EGR Nubira r.v 2002
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
-
EGR Nubira r.v 2002
Po přečtění příspěvků příznaky přesné jako popisované - cukání, rozvícení check, po několika startování zhasne. EGR však není propojeno hadičkou, je tam jenom el. kabel s konektorem. Po odpojení příznaky přetrvávají. Je i v tomto případě zaslepení vyrobeným těsněním funkční? Mám z toho dojem, že ventil je ovládán elektricky, je však možné, že netěsní.
- Reklama
A máš 1.6 nebo 2.0 ?? Já myslím, že do EGR ventilu vede podtlak, nechybí ti tam něco? Není tam něco k zapojení prázdný nátrubek atd.?
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Zhruba do roku 2000 montovalo DAEWOO mechanicky EGR, od te doby pak elektronicky - tj. "bez hadicky" (teda aspon u Leganzy):
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
-
Ventil EGR
1.6 a nevede tam vůbec nic dalšího, je to přesně podle obrázku Slama.Richard píše:A máš 1.6 nebo 2.0 ?? Já myslím, že do EGR ventilu vede podtlak, nechybí ti tam něco? Není tam něco k zapojení prázdný nátrubek atd.?
Tak to ti neporadím, mám to na levé fotce Slama, tedy s hadičkou...
Ten ventil přepouští část výfukových plynů z5 do sání a znovu projdou spalovacím procesem. Toto má vliv na množství emisí a množství "bordelu" v sání. Já osobně ho zaslepený nemám, nemám s ním problém. Motor mi trochu poškubává když pustím klimu. Klima u Daewa se spíná a vypíná při namražení jako kompresor u lednice, a to může způsobovat cukání při jízdě, asi to bude u 1.6 výraznější než u 2.0. Není to tou klimou?
Jinak je dle mě asi jedno, jestli se zaslepí díra z výfuku do sání s podtlakově, nebo elektricky ovládanou klapkou. U podtlaku musíš ještě zacpat tu hadičku, aby to nesálo falešnej vzduch, což u elektriky nemusíš. Zkus to zaslepit a nech to připojený do elektriky a uvidíš..... asi kdybys to odpojil bude ti svítit CHECK....
Ten ventil přepouští část výfukových plynů z5 do sání a znovu projdou spalovacím procesem. Toto má vliv na množství emisí a množství "bordelu" v sání. Já osobně ho zaslepený nemám, nemám s ním problém. Motor mi trochu poškubává když pustím klimu. Klima u Daewa se spíná a vypíná při namražení jako kompresor u lednice, a to může způsobovat cukání při jízdě, asi to bude u 1.6 výraznější než u 2.0. Není to tou klimou?
Jinak je dle mě asi jedno, jestli se zaslepí díra z výfuku do sání s podtlakově, nebo elektricky ovládanou klapkou. U podtlaku musíš ještě zacpat tu hadičku, aby to nesálo falešnej vzduch, což u elektriky nemusíš. Zkus to zaslepit a nech to připojený do elektriky a uvidíš..... asi kdybys to odpojil bude ti svítit CHECK....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
-
Ventil EGR
Richard píše:Tak to ti neporadím, mám to na levé fotce Slama, tedy s hadičkou...
Právě že odpojení konektoru nemělo vůbec žádný efekt, když jsem zkusil motor v režimu, kdy se závada objevuje, opět nastala. Jedná se o zhruba 1900 - 2000 otáček/min, plynový pedál jen tak šolícháš. Příklad: jedeš do mírného stoupání za Avií nebo městským autobusem na 4 rychl. stupeň. Zaškubá to, jako kdyby nebyl bezín, rozsvítí se check a cukání ihned přestane. Když tomu při cukání naložíš, tak jede v pohodě.