Windows Vista máte zkušenosti a jake?
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
-
- Kontaktovat uživatele:
Ono takto Vista je novinka a má proste dáke prvotiny ale fakt oproti XPčku sa nechytá a hlavne pokud nemáš super výkonný noťas tak je to lenivý jo videl som Vistu v PC tam to išlo ale preto že pamať nieje zdielaná Jo JRD Mko on bol problém v tom že modem mám HUAWEI a ten nebol konfigurován na Vistu ale potom ORANGE dal na svoju stánku inštalačku nového softvéru na HUAWEIko a tak to tam už šlape ale mne viac štve že je tam všetko také složité
- Reklama
- Hanzy
Ha to nevim co to je? Nebot hlavne me uzivatelske schopnosti jsou hodne slabe...Slam píše:A kolik Ti to haze "Index uzivatelskych zkusenosti"? Je v rozsahu 1-5.9, neni to prumerna hodnota, ale mininimalne dosazena v jednotlivych testech a v dobe vypusteni Vist bylo maximalni celkove skore 5.0. Mne to haze 5.7 (vse mam 5.9, akorat CPU je nejake slabsi, i kdyz lepsi se v danou chvili nedelalo) a zadneho sourani oproti XP jsem si teda nevsiml...Hanzy píše:Mate chlapci pravdu,prvni dojem byl skvely krasne graficky zpracovano ale na to ze ten notas je jednou tak vykonnejsi tak ta Vista to je maras jak se to soura!
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
hanzy, pokial to bola dobrá kupa a sere ta len ta wista, tak skus porozmyslat nad tým že by si sa ponervoval s kompl. preinstalovanim windowsov na xp-cka. ak si netrufas, tak to zver niekomu komu dôverujes, lebo vo vacsine pripadov treba dost zasahovat aj do biosu systemu...Hanzy píše:...ale na to ze ten notas je jednou tak vykonnejsi tak ta Vista to je maras jak se to soura!Byla to skvela koupe ale zitra to vracim...ale to je cele nebo diky te Viste je to Core2Duo pomalejsi nez muj stary notas...
...teda keby som na tvojom mieste a som si vedomý ze to bola výhodná kupa a ze je nabúchaný ten notas a hlavne 2x rýchlejsi nez starý, tak by som do toho siel bez rozmyslania
peha: no to neviem ze ci proste do notasa kde bola wista fakt na 100péro clovek jednoducho xp-cka nenabúcha...
...je logické že ak raz je v akomkolvek compe vyssia rada systému a clovek ho chce preinstalovat, tak ten comp/system to jednoducho nedovolí.
...ale...na vlastne oci som videl ako kamos na notasi toshiba (kupil nový tiež s wistou) preinstaloval si tam po case xp-cka. a to je ten pripad co som už spomýnal, že tiež to bol problem, musel sa preinstalovat aj bios systemu...no ale to je už asi na väčšieho odbornika než na "nás klasických užívateľov" (tým sa nechcem nikoho dotknúť )
...ale viem že to ide...ja by som sa po tychto , nie vlastných, skusenostiach na to dal...kazdopadne by to za to stálo v prípade hanzyho.
...inak aký to má vlastne hanzy ten comp? aký výrobca? asi som slepý, to neviem naist
...je logické že ak raz je v akomkolvek compe vyssia rada systému a clovek ho chce preinstalovat, tak ten comp/system to jednoducho nedovolí.
...ale...na vlastne oci som videl ako kamos na notasi toshiba (kupil nový tiež s wistou) preinstaloval si tam po case xp-cka. a to je ten pripad co som už spomýnal, že tiež to bol problem, musel sa preinstalovat aj bios systemu...no ale to je už asi na väčšieho odbornika než na "nás klasických užívateľov" (tým sa nechcem nikoho dotknúť )
...ale viem že to ide...ja by som sa po tychto , nie vlastných, skusenostiach na to dal...kazdopadne by to za to stálo v prípade hanzyho.
