Lacetti HB - diesel 2.0 - spotřeba :-(

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Satik

Příspěvek od Satik »

aha....o tom palubáku jsem nevěděl... :oops:
Lacetti S.W. 2.0 16V TCDi, mint green, r. v. 2008, Magicar M100AS, Panasonic CQ-VX100N.
Reklama

Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

No vratimse jeste k ty RJ pokud ti povida ze muze smazat jen provozni data, tak si myslim ze by si to moh podstoupit, nejaky data se na spotrebu vazou. A pak s tou spotrebou, to muze dokazat pokud ma ucet z pumpy tak neni co resit, kdyz ten benzin platil servis tak to musi mit kvuli danim, tak at ti ho ukazou, a budes vedet zda podruhy tankoval 4,8 nebo 8 litru.
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
PeS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeS »

Slavek píše:No vratimse jeste k ty RJ pokud ti povida ze muze smazat jen provozni data, tak si myslim ze by si to moh podstoupit, nejaky data se na spotrebu vazou. A pak s tou spotrebou, to muze dokazat pokud ma ucet z pumpy tak neni co resit, kdyz ten benzin platil servis tak to musi mit kvuli danim, tak at ti ho ukazou, a budes vedet zda podruhy tankoval 4,8 nebo 8 litru.
No, to by sice bylo možné, ale je to silně neprůkazné. Já mám najeto 15000 km při spotřebě, která je více méně konstantní, či mírně vzrůstající (cca od počátku asi o 2 litry :lol: ´), opravdu bych očekával nějaký profesionálnější způsob změření spotřeby, než ujet 100km a dotantkovat. To je závislé na tolika okolnostech, že to prostě není průkazné, i kdyby servis skutečně, ač tomu nevěřím, dosáhl avizované spotřeby 4,8 litrů. Já teď zkouším vyjet nádrž bez tempomatu. Uvidím, zda vysokou spotřebu měl na svědomí tempomat. Pak se obrátím na servis, kde budu chtít provést profesionální měření. To už bude na nich. prostě chci ten motor otestovat. Pak uvidím, co dál.
Lacetti 5 dvř. CDX Platinum 2,0 16V 120k/1991cm3 DIESEL s auto. klimatizací. (PRODÁNO)
Obrázek
bobpe

spotreba

Příspěvek od bobpe »

ja som raz meral spotrebu takto: do nadržky- akejsi bandasky som nalial presne 10l benzinu, strčil čerpadlo a najazdil som nejake kilometre, malo, po meste, potom som dolial a mal som presnu spotrebu, takto sa to musi dať zistiť uplne presne. Tych 10l som meral na takych odmernych valcoch - 1 litrovych.
PeS
Kontaktovat uživatele:

Re: spotreba

Příspěvek od PeS »

bobpe píše:ja som raz meral spotrebu takto: do nadržky- akejsi bandasky som nalial presne 10l benzinu, strčil čerpadlo a najazdil som nejake kilometre, malo, po meste, potom som dolial a mal som presnu spotrebu, takto sa to musi dať zistiť uplne presne. Tych 10l som meral na takych odmernych valcoch - 1 litrovych.
to bobpe
Promiň, potřebuji polopaticky vysvětlit - nějak tomu nerozumím. Tys potom doléval benzín z té 10 l bandasky? Ale to stejně není přesné měření. jen nechápu, jak to měření u Tebe probíhalo...
Lacetti 5 dvř. CDX Platinum 2,0 16V 120k/1991cm3 DIESEL s auto. klimatizací. (PRODÁNO)
Obrázek
bobpe

Příspěvek od bobpe »

nie, ide prave o to, že keď doleješ do nadrže, nedoleješ presne, ale keď maš presne ociachovane meradlo - v mojom pripade 1l odmerne valce - dal som 10 odmernych valcov, a nedal som ich do nadrže ale do takej banasky bez vrchu, predstav si velky 10 litrový pohár - ako na zavarane uhorky, čiže PRESNE 10 l, potom zase keď z odmernych valcov doleješ do tej nadoby napr. 7.38 l tak maš presnu spotrebu. Išlo o to, vylučiť nepresnosť pri dotankovani do nadrže.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Buďto sem blbej nebo si kaskadér a jezdi sil s kýblem benzínu v autě a v něm měl natažený čerpadlo vyndaný z nádrže ?
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
PeS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeS »

