skrutka

Moderátor: Blue Lanos

Addithem

Příspěvek od Addithem »

Hej hej klido.....Nerozhorsuj sa tak, ved si bol asi prvy co to robil, tak preco sa divis??? A pomohlo ti to vobec???
Reklama

Richard

Příspěvek od Richard »

No asi by to šlo takhle: v drogerii se prodávají takové konické gumové špunty.
1. vyšroubovat šroub a podržet palcem díru a následně narazit ten gumovej špunt.
2. Vklidu vyrobit těsnění (já dělal z měděnýho plechu cca 1mm tlustýho přesně na ten šroub v klidu v dílně při výměně oleje, to hliníkový těsnění se mi vůbec nelíbilo)
3. vyndat špunt a přidržet na díře palec a pak co nejrychleji našroubovat ten šroub z5.

Když budeš šikovnej a rychlej vyteče na tebe a okolí tak 1/2 litru oleje, nejjednodušší je to při plánované výměně, nebo vypust olej do čisté plechovky a dej ho do motoru z5.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Happy

Příspěvek od Happy »

Tak už se nerozčiluj.Kluci na fóru si rádi zavtipkují,ale věř,že mají zlatý srdce a hlavně ručičky a rádi poradí.Mně osobně už ušetřili spoustu peněz a nervů.Zatím čau,Happy. :lol: :lol: :lol:
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Sorry za to vtipkovanie :) Ja si spominam ked som prvy krat vypustal olej, skoro cely obsah mi vysplechol do xichtu a na ruky :) Pripravil som samozrejme serbel, naklonil som ho.... Ale ako som ten srob vysrobovaval rukou, zrazu prisiel koniec zavitu a ten tlak oleja ma uplne zaskocil :) Vypustak som potom nasiel na dne serbla :) Ale podlozku som mal OK, preto som ani neriesil rozmer.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“