HALLOVA SONDA

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Adro

HALLOVA SONDA

Příspěvek od Adro »

ma niekto skusenost s popraskanym magnetom na hallovej sonde ?
Reklama

simone
Kontaktovat uživatele:

aaa

Příspěvek od simone »

aka sonda??? take niečo som nepočul netvrdím že neni ale ja som o takom nepočul.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
ppp

Příspěvek od ppp »

to je na prevodovke v snimaci otacok? myslel som ze je tam obycajna cievka.
Adro

Příspěvek od Adro »

magnet v rozdelovaci ktory indukuje impulzy na cievku. uz som kupil novy takze budem sledovat ako sa to chova.
Serpico

nexia

Příspěvek od Serpico »

...tak to Adro mám a špatnou - jedná se o zmagnetizovanou hřídelku rozdělovače s růžicí ( na kruhu jsou čtyři hroty ) - vizuálně nebyla nijak poškozena ale nefungovala, jak by měla...stálo mě to ke 20litrům u Srby ( diletanti..) odhalil a opravil to až náš " palikx "...takže tak...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Adro

Příspěvek od Adro »

ako sa tebe prejavovala tato porucha ??
Serpico

nexia

Příspěvek od Serpico »

...to adro špatný - hádavý chod při studeném motoru - při teplém lepší ale bez akcelerace - delší prodleva...prostě to nešel...původ po servisu výměna tlumičů! ( musel tam vařit CO a něco tam pustil...) vystřelená cívka ve víčku rozdělovače...výměna postupně všeho: cívka, zapalovací modul, palec, víčko prostě vše.... právě až na tu hřídelku s růžicí...pak Srba 20 litrů a nic...a nakonec palikx za pět padesát, takže tak...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Adro

Příspěvek od Adro »

...presne lenivost, dlhy akceleračny čas, tusim dlhsie startovanie, obcas nepravidelny chod, a stalo sa mi aj to ze som motor nevedel nastartovat len tocilo a tocilo.teraz po vymene akceleruje bezvadne trocha ozil a štartuje na šupu. ešte mam podozrenie na lambdu co sa tyka lenivosti a riesim taktiez aj spravny predstih co mi nikto na svete nechce skontrolovať a nastavit.
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to Adro na " stroboskop " to snad umí v každým servisu je tam základ na značky 10° - po seřízení výstupu z převodovky na 95 octan je podle scanneru 11 na ( koukal jsem palikxovi přes rameno ...) výstup ( bílý konektor z ECU vpravo před spolujezdcem ) byl tady díky petrmovi popisován už víckrát - a tohle nevěděli ani u Srby to jako ve značkovým servisu...

Mějte se fajn

serpico
OConnor

Příspěvek od OConnor »

Ved ale to njeje sonda, to je Hallov snimac otacok. A ten je bud v rozdelovaci alebo na klukovom hriadeli a teda vtedy snima na zotrvacniku. A ak myslis hallov prvok ze ti odisiel - ten 'tanierik so zubkami' tak to si neviem predstavit, lebo to je len hlinik a nic viac. Ked nefunguje snimac ako ma tak Riadiaca jednotka nedostane informacie o pocte otacok, polohe piesta a poradi valcov... vyvodte si dosledky :lol:
Serpico

nexia

Příspěvek od Serpico »

...to OConnor pokud oba myslíme totéž - hřídelku v rozdělovači s růžicí a kruhovým protikusem - tak jsem si myslel taky, že se na ní nemá co pos..., s omylu mě vyvedl se svými zkušenostmi palikx - prostě příčina byla v ní...nemám více co dodat

Mějte se fajn

serpico
Adro

Příspěvek od Adro »

snimac-sonda snimat -sondovat myslel som na rozdelovac a creva vnom.vymenene funkcne tema uzavreta.
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Mno ked vam mam pravdu povedat tak do teraz som nemal ani sajnu co to je ta hallova sonda :shock: ale uz to viem a viem aj to ze pri vymene cievky v rozdelovaci sa mi ten magnet "hallova sonda-podla vas" zdal dost zaoxidovany tak som ho prebrusil s brusnim papierom :lol: :lol: zatial ide hehe dufam ze som tomu neublizil
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
OConnor

Re: HALLOVA SONDA

Příspěvek od OConnor »

len tak pomimo, ked odide hallov snimac pocas chodu motora, motor vynechava - 1. valec, a pri poruche nieje mozne nastartovat vozidlo, ved je to hlavny snimac, myslim ze jediny ktory nema signaly ktore by ho nahradili pre nudzovy rezim.

a ked motor nemal vykon tak to bol skrat na kostru v snimaci..
Daewoo Nexia GLX sedan 1.5 16V 66kW, r.v.1996, tmavozelená metalíza.
ppp

Re: HALLOVA SONDA

Příspěvek od ppp »

mala technicka: to nie je hallova sonda ani hallov snimac, je to len obycajna induckna cievka a obycajny permanentny magnet. Aj ked ako to tak citam tak az tak permanentny asi nebude :D
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“