Výměna žárovek
Moderátor: Blue Lanos
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna žárovek
Tak to my u Nubir to máme v pohodě...přední...zadní musí ven
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- Reklama
U Octavie TDi také musí přední světlo ven, uvedeno přímo v návodě a opětné seřízení světla.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
no nevim.ted jsem menil zarovky a svetla jsem nevyndaval.takze soudruzi ve skoda auto maji asi nesikovny pracky.
jo a u matize se taky nemusi vyndat svetla sice u leveho to neni zadnej med ale jde to .
jo a u matize se taky nemusi vyndat svetla sice u leveho to neni zadnej med ale jde to .
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Octavie - to byli mé nešikovné ruce - přesněji málo ohebné - a když neznáš přesný způsob uchycení žárovky, tak jseš při výměně v ...... no víš kde. Vzal jsem do ruky návod - no a jel jsem do servisupalikx píše:no nevim.ted jsem menil zarovky a svetla jsem nevyndaval.takze soudruzi ve skoda auto maji asi nesikovny pracky.
kdyz nevis kudy kam - zahod navod-
to znam
taky sem dnes musel vzit navod na montaz alarmu trochu to zlobilo-zjistil jsem ze je vse na spravnych barvach dratu jenze ty draty tam byly 3(samo to bylo blbe a byl to az ten 3 ti)dokonce 2 draty takhle nestatstne.ti kreteni tam maj asi 6 barev dratu ale vsecky 3-5 krat a kazdy je na neco jineho-v tom by se nevyznalo ani prase.debilni suzuki
to znam
taky sem dnes musel vzit navod na montaz alarmu trochu to zlobilo-zjistil jsem ze je vse na spravnych barvach dratu jenze ty draty tam byly 3(samo to bylo blbe a byl to az ten 3 ti)dokonce 2 draty takhle nestatstne.ti kreteni tam maj asi 6 barev dratu ale vsecky 3-5 krat a kazdy je na neco jineho-v tom by se nevyznalo ani prase.debilni suzuki
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
Ivoši , máš asi silný tlapky ( ikdyž si to nějak nevybavuju ... ) , zadní musí ven , to je jasný je tam dovnitř jen průchodka na kabel , ale přední měnim bez demontáže na Nubi i Matizu .Ivoš píše:Tak to my u Nubir to máme v pohodě...přední...zadní musí ven
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Pořídil jsem si do Matízka žárovky H4 HULB SUPER WHITE XENON BULB 60/55W svítí to vcelku dobře jen opravdu se řádně dostat do těch světel a umístit je opravdu porod,ale výsledek stojí za to!!Snímek je z dnešního rána a je vidět jak i v Praze řádně sněžilo!!
- Přílohy
-
- Snímek 003.jpg (46.79 KiB) Zobrazeno 3725 x
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Nasledujúce riadky nepovedia nič nového tomu majiteľovi MATIZu II.,ktorý už mal demontované zadné skupinove svietidlo,ale ja som tak urobil včera prvý raz a zistil som,že oba návody,ktoré mám k MATIZkovi sú zavádzajúce,totíž v ani jednom nie je zmienka,že koncové svetlo ma pri tomto type 2 žiarovky, tú dvojvlaknovú,spojenú s brzdovými 21/5W,ale druhú.ktorá osvetľuje vnútorny polkruh toho svetla.je to W5W,teda sklenená 5W žiarovka bez kovovej pätky,a vyberá sa a zaklada do samotnej objímky len vytiahnutím,resp.zatlačením dnu,obdobne ako pri osvetlení zadnej ŠPZ.
A pre toho,kto ešte ani nemenil vôbec žiarovku v zadnom osvetlení,dodám,že výmena žiaroviek je možná po demontáži svietidla,ktoré demontujeme tak,že uvoľním krížovym skrutkovačom 2 skrutky z vnútornej strany svietidla,vedľa 5.dverí a vovkajšiu časť,pri blatníku môžme zľahka s citom povypáčiť plochým a tenkým skrutkovačom
A pre toho,kto ešte ani nemenil vôbec žiarovku v zadnom osvetlení,dodám,že výmena žiaroviek je možná po demontáži svietidla,ktoré demontujeme tak,že uvoľním krížovym skrutkovačom 2 skrutky z vnútornej strany svietidla,vedľa 5.dverí a vovkajšiu časť,pri blatníku môžme zľahka s citom povypáčiť plochým a tenkým skrutkovačom
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Taky jsem to netušil, že jsou tam žárovky dvě. Už jsem ty malé měnil obě - jednu na podzim, druhou minulý týden. Vydržely skoro 5 let.
Já zatím pouze měnil jednu,ale říkal Ivoš když jel za mnou ze srazu tak mi to svítí nějak méně než Vazounovi - tak měl porovnání - až se trochu oteplí kouknu se na to!!Díky za info....Vojta píše:Taky jsem to netušil, že jsou tam žárovky dvě. Už jsem ty malé měnil obě - jednu na podzim, druhou minulý týden. Vydržely skoro 5 let.
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim všechny na foru a Matízkáře zvlášt mám Matize v červenci 7 roků a za tu dobu, jsem v zadní lampě vyměnil pouze couvačku za tu s pípavým signálem / u bytovky spousta děcek /jinak vše origoš
-------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
-------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Ja som tiež netušil o tých 2 žiarovkách,kým som to včera nemal dole,kvôli výmene 2vláknovky-nesvietilo mi pravé brzdové.Tak ma napadlo,že v tej knižke nie ja ani popis,ako sa ne dvojkovom MATIZkovi menia žiarovky v predných smerovkách.tak nie sú nijaké skrutky,ako popisuje návod,ten obrázok je tam z jednotky,tipujem,že to bude zozadu,z motorového priestoru,podobne ako na Š 100-120 ktoré mali smerovky v nárazníku,ale ešte som po tom nepátral,nemal som dôvod.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Ehm, no jak si tak pročítám tenhle topic, mám se zřejmě na co těšit . A to jsem si bláhově myslela, že takovou srandu jako výměnu žárovky zvládnu i já, žena-netechnik
U mého Matíze výměna žárovky SPZ , potom žárovičky osvětlení všech spínačů prostředního panelu přístrojové desky , H4 v předních světlometech asi 3 ks. Toť vše.
Což teprve výměna žárovky v bočním blinkru, to se musí sundat i podběh blatníku
New Spark LS 2011 oranž.metla 1000km :-))[