Slabe osvetlenie
Moderátor: Blue Lanos
Slabe osvetlenie
Zdravim Vam, som cerstvym majitelom Leganzy a nie velmi nadsenym. Po mesiaci od nakupu mi odisli rozvody a oprava bola mastna. Ale trapi ma skor slaba svietivost tlmených svetiel. Aku mate s tym skusenost. Tie sosovky na tlmene svetla sa mi zdaju nejake zahmlene. Skusal som to vycistit, ale nemalo to nejaky lepsi dopad. Vyskusal som aj rozne ziarovky z vyssiou svietivostou, ale stale to svieti horsie ako moje staucke auto s H4. Existuje nejaka cira optika na Leganzu? Vdaka za odpovede.
- Reklama
- dominik
- Kontaktovat uživatele:
Toto som riesil aj ja, ked som presadol z ineho auta tak som v mojej Leganze potme nic nevidel az som si nebol isty ci mam zapnute svetla a o dazdi v noci ani nehovorim Potom som kupil za nejakych 300sk/kus H1 Osram s Xenon efektom a na to ze aj tieto su len klasicke H1 svietia neporovnatelne lepsie. A svetlo? Jedno som mal zazltnute komplet aj ten plast a druhe bolo pekne skoro ako nove, tak som objednal nove svetlo najprv bola cena 9.800 Sk co sa mi zdalo neskutocne premrstene za svetlo na Leganzu a nakoniec som zohnal za nieco okolo 5.000 cely svetlomet, a potom som zistil ze ten je bez motorceka sklonu svetiel co uz... ale niesu H1 ako H1
Daewoo Leganza 2.0 CDX (1997)
BMW 318d (2007)
BMW 318d (2007)
- Hanzy
Mno je to problem hlavni je starim svetel ze jsou zmatnene a meee rovnez ale jedno mam nove a je to rozdil a navic xenony takze uz vidim krasne ale hodne pomuze i nove svetla a sehnal jsem v Poslku sic ne original ale bylo to do 2000kc
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Dakujem za odpovede. No ziarovky som skusal uz rozne. Skusal som Philipsi Premium, Potm nejake tuningove 100W a teraz mam Osram Nightbreaker + 90% svietivosti. Tie svietia aspon tak, ze nieco vidim. Mne sa zda ze problem je v tych sosovkach pri tlmenych svetlach. vyzeraju ako keby boli mliecne sa to asi nejde presvietit. V jednom svetlomete to vyzera zvnutra poskrabane, takz easi aj predchadzajuci majitel to skusal nejako vyriesit.
Skusal som aj zohnat nove svetlomety. Dali mi cenu 6500 za kus aj s motorcekom, ale aj tak je to strasne drahe a nemozem si to dovolit.
Skusal som aj zohnat nove svetlomety. Dali mi cenu 6500 za kus aj s motorcekom, ale aj tak je to strasne drahe a nemozem si to dovolit.
Nekde tu mas tusim navod na repasi/cisteni svetlometu Leganzy od pehy. Ja teda problem se svicenim nemam, zarovky jsem nikdy nemenil, takze jak pise Hanzy, problem bude spis v omselosti svetlometu nez v zarovkach...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
-
- Kontaktovat uživatele:
No tady to máš
https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.php?t=9017&start=0
Jo já teraz používám jemnú pastu na zabrusovaní ventilou a potom leštiaciu pastu na kastlu a to vše aplikujem takým kotúčom do vrtačky a na nem mám leštiacie hubky tie sa dajú kúpiť na pumpe alebo aj v supermarketoch
https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.php?t=9017&start=0
Jo já teraz používám jemnú pastu na zabrusovaní ventilou a potom leštiaciu pastu na kastlu a to vše aplikujem takým kotúčom do vrtačky a na nem mám leštiacie hubky tie sa dajú kúpiť na pumpe alebo aj v supermarketoch
-
- Kontaktovat uživatele:
No já by som to nerozoberal lebo som prerábal blinkre a to bol pôrod to plexi odrezať no a to isté je aj v hlavných svetlách ,tie spony sú len tak ako image,plast je prilepený špeciálným silikónom no a takto já som blinkre lepil asi trikrát než to bolo dobré lebo stále do nich zatekalo no a to sa môže stať aj pri velkých lampách Jo ale je to tam už tiež popísané len tak že to robil odborník no ale skúsiť to môžeš já skúšam všetko a buď a lebo
- dominik
- Kontaktovat uživatele:
Tak mozno je to tym.. ja som mal jedno svetlo komplet zazltnute aj tu sosovku a aj plast ale na svietivost to malo minimalny vplyv vidim ze tie ceny su divoke mne ked povedali ze skoro 10 litrov jeden svetlomet tak som zalapal po dyhcu takze aj tych 5 litrov sa mi zdalo potom o hodne menej teraz vsak vyzera matne to co sa mi predtym javilo ako to lepsie ale uz neriesim
Daewoo Leganza 2.0 CDX (1997)
BMW 318d (2007)
BMW 318d (2007)
riesenie svetlometov u mna
tiez uz som mal rozne ziarovky, Osram, s xenon efektom ale vysledok sa nie a nie dostavit, dokonca som rozobral jeden zazlknuty svetlomet a vycistil cocku plexi zvnutra, nic nepomohlo a v dazdi som "slepy". Este by som mozno skusil tie Osrami +90% ako pise Dominik, a potom uz len xenony
Kajsi-Leganza 2.0,SX, 98 kW, LPG
Ja som skusil už všeliake žiarovky ,a možem len zkonštatovat že leganza je slepe auto ,a to je obrovsky mínus pre tuto káru.dnes som išiel z brna za dažda v tme na dialnici max 70-80 otrasne otrasné oči som mal jak puk nevidel som ani H....to auto nesvieti a zato pojde z domu-inak na hyper inzerci je už na predaj po komplet opravach myslim že nieje nutna žiadna oprava všetko fachá.
- Hanzy
Sviti dobre asi uz mas spatne svetla staci vymenit svetla a ne auto...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG