Kontrolka cidla motoru
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Kontrolka cidla motoru
TAk mi zacala svitit kontrolka motoru chvilku sviti pak zhane.Nebo staci kdyz vypnu chvilku necham pak nastartuji a je uz zas zhasla ale pak se zas rozsviti.Tak se chci cim by to mohlo prostrikal jsem kontoxem konektory a nepomohlo.zeby Lambda sonda?
- Reklama
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Může a nemusí to být lambda. Běž s autem na diagnostiku, tam by Ti to měli najít...
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
Nie som si isty, ale ked sa pokazi lambda sonda, tak riadiaca jednotka to nevie nejako presne identifikovat. Ta sa da otestovat lambda testerom alebo osciloskopom. Ked odide, tak odovzdava blbe hodnoty riadiacej jednotke a ta potom miesa nespravnu zmes. Bohatu alebo chudobnu. Nevyhovuju potom emisie, zasiera sviecky a podobne. Jedine, ze by odislo napajanie sondy a to by nejak ta riadiaca jednotka zisttila, ale nie ci sonda dava spravne hodnoty. Ked sa rozsvieti kontrolka motora, tak je to na zaklade udajov z nejakeho cidla si myslim.
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Dano, máš pravdu, ale to pořád nevylučuje závadu lambda sondy
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
Ja ked sa rozbehnem so studenym motorom, 1, 2 a vyradim, tak mi motor drzi 2000 otacok do kedy nezaradim nejaky stupen alebo nezastanem. To je prave priklad prace cidla rychlosti. Ked sa auto pohybuje, riadiaca jednotka o tom vie a ma pridane. U mna je to extrem a preto ho mozno aj ja mam zle. Cidlo bude na prevodovke lebo podla otacok motora sa neda urcit rychlost auta. Musi byt na niecom, co je ovplyvnene otackami kolies. To bude urcite bagatel to cidlo.