v prosinci na STK zkusebni technik brzdy moji Leganzy chvalil tak vehementne, az jsem se cervenal... :D A to na ne bylo sahnuto naposledy pred 3 roky, kdyz jsem to auto koupil. Predtim jsem mel Forda Scorpio a nijak lepsi mi to teda neprislo. Opravdu ostre brzdy jsem pred lety zazil na zanovnim Golfu a mamimo Punto 1. generace ma taky brzdy jedovate az moc na muj vkus. Naopak brachova Astra ma i po nekolika servisnich zasazich brzdy stale velice "vlazne"...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
janodvt

Příspěvek od janodvt »

ked som behal po forach casto spominane su Ferodo? ma s nimi niekto skusenosti aj na Leginkach?
janodvt

Příspěvek od janodvt »

sevaste, sobotu som menil brzdove dosticky a pri odvzdusnovani som zistil ze predchadzajuci majitel, neviem preco, poblendoval zadne brzdy.... kde a ako zozeniem brzdove odvzdušňovaky? ;) :?:
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no to je orisek.koupit se nejake daji ale nevim jestli ma lega v zadu nejaky normalni rozmer.pokud se nam to stalo menili jsme brzdice.
a utrhal to pro to ze vsecky tyhle auta jsou zanedbany a ten hlinik je spatnej a vsecko to zaroste a po 3 letech s tim uz nejde hnout.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
janodvt

Příspěvek od janodvt »

palikx píše:no to je orisek.koupit se nejake daji ale nevim jestli ma lega v zadu nejaky normalni rozmer.pokud se nam to stalo menili jsme brzdice.
a utrhal to pro to ze vsecky tyhle auta jsou zanedbany a ten hlinik je spatnej a vsecko to zaroste a po 3 letech s tim uz nejde hnout.
no tha to dakujem pekne, si ma potesil, mam co robit :(
ja som kupil dajake (nie su to velke peniaze 8 sk kus), jeden mi sadol zavitovo ale ta spicka bola dlha, otvorit ho otvorilo valecek ale nazavrelo ho stale tiekol, tak uz neviem, da sa zbrusovat ta spicka? bude to mat zmysel?
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no to je blbe
jde o uhel konusu a ten samo nevime jaky ma byt.
brousit muzes ale nemusis se dobrousit spravnemu uhlu.
a hlavne spis to chce nejakou frezu
Simson s 51
janodvt

Příspěvek od janodvt »

a dajaky dobry obchod kde by to určite mali? zatial som nijaky nenasiel.... ved strmen vedia predat a tam to je tak neviem preco nedokazu len odvzdusnovak vyrobit a predat.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no ona to neni skodovka kde takove veci jdou.
ale vim ze jsme meli original baleni odvzdusnovaku takze to urcite jde.
zkusim se zeptat ve skladu jestli tam neco neni.
Simson s 51
janodvt

Příspěvek od janodvt »

no to by som Ti bol velmi zaviazany a vdacny.......
ale zaraza ma to ze este nedavno (asi rok do zadu) som v jednej predajni na Espero odvzdusnovaky zohnal v pohode a aj sedeli ako uliate ale ta predajna uz nie je.... zase strmene za 3000 sa mi menit nechce kvoli srubke co ma hodnotu 20.
kesko

Příspěvek od kesko »

na prednu napravu davam platnicky ATE ,a ked ich nevedeli najst pod Leganzou tak su uvedene ako Nubira 2,0 , tie jedine mi zatial nepiskali. A chystam sa dat ich aj do zadu.
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Ahojte chcem sa spýtat kto už z Vás na lege menil hlavný brzdový valec :?: je dost drahý a myslím si že to je príčina toho že brzdový pedál nebere už o začiatku ako na iných autách mal som ho rozobraný vyzerá na oko ako novy tesniace gumičky sú celkom dobré,lenže te spetné ventilčeky nemohol som neak rozobrat tak som ho iba vyčistil a vyfúkal nalial som ho kapalinou a skúšal. Zistil som že zadný okruh netlačí hned iba predný skorej tak ten ventíl pre púšta a čast tlaku ide do nádržky a toje ta vola pedalu.Zistil som to ešte tak že pri naštartovanom motore mi kamoš dupol silno na brzdu a hladina v nádržke na kapalinu sa hýbala ten pokus som robil aj na inom aute a tam nič sa nedialo.Ved legy majú už dost rokov a nič nevydrží večne ;) Mne sa zdá,že legy ked boli nové určite brzdili hned ,ako ostatné autá ja som to nemal ako odskúšat lebo som hu nemal od nova ;) Všetko som skoro vymenil až na ten valec , ale aj ten príde na rad a čoskoro potom Vám dám vediet či sa to zlepšilo ved ten valec je hlavný základ samotných brzd a ked nedáva riadny tlak ,tak tam možete dat kotúče a platničky aké chcete a bude to brzdit stále na hov.. ;) :PP:
janodvt

Příspěvek od janodvt »

sevaste, zaujimala by ma taka vec ohladne brzd: odvzdusnuju sa s pretocenym klucikom v zapalovani pri aktivnom posilovaci alebo len naprazdno?
janodvt

Příspěvek od janodvt »

sevas,
zaujimalo by ma ci by sa dalo dakde objednat cele tie trubky brzdove co idu popod cele auto?
zadne vedla nadrze mam zkorodavane a tam mi unika kvapalina...
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“