![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Dík moc
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Ahoj dlouho jsem tu nebyl a už mě ta kára začíná zlobit no ale za ty hrachy co bych nechtěl jet to jede. Takže olej se opravdu nemění, nicméně jde to a to demontáží toho plechového víka (taky o tom uvažuju - řadí blbě ) a zaser..š se fest , kontrolní+nalévací otvor je ze strany motoru nad poloosou mám pocit že je to čtyřhran. Jestli to vyměníš dej vědět jestli se to zlepšilo .MikeIvoš píše:Nějak nedávno se to tu řešilo a myslím, že olej v převodovce se kolikrát nemění vůbec....každopádně to tu popisoval Tomáš. Ale fakt teď nevím, kde.
U meho automatu pry je taky dozivotni napln ale je doporuceno menit po 15Ot km, ja jeste nemenil ale urco budu, podle me kor u manualu by se menit mel castejiIvoš píše:Nějak nedávno se to tu řešilo a myslím, že olej v převodovce se kolikrát nemění vůbec....každopádně to tu popisoval Tomáš. Ale fakt teď nevím, kde.
je, kolega z UstiMauner78 píše:Mě to teď v mrazech také blbě řadí, zejména 1 a 2. Musím furt meziplyn, jinak to tam nenarvu, po pár KM je to pak OK. Myslíte, že je to předzvěst nějaké poruchy, nebo je to v normě. Díky
Tohle dělá u většiny aut zn. Daewoo (a nejenom Daewoo, obvykle bývá některý ze stupňů hůře zařaditelný než ostatní stupně) už od výroby, takže to myslím nemá smysl řešit ani strašit odcházející spojkou apod. Když jsem si stěžoval v servisu hned po pořízení auta, že té dvojce se tam obvykle moc nechce, tak mi bylo mi řečeno, že je to úplně normální... A za 3 roky denodenního městkého provozu (= neustále přeřazování) se nic nikde nevysypalo a ani nezhoršilo. Problém by byl teprve, kdyby Ti rychlosti vypadávaly, spojka prokluzovala nebo nešla zařadit žádná rychlost. Jinak když jsem chtěl měnit olej v převodovce, bylo mi to rozmluveno, že naplň je tam prý "navěky". A zřetelně si pamatuji, že to samé platí třeba i pro Fordy...Tomas píše:Mohl by mi někdo poradit čím by to mohlo být, v poslední době se mi čpatně řadí rychlostní stupně. A když mám spojkový pedal zmačknutý, až na podlahu, ta mi často jde špatně zařadit rychlost (musím jí tam prostě narvat) a při řazení zpátečky to jde přez zuby.
![]()
Dík moc
Tomas píše:Já jsem vyměnil hlavní spojkový válec, repasoval jsem pomocný spojkový válec i vyměnil celé potrubí a vyměnil jsme novou brzovku a pořát to bylo stejné (nešlo mi řadit a šlo to pořád přes zuby...).
Tak jsem se naštval a hodil jsem to do servisu, tam mi řekl, že to bude spojkou, tak mi vyměnil celý set na spojku. Tak jsem si říkal, že to bude O.K.Servisman vyměnil a vyzkoušel a ejhle zase nešlo řadit
, tak hledal dál, a nakonec přišel na to, že jak je pomocný spojkový válec a z něho jde "ocelová tyčinka", která tlačí na vystavení spojky, tak je za určitou dobu opotřebováná a pořádně nevystavuje spojku. Tak vzal a tuto "ocelovou tyčinku" vyměnil za novou (uřízl o něco větší z kulatiny), a už to řadí perfektně
HURÁ
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |