všetko možné
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Já pořád přemýšlím nad tou hlučností...dneska jsem vzal Sedana (2.0) a jakmile se zahřál, tak jsem ho pořádně vytáčel....ale žádnej velkej hluk jsem nezaznamenal....točil jsem dokonce až okolo 4 000 ot. a pořád pohoda....z toho co píšeš mi přijde, že tvoje Nubira není tak úplně v kondici a že předchozí majitel dobře zamaskoval závady....fakt obě auta co máme jsou potichu...
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
- Reklama
Jak uz jsem tady nekde psal, me to taky dost duni, hlavne kolem 3000 ot/min. Kdyz se jede 100 km/h na 5 tak je to hodne neprijemny. Jakmile se otacky zvednou tak celkem OK a nad 130 to ma zvuk jako normalni auto .
Jak nad tim hloubam, prijde mi, ze rezonuje neco za motorem, ale vyfuk je komplet novej, to by mohl byt treba jen ucpanej katalizator ??? Muze se to stat?
Jak nad tim hloubam, prijde mi, ze rezonuje neco za motorem, ale vyfuk je komplet novej, to by mohl byt treba jen ucpanej katalizator ??? Muze se to stat?
NUBIRA Wagon 1.6 SX; r.v. 1999
Mrkni se taky na sání, tuším u Lanose tady psal Palikx, že je vypadlá nějaká hadice v podběhu od rezonátoru, nebo od krabice s filtrem. Nevím jestli ji má i Nubira, ale myslím, že vzduch bere taky z pravého podběhu, tak jestli tam není nějaký problém. Mě takhle v určitých otáčkách rezonovala Felda a byla to prasklá hadice sání, od filtru k motoru......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
no jo ,ale je to taky konstrukci vejfuku, ktera prave , pokud je vyfuk sprave navrzen, tak by nemelo v takove mire vznikat kondenzat nebo alespon by mel vylitat ven a ne se tam drzet...
Ja v posledni dobe bojuju se spotrebou , ktera se ted v zime drzi po jezdeni hlavne ve meste kolem 12l. Coz je dost a prave chci zjistit, zda ta vysoka spotreba nema co docineni se stavem vejfuku...Tech 10l bych jeste bral... Ja jen , jestli mam koupit novej vejfuk kvuli hluku a hlavne kvuli spotrebe. Jinak ja sem jeste vlnovec predni nemenil, ale uz by to chtelo, protoze ten prvni dil je dost KO, ale jeste neni slyset...Jinak kolik kostuje ten prvni dil s vlnovcem?
Ja v posledni dobe bojuju se spotrebou , ktera se ted v zime drzi po jezdeni hlavne ve meste kolem 12l. Coz je dost a prave chci zjistit, zda ta vysoka spotreba nema co docineni se stavem vejfuku...Tech 10l bych jeste bral... Ja jen , jestli mam koupit novej vejfuk kvuli hluku a hlavne kvuli spotrebe. Jinak ja sem jeste vlnovec predni nemenil, ale uz by to chtelo, protoze ten prvni dil je dost KO, ale jeste neni slyset...Jinak kolik kostuje ten prvni dil s vlnovcem?
Daewoo Nubira I 97 2.0 16V sedan , 2-litru zdar !!!
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
k tej spotrebe mam LPG a kombinovana spotreba jazdim do Košic a okolie Moldavy je 10 litrov / najmenej som mal cestou do bulharska 7litrov s klimou/ hlučnoesť je uspokojiva až nato že mam konusový filter a ten pri cca 2500-3000 tak trochu rezonuje. osvetlenie som vymenil za LED a k spokojnosti. Nemam dôvod nadavať na Nubiru som s ňou spokojný.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
kitt2002 píše:no jo ,ale je to taky konstrukci vejfuku, ktera prave , pokud je vyfuk sprave navrzen, tak by nemelo v takove mire vznikat kondenzat nebo alespon by mel vylitat ven a ne se tam drzet...
nechci dělat někomu reklamu ale já mám koncovej bosal a ten má dírku na odtok kondenzátu - takže nevozím tři litry vody ve výfuku jako u origo
ŘEZNÍK
Aj mne to dosť hučí, hlavne keď idem nad 120 na dialnici a po skúsenosti z Lanosa vidím chybu v poškodenom vlnovci v prdnej časti výfuku a možno to má súvis i so spotrebou, ale tú pri využívaní ako taxík mám okolo 11 litrov LPG a to málokedy jazdím na spotrebu, väčšinou na čas....