...inak aký to má vlastne hanzy ten comp? aký výrobca? asi som slepý, to neviem naist
to Peha, ty XP by měli jít nainstalovat na každý notas (pc), stačí si s tím trošku pohrát.
to Hanzy, jdou koupit přelepky na klávesnici sice se za čas odřou ale pokud byl ten nb za pěknou cenu tak by to snad stálo za úvahu.
to Hanzy, jdou koupit přelepky na klávesnici sice se za čas odřou ale pokud byl ten nb za pěknou cenu tak by to snad stálo za úvahu.
Š120; Felicie combi 2x; Renault 19; Renault Thalia; Kia Shuma; Daewoo Evanda
-
- Kontaktovat uživatele:
Nie ide tam len XP profesional ale len licenčný hlavne po intalácii nešli všetky ovladače a nedali sa stiahnúť lebo pre túto radu teda Extenza sú ovladače len Vista a bohužial zbezpečenie nedovoluje creknutú verziu tak tam zostala Vista ale noťas som daroval dcerke no a ona je spokojná lebo nemá velké nároky Ale mna viac šoklo že sa jedná o novinku a je to taký šmejd až hrôza a nechápem čo ich to napadlo dať výor výmenou za funkčnosť lebo ako vravím já mám skín visty v mojom notíku a stačí to lebo po zapnutí nevidno rozdiel ale vo funkčnosti áno
-
- Kontaktovat uživatele:
Neviem, co sa tyka toho spomalenia systemu na Viste oproti XP mam presne opacnu skusenost. Na relativne novom notebooku (C2D 1,8G, 2G RAM, grafika integrovana GMA950, pomaly 5400ot disk) sa Vista chova rychlejsie nez XP ktore som tam mal povodne. Ked som mal len 1G RAM tak sa niekedy chovala rychlejsie a niekedy pomalsie, hlavne pri sucastnom pracovani s viacerymi programami to uz bolo s tou 1G ramkou horsie.
Jedine co je pomalsie je vypinanie, mozno start(az do prihlasenia, po prihlaseni startuje vyrazne rychlejsie) ale to je asi dosledok pomaleho disku, predsajlen si ta Vista toho natahuje viac nez XP. (Na stolnom pc s rychlym diskom sa natahuje velmi rychlo).
Co si velmi pochvalujem je prekvapivo Aero. Ani nie kvoli grafike(ktora je ale aj tak vyrazne lepsia nez ta standartna XP, to uz radsej W2k styl), ale hlavne kedze je akcelerovana grafikou tak sa chova velmi svizne aj pri velmi vysokom zatazeni CPU(casto komprimujem filmy a vtedy bezia oba jadra na 100% a v XP bolo utrpenie pri tom nieco robit, vo Viste pohoda).
Aby som len nechvalil, tak celekovo ovladacie panely podlamna dost zmrsili, casto su nastavenia tam kde by ich clovek necakal. Napriklad slavny UAC, s ktorym nemoze ziadny normalny clovek vydrzat dlhsie ako 5minut, neviem co robi ako mala poznamka v User Accounts ked by to logicky malo byt ako viditelne nastavenie Security center.
Dalej napriklad cele nastavenie sieti je dost zmatocne a zbytocne rozdelene do X okien ...
Dalsia vec co som casto cital ze je nizsia vydrz na baterky u NB. To som si vobec nevsimol, maximalne v rade minut(vydrzi mi vyse 2h film a az k 3h browsovania netu cez wifinu), ale musim dodat ze pouzivam RightMark CPU Clock ktory sa stara o nastavenie frekvencie CPU
V globale ale mozem povedat ze pre mna bol prechod z XP na Vistu prinosom
Jedine co je pomalsie je vypinanie, mozno start(az do prihlasenia, po prihlaseni startuje vyrazne rychlejsie) ale to je asi dosledok pomaleho disku, predsajlen si ta Vