Rachtání v motoru při akceleraci
Moderátor: Blue Lanos
Tak o víkendu jsem zase nepřišel na to co mi tam cvaká, pro jistotu jsem udělal následující - kontrola oleje a dolití zhruba mezi rysky na měrce, kontrola a dolití oleje v převodovce, sundání a kontrola řemenu alternátoru, sundání krytu rozvoďáku a kontrola řemenu - všechno ok.
Pro zjištění kde to cvaká musim zprudka přidat plyn přímu na motoru, jinak jen u nastartovaného motoru to nedělá vůbec nic. Když jedu tak to cvaká že mě to už začíná s... . Ale podle ucha se to při přidání plynu na motoru ozývá někde mezi víkem motoru a sáním, někde zezadu - musim strčit hlavu k baterce a jde to zkrátka odněkud mezi víkem a sáním. Mám ten zvuk u ucha, ale nedokážu říct co a kde přesně to je. Až to zjistim a bude to nějaká kravina...
Pro zjištění kde to cvaká musim zprudka přidat plyn přímu na motoru, jinak jen u nastartovaného motoru to nedělá vůbec nic. Když jedu tak to cvaká že mě to už začíná s... . Ale podle ucha se to při přidání plynu na motoru ozývá někde mezi víkem motoru a sáním, někde zezadu - musim strčit hlavu k baterce a jde to zkrátka odněkud mezi víkem a sáním. Mám ten zvuk u ucha, ale nedokážu říct co a kde přesně to je. Až to zjistim a bude to nějaká kravina...
- Reklama
Pro jistotu jsem si včera přejel ventily, ale ty mám v pohodě, vůle v toleranci, navíc takhle ventily necvakaj - to už dělám ze zoufalství. Navíc jsem od tý doby co jsem to sem hodil najel dalších 700 km a nezhoršuje se to, je to stále stejný cvakání při přidání plynu za jízdy. Je to slyšet víc u řidiče než u spolujezdce. Ale při sundavání víka ventilů jsem si všimnul, že to mám mastný mezi motorem a rozdělovačem, tak zkusim ještě sundat a prohlídnout rozdělovač.
Tak po návštěvě 4. servisu vzdávám hledání příčiny toho cvrdlikání. Prohlídky motoru mě stály už 2600,- a na nic nikdo nepřišel. Mám jen nové víčko a palec rozdělovače, dal jsem novej olej. V jednom servisu mi dali nové kabely, prý že kabelem z cívky a na jeden válec nešel takový proud jaký by měl. Štelovali mi ventily, předstih, nic; pak zase sundavali EGR ventil, taky nic. Výsledky emisí jsou perfektní. Auto jede normálně. Každopádně každej to slyší ale nikdo neví co s tím. Jedině rozebrat motor a prohlídnout. Může se sice na něco přijít, ale taky nemusí a práci zaplatim tak i tak. Je to v pytli.
Re: rachtání
Maval som Liazku ked som ju nastartoval tak tam trosku cvakalo ale ked som pridal to bol rachot nevedeli sme co to je az jedneho dna mi vyletela ojnica cez blok motora
Pokial tam nic nenajdes.PAMA píše:Maval som Liazku ked som ju nastartoval tak tam trosku cvakalo ale ked som pridal to bol rachot nevedeli sme co to je az jedneho dna mi vyletela ojnica cez blok motora
Skus dat dolu vanu (co netusim ako)a vyskusaj dotiahnut ojnice .
Na avii som to pachal ale to bola Avia
Ale skus pozriet ci nemas cosi volne starter a pod.
Jen aby tam neměl motor z aviePAMA píše:Pokial tam nic nenajdes.PAMA píše:Maval som Liazku ked som ju nastartoval tak tam trosku cvakalo ale ked som pridal to bol rachot nevedeli sme co to je az jedneho dna mi vyletela ojnica cez blok motora
Skus dat dolu vanu (co netusim ako)a vyskusaj dotiahnut ojnice .
Na avii som to pachal ale to bola Avia
Ale skus pozriet ci nemas cosi volne starter a pod.
Už bez Matesa
zdar, mne tiež niečo rachotí pri pridávaní plynu hlavne keď sa pohýňam z miesta, a taktiež pri podraďovaní....potom to ustane...a príčina...
odtrhnuté silonbloky čo držía nasávanie. tiež to robí príšerný zvuk len nemám kedy zájsť do mototechny kúpiť nové.....
Tiež som mal spočiatku podozrenie na ventily na ojnicu na čokoľvek a pritom taká blbina za pár korún ale zvuk to je hrozný....
odtrhnuté silonbloky čo držía nasávanie. tiež to robí príšerný zvuk len nemám kedy zájsť do mototechny kúpiť nové.....
Tiež som mal spočiatku podozrenie na ventily na ojnicu na čokoľvek a pritom taká blbina za pár korún ale zvuk to je hrozný....