Slabe osvetlenie

Moderátor: Blue Lanos

jiras

Slabe osvetlenie

Příspěvek od jiras »

Zdravim Vam, som cerstvym majitelom Leganzy a nie velmi nadsenym. Po mesiaci od nakupu mi odisli rozvody a oprava bola mastna. Ale trapi ma skor slaba svietivost tlmených svetiel. Aku mate s tym skusenost. Tie sosovky na tlmene svetla sa mi zdaju nejake zahmlene. Skusal som to vycistit, ale nemalo to nejaky lepsi dopad. Vyskusal som aj rozne ziarovky z vyssiou svietivostou, ale stale to svieti horsie ako moje staucke auto s H4. Existuje nejaka cira optika na Leganzu? Vdaka za odpovede.
Reklama

dominik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominik »

Toto som riesil aj ja, ked som presadol z ineho auta tak som v mojej Leganze potme nic nevidel az som si nebol isty ci mam zapnute svetla a o dazdi v noci ani nehovorim :? Potom som kupil za nejakych 300sk/kus H1 Osram s Xenon efektom a na to ze aj tieto su len klasicke H1 svietia neporovnatelne lepsie. A svetlo? Jedno som mal zazltnute komplet aj ten plast a druhe bolo pekne skoro ako nove, tak som objednal nove svetlo najprv bola cena 9.800 Sk co sa mi zdalo neskutocne premrstene za svetlo na Leganzu a nakoniec som zohnal za nieco okolo 5.000 cely svetlomet, a potom som zistil ze ten je bez motorceka sklonu svetiel :twisted: :twisted: co uz... ale niesu H1 ako H1 ;)
Daewoo Leganza 2.0 CDX (1997)
BMW 318d (2007)
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Mno je to problem hlavni je starim svetel ze jsou zmatnene a meee rovnez ale jedno mam nove a je to rozdil a navic xenony takze uz vidim krasne ale hodne pomuze i nove svetla a sehnal jsem v Poslku sic ne original ale bylo to do 2000kc :D
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
dominik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominik »

to Hanzy: za dve tisicky to su aj s motorcekom?? :shock: :shock:

to mareckooo: skus najprv kupit tie ziarovky co som pisal. Ja som ich dal aj do dialkovych a je to neporovnatelne, a ak nie tak uz potom asi len tak ako Hanzy pise. ;)
BMW 318d (2007)
jiras

Příspěvek od jiras »

Dakujem za odpovede. No ziarovky som skusal uz rozne. Skusal som Philipsi Premium, Potm nejake tuningove 100W a teraz mam Osram Nightbreaker + 90% svietivosti. Tie svietia aspon tak, ze nieco vidim. Mne sa zda ze problem je v tych sosovkach pri tlmenych svetlach. vyzeraju ako keby boli mliecne sa to asi nejde presvietit. V jednom svetlomete to vyzera zvnutra poskrabane, takz easi aj predchadzajuci majitel to skusal nejako vyriesit.
Skusal som aj zohnat nove svetlomety. Dali mi cenu 6500 za kus aj s motorcekom, ale aj tak je to strasne drahe a nemozem si to dovolit.
Slam

Příspěvek od Slam »

Nekde tu mas tusim navod na repasi/cisteni svetlometu Leganzy od pehy. Ja teda problem se svicenim nemam, zarovky jsem nikdy nemenil, takze jak pise Hanzy, problem bude spis v omselosti svetlometu nez v zarovkach...
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No tady to máš :lol:

https://www.chevroletclub.cz//viewtopic.php?t=9017&start=0

Jo já teraz používám jemnú pastu na zabrusovaní ventilou a potom leštiaciu pastu na kastlu a to vše aplikujem takým kotúčom do vrtačky a na nem mám leštiacie hubky tie sa dajú kúpiť na pumpe alebo aj v supermarketoch

:lol:
jiras

Příspěvek od jiras »

Dakujem za rady. Skusim to. Aj ked tie predne plasty sa mi zdaju este v pohode. Skor sa mi nepozdavaju tie sosovky co su iba na tlmenych svetlach, pretoze dialkove mi svietia super. Preto som chcel skusit nejaku ciru optiku.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Chlape veď Legy má čírú optiku :lol: :lol: :lol: Jo s tou šošovkou to tam taky dakto riešil no takto svetlo ide vybrať vélmi lahko tak sa na to jukni že v čom je zrada :D
jiras

Příspěvek od jiras »

A ako mam rozobrat svetlomet, staci rozobrat tie spony, co drzia predny plast. Nepobabrem si motoricke nastavenie svetiel?
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No já by som to nerozoberal lebo som prerábal blinkre a to bol pôrod to plexi odrezať no a to isté je aj v hlavných svetlách ,tie spony sú len tak ako image,plast je prilepený špeciálným silikónom no a takto já som blinkre lepil asi trikrát než to bolo dobré lebo stále do nich zatekalo no a to sa môže stať aj pri velkých lampách :D Jo ale je to tam už tiež popísané len tak že to robil odborník no ale skúsiť to môžeš já skúšam všetko a buď a lebo :lol:
dominik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominik »

Tak mozno je to tym.. ja som mal jedno svetlo komplet zazltnute aj tu sosovku a aj plast ale na svietivost to malo minimalny vplyv :roll: :roll: vidim ze tie ceny su divoke mne ked povedali ze skoro 10 litrov jeden svetlomet tak som zalapal po dyhcu :shock: :shock: :D takze aj tych 5 litrov sa mi zdalo potom o hodne menej ;) teraz vsak vyzera matne to co sa mi predtym javilo ako to lepsie :D :D ale uz neriesim 8)
BMW 318d (2007)
kajsi

riesenie svetlometov u mna

Příspěvek od kajsi »

tiez uz som mal rozne ziarovky, Osram, s xenon efektom ale vysledok sa nie a nie dostavit, dokonca som rozobral jeden zazlknuty svetlomet a vycistil cocku plexi zvnutra, nic nepomohlo a v dazdi som "slepy". Este by som mozno skusil tie Osrami +90% ako pise Dominik, a potom uz len xenony
Kajsi-Leganza 2.0,SX, 98 kW, LPG
muffo

Příspěvek od muffo »

Ja som skusil už všeliake žiarovky ,a možem len zkonštatovat že leganza je slepe :? auto ,a to je obrovsky mínus pre tuto káru.dnes som išiel z brna za dažda v tme na dialnici max 70-80 otrasne otrasné oči som mal jak puk :shock: :shock: nevidel som ani H....to auto nesvieti a zato pojde z domu-inak na hyper inzerci je už na predaj po komplet opravach myslim že nieje nutna žiadna oprava všetko fachá. :lol:
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Sviti dobre asi uz mas spatne svetla staci vymenit svetla a ne auto... ;)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“