Rachtání v motoru při akceleraci

Moderátor: Blue Lanos

PavelD

Rachtání v motoru při akceleraci

Příspěvek od PavelD »

Neznáte to někdo? Posledních 800 km (konkrétně při návratu z dovolené) mi začalo něco rachtat v motoru při sešlápnutí plynu. Ventily to nejsou, nastartovaný motor u auta v klidu šlape klidně. Ani když si přímo na motoru přidám plyn sám a poslouchám, nic špatného není slyšet. Ale jak se autem rozjedu a zejména při jízdě do kopce, kde musím dát víc plynu - motor chrastí jako víčko u výfuku traktoru. Frekvence rachtání se stupňuje s otáčkama. Tak co poradíte nebo neporadíte?
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

:?: :?: :?: netuším..... není to od výfuku , třeba upadlý žárový kryt..... :?:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Rado

Příspěvek od Rado »

S niecim podobnym som mal problem aj ja. akurat ze mne to robilo aj ked som presiel po nejakej nerovnosti....nakonec som zistil ze to bol krit katalizatora. dal som ho dolu a je pokoj.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
PavelD

Příspěvek od PavelD »

Ne, ne kluci, tyhle všechny věci jako uvolněný výfuk nebo jiná plechová věc jsou jasný to není ono - je to "kultivované" rachtání, tzn. žádné občas. Když pojedu přes díry bez nohy na plynu, nezarachotí vůbec nic. Mě to přijde jako něco v motoru, myslel jsem něco jako volný rozvodový řemen nebo nějaký silentblok motoru - nevim už jsem se radši objednal do servisu.
slava

Příspěvek od slava »

Něco podobnýho se mi stalo taky. Stupňovalo se to. Jak píšeš, když jsem stál přidával jsem si plyn tak nic. Ze začátku. Ale později. To rachotilo víc a víc. Pak jsme to zvedli na hever a různě přidávalia ubírali plyn a byl to prasklý katalyzátor. Nechal jsem to bý a ještě jsem jezdil pár kilimetrů a stupňovalo to a auto začalo strácet výkon, nakonec nezbylo než katal. vyndat a doslova a do písmene ho vysypat.
Nexia 1,5 8V, 3D r. v. 95
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no to vse je zvlastni ale asi mozne ale jestli se tostupnuje s otackami a ve vykonu vychazi mi jen jedno.(snad nemam pravdu)ale klikova hridel nebo cep pistu.rozhodne rozebrat.tak hodne stesti
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
PavelD

Příspěvek od PavelD »

No to mám radost :roll: Každopádně v servisu mi k tomu řekli kulový, mám přijet kdyby se to zhoršovalo (to bych neřekl, že jo). Lezu stále pod kapotu a někde to zkrátka silně cvrká. Ale že by zase bylo něco s klikovkou nebo s pístama po 39000 km? Nevim
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Blbý dotaz, ale pro jistotu - kolik tam máš oleje?
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Já jsem to dnes zažil taky. Od neděle jsem nevyjel, auto v garáži, přijel jsem bez problémů. Dnes jsem auto nastartoval a ozval se rachot. V první chvíli pocit, že je to výfuk. Po otevření kapoty se zvuk jasně šířil z levé strany. Hledal jsem, poslouchal jsem, ale marně. Kolega v práci se pak taky podíval do motoru a objevil na řemenici přilepenou plastovou podložku průměr 10. Nějak se dostala mezi řemen a řemenici a přilepila se tam. Čtvrt hodiny jsme se ji pokoušeli dostat dolů. Podařilo se a je klid. Ale rachot to byl pěknej.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

A kde se tam ta podložka vzala :?: :?: :?:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
PavelD

Příspěvek od PavelD »

To Ondras
No olej tam je, ale kontroloval jsem ho před dovolenou (asi 3 týdny dozadu) a bylo ho tam asi 1 cm pod horní ryskou, teď ho tam je asi 1 cm nad spodní ryskou. Takže si motor něco sežral. Ale co je příčina?
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Olejem to teda není, to by ho muselo být mnohem méně. Pak cvakají ojnice na klice, když jedou na sucho...
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jeste me napadlo a to by mohlo být -sendej remen alternatoru jestli neni poskozen.uz se nam to stalo parkrat.je to desnej zvuk.a olej to spapalo jen trosku to je normalni.
Simson s 51
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Tomáš píše:A kde se tam ta podložka vzala :?: :?: :?:
To teda opravdu nevím. Sice mám v garáži různý spojovací materiál včetně podložek, ale podložku z plastu žádnou. Je to záhada. Našel jsem dvě podobné před sousedovou garáží, ale jak jsem k ní přišel já, nevím.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

nemohlo to byt nejake zvire treba kocka?taky se to stava.treba ti tam neco prinesla.jinak nic plastoveho tam snad nikde neni.neuvedomuji si nic.
Simson s 51
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“