bobpe píše:nie, ide prave o to, že keď doleješ do nadrže, nedoleješ presne, ale keď maš presne ociachovane meradlo - v mojom pripade 1l odmerne valce - dal som 10 odmernych valcov, a nedal som ich do nadrže ale do takej banasky bez vrchu, predstav si velky 10 litrový pohár - ako na zavarane uhorky, čiže PRESNE 10 l, potom zase keď z odmernych valcov doleješ do tej nadoby napr. 7.38 l tak maš presnu spotrebu. Išlo o to, vylučiť nepresnosť pri dotankovani do nadrže.
No jo, já ale potřebuji mjezdit a nevím, jak odpojit přívod nafty znádrže a nahradit ji bandaskou. To musí existovat i nějaký "elektronický" způsob. Přes ŘJ. Vím, že se palubní počítač dá do Lacetti koupit a dát místo hodin v palubce. Ale neznám nikoho, kdo by to měl... Už to tu prošlo fórem...
Obrázek
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Palubni pocitace jsou jen silne orientacni vec a to jak to sleduju u rek bych temer vsech aut a nikde to nesedi a podle me nejlepsi a nejpohodlnejsi je tankovani od plne do plne nadrze... ;)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Richard

Příspěvek od Richard »

Jezdím od plný do plný a celkem v pohodě. Ono je možná lepší nevidět okamžitou spořebu např. při předjíždění na vytočenou dvojku..... Myslím, že by nás museli křísit :shock: :shock:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Já raději spotřebu nezjišťuju...při mém stylu jízdy by to nebylo zrovna málo...typuju tak okolo 9 litrů :lol:
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
PeS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeS »

Hanzy píše:Palubni pocitace jsou jen silne orientacni vec a to jak to sleduju u rek bych temer vsech aut a nikde to nesedi a podle me nejlepsi a nejpohodlnejsi je tankovani od plne do plne nadrze... ;)
Ano, to s Tebou naprosto souhlasím a považuji to za průkazné. Mám najeto s přesnou evidencí 15000 km - myslím, že mohu říci, že se průměrná spotřeba při stejném stylu jízdy neustále zvyšuje - to mě mate. První spotřeba byla kolem 5,8 a pak už to šlo jen a jen nahoru :-(
Obrázek
Richard

Příspěvek od Richard »

No podle mě by to mělo spíš jít s přibývajícími kilometry dolů. motor v 15-20 tis. je v té úplně nejlepší kondici a proto by i spotřeba měla být nižší než u syrového auta..... :roll:
Já sice nafťáka nikdy neměl, ale pokud se spotřeba zvyšuje, hledal bych nějaký důvod ! Provozní teplota motoru, vstřikovací tlaky, vlastní vstřikovače nafty, komprese ve válcích atd. Nepřibrzďuje ti nejaké kolo? Co ložiska kol? Jsou po delší jízdě bez brzdění kola na osahání vlažná? Máš správně nafoukané gumy? Já např. měl tlakoměr co mi ukazoval o 1,5 atm víc :!: :!: :!: Když jsem to porovnáním asi se 4jinými zjistil hned jsem ho zahodil :lol: Dá se nějak úplně vypnout klima? I to by mohla být příčina vyšší spotřeby :!:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Slavek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek »

to:PeS Nenaskakuje ti po kazdem startovani znacka klimy??? Nema to nahodou nezavisli topeni jako u peugetu, tam automat po kazdem nastartovani zapinal topeni kdyz zjistil ze neni prednastavena teplota, tim spotreba by taky mohla povyrust
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA

Dovoz aut zD

Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
bobpe

Příspěvek od bobpe »

Krtek píše:Buďto sem blbej nebo si kaskadér a jezdi sil s kýblem benzínu v autě a v něm měl natažený čerpadlo vyndaný z nádrže ?

ano, pochopil si to presne, kamarat tu bandasku držal a spravili sme to meranie na jeden krát, t.j. nejazdil som tak sám a nejaku dobu ale len niekoľko hodín. P.S. Nebolo to Lacetti....
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“