Bratislava je svojim sposobom specificka. V posledny pracovny den sa smerom z BA stahuje enormne monzstvo ludi (ci uz neobyvatelia BA, ktori tu pracuju "na tyzdnovky", alebo obyvatelia BA, iduci na vikend na chatu) po v sucasnosti kapacitne absolutne nepostacujucej dopravnej infrastrukture. Najviac vytazeny cas je (podla mojho odhadu) v piatok medzi 14:00 - 18:00. Ak by kamiony v tomto case na dialnicu nemohli (aspon v useku BA-TT, inde to nie je az take zle), VYRAZNE by to pomohlo. Navyse tie styri hodiny su relativne mala strata pre kamion a jeho vodica (napriklad v porovnani s niekolkohodinovymi stratami na byvalych (aj sucasnych) hraniciach). Myslim, ze je v moznostiach sucasnej logistiky toto vyriesit.kasma píše: A ak to zakazu v piatok, situacia sa bude opakovat v sobotu a pondelok doobeda, alebo sa ta doprava zhusti este viac pocas tyzdna lebo nikto nebude stihat prist domov, vylozit tovar a nasledne nalozit + spravit povinne prestavky vyplyvajuce z nariadenia 561/2006. Dalsia vec- predstav si, ze si v kozi vodica a 2-3 tyzdne si nebol doma...a teraz cakaj do polnoci , aby si sa mohol konecne dostat domov a ludom, ktorym vozis jedlo, nabytok, benzin, ti zakazu jazdit... Vyriesi to ten problem??? Ohladom tych rychlosti co pises... Suhlasim, ale pre tvoju informaciu usek BA-TT, NR poznam aj ja... sedel som v tychto usekoch aj v kamione aj ja. A tento problem, o ktorom pises vyriesi to, ze bude na dialnici min. rychlost 80 km/h a tym z dialnice vypadnu stare tatrovky a avie. Standardny kamion v normalnom tech. stave ide bez problemov 90 km/h, takze tvoj lavy aj pravy pruh je stale plynuly... Mozno by policia mala merat aj bezdovodne pomalu jazdu a nielen prekrocenie rychlsosti
Ak by sa zhustena kamionova doprava presunula na sobotu (ako pises), urcite by to nesposobilo taky kolaps. V sobotu na dialnici vela osobnych aut nejazdi.
S tymi aviami a inymi "safety cars" suhlasim, nemali by na dialnici co robit.
p.s.: Neviem, ci je to pravda, ale v niektorych krajinach (mam pocit, ze aj v CZ, ale nie som si isty) podobny zakaz o jazde kamionov v urcitom case vraj plati. Ako to zvlada logistika tam ?