A s tým kondenzovaním vody vo výfuku neviem či je to krátkymi trasami, ked som išiel zvárať koncový tlmič tak po vymontovaní z neho vytieklo tak trištvrte litra vody, občas mám síce aj pár krátkych jázd, ale aj ju dobre prevetrám, tak neviem, tiež som rozmýšlal nad dierkou, len na jamu som sa nedostal....
A s tým kondenzovaním vody vo výfuku neviem či je to krátkymi trasami, ked som išiel zvárať koncový tlmič tak po vymontovaní z neho vytieklo tak trištvrte litra vody, občas mám síce aj pár krátkych jázd, ale aj ju dobre prevetrám, tak neviem, tiež som rozmýšlal nad dierkou, len na jamu som sa nedostal....
Nubi 1,6 SX combi, r.v. 97, LPG Lovato, klima - PREDANÉ
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
ŠKoda Octavia II 1,9 TDi Elegance Plus 2008
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Sice to nesouvisí tady s diskuzí, ale když je to téma "všechno možné" tak to zkusím.....rád bych na Sedanu umyl motor...teda pokud někde seženu VAPku...ale mám trochu problém....motor je docela zaolejovanej...podle mě nebyl nikdy mytej za celejch 11 let....mám strach aby třeba nebyla nějaká skulina v těsnění pod hlavou nebo kdekoliv jinde....stalo by se něco vážnýho, kdybych to prostě umyl a ta voda někam vnikla? Například do bloku motoru....
Ivoš , skulina v bloku opravdu být nemůže , ani v těsnění pod hlavou , to by jsi asi nejezdil........ ( myslel jsem , že díky foru už jsi znalec z oboru )
POZOR na alternátor a ostatní elektroinstalaci , ostatní pohoda .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
nubira
...no Ivoš " čistota půl zdraví " no vono to platí i u motoru - snadno můžeš identifikovat následné problém - úniky oleje, vody...jinak klidně to vem vapkou ale předtím si zaslep izolepou dva otvory odvětrání rozdělovače jsou zezadu na rozdělovači, to je jediný možný problém...zapalovací kabely jsou dobře utěsněny návlekama...no moc to neper na alternátor, ale odtamtud voda vyteče...dělám to taky buď vapkou nebo u pump, kde je ruční mytí - předtím vše nastříkám při čekání obyčejnou " ARVOU ", no v Bráníku mi to prochází, dělá to tam hodně lidí...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Jo kamaráde....já jsem motorovej antitalent....resp. díky fóru jsem už něco udělal (EGR, krokáč...) ale jinak nevím nic...proto radši vždycky předem říkám, že motorům nerozumím....max. díky fóru vím, kde by asi tak mohla výt chyba, když se něco děje a kde se co přibližně nachází ale jinak nic Každopádně díkyTomáš píše:Ivoš , skulina v bloku opravdu být nemůže , ani v těsnění pod hlavou , to by jsi asi nejezdil........ ( myslel jsem , že díky foru už jsi znalec z oboru )
Serpico: Když mi myl jeden známej Kombika motor, tak to jen nastříkal všude odmašťovačem, chvíli to nechal (asi půl hodiny) a pak to vzal všude VAPkou...přes noc jsme to nechali vyschnout a pohoda...ještě si zjistím, kde je rozdělovač a alternátor Díky za radu
No alternátor je jak máš plochý řemen - je tam i servo a klima . Alternátor poznáš , že do něj nevedou hadice , ale dráty ......
Rozdělovač tam nehledej , ten u Nubiry není ......( Serpico ho u nessi má )
Rozdělovač tam nehledej , ten u Nubiry není ......( Serpico ho u nessi má )
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e