Voda v chladiči
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Voda v chladiči
Zdravím všetkých,chcel by som vymeniť vodu na Nubire v chladiči či niekto nevie koľko litrov tam ide,aký typ a kde sa to vypúšťa.
Ďakujem za odpovede.
Ďakujem za odpovede.
Nubira 1,6 SX červená,predtým Nexia 1,5 GLE tm.zelená
- Reklama
Vypouští se chladičem - je tam výpustní šroub , když stojíš před autem a díváš se zvrchu na chladič , tak vpravo dole . Má tam být asi 7 litrů , ale stejně ti všechno nevyteče , já ještě odpojuju hadici k topení . nemrzku - zelenou , nebo modrou , na hliníkový hlavy .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Taky si chci vyměnit směs v chladiči - teď tam mám opravdu jen špinavou destilku, kterou mi tam nalil neznalý mechanik - asi neví, že voda nedělá dobře vodní pumpě Má na celou proceduru nějaký vliv to, že je v autě i klima? Jak ředíte chladící kapalinu?
Daewoo Nubira 2.0 CDX, 98 rok, 98kW, Hatchback
Normálně tam nalej červenou nemrzku (G2) s výměnou 5let, namíchej to dle tabulek 1lt kapaliny a 2Lt vody je tuším do -20 je tam tabulka ředění. Těch -20 stejně nikdy u nás nebude a když bude, stejně ti směs s nemrzkou nezmrzne, ale jen "zkašovití" tak ti blok určitě neroztrhne.
Nijak se to neodvzdušňuje, stačí nalejt zahřát a projet auto a po vychladnutí doplnit. Kdyby byly nějaké problémy dej nastartovaný auto čumákem do kopce,proturuj to, aby bubliny vyšly.....
A ještě jedna poznámka, destilka se už nepoužívá, dej tam normální vodu, klidně i z vodovodu......
Nijak se to neodvzdušňuje, stačí nalejt zahřát a projet auto a po vychladnutí doplnit. Kdyby byly nějaké problémy dej nastartovaný auto čumákem do kopce,proturuj to, aby bubliny vyšly.....
A ještě jedna poznámka, destilka se už nepoužívá, dej tam normální vodu, klidně i z vodovodu......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
destilka se nepoužívá?
Díky za rady. Ale co ta destilka? To snad ne! Vždyť v normální vodě je hafo minerálů a jiných sajrajtů
kde je výpust chladiče?
Zaboha nemůžu najít výpust chladiče a to čumím i do té polské knížky o Nubirách (ale jako všechno polský, stojí za...)
Edit: Aha, tak už - teprve z tohoto obrázku je to celkem dobře patrno:
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 473beba14f
číslo 11 - v reálu ovšem na pravé straně dole, jak tu už bylo napsáno.
Edit: Aha, tak už - teprve z tohoto obrázku je to celkem dobře patrno:
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 473beba14f
číslo 11 - v reálu ovšem na pravé straně dole, jak tu už bylo napsáno.
Re: voda
O-ou tak to nevím. Asi ne, řekl bych.Serpico píše:...a otevřel si topení výměník...
Re: voda
Ele to neřeš, v okruhu topení není žádnej ventil na zavření výměníku, voda tam furt teče, akorát vzduch pomocí klapek prochází okolo, tedy výměníkem teče voda furt a nedá se zavřít....... sundej tu spodní hadici od chladiče a nech to vytéct..... nic jiného asi navymyslíš.Serpico píše:...a otevřel si topení výměník...
Mějte se fajn
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
Aha, tak za úplného blba tedy snad nejsem, když v tom postupu žádné otevírání topení není (ale, kdo ví...)
Tentokrát jsem měl v plánu to řešit servisem a nehrát si s autem - sice mě to baví, ale vím o tom fakt celkem prd.
Ale když jsem zjistil, že i renomovaný rychlo(draho)servis v Brně mi tuto práci v délce 20 minut na počkání neudělá (prej, přijďte o víkendu, to je ideální), celkem jsem se naštval a pustil se do neznámých vod sám. To jsou služby jak za komárů, grrr.
Tentokrát jsem měl v plánu to řešit servisem a nehrát si s autem - sice mě to baví, ale vím o tom fakt celkem prd.
Ale když jsem zjistil, že i renomovaný rychlo(draho)servis v Brně mi tuto práci v délce 20 minut na počkání neudělá (prej, přijďte o víkendu, to je ideální), celkem jsem se naštval a pustil se do neznámých vod sám. To jsou služby jak za komárů, grrr.
Já jsem ještě právě rozpojil jednu z hadic co vede k topení , jsou dobře přístupné za motorem a mají oblouk dolů , takže radiátorek nevyteče bez rozpojení . Na chladič a motor by měl stačit jen ten výpušťák , vždycky tam něco zbyde , jo, a nezapomenout povolit víčko od expanze , jinak to dost brzdí podtlak .....
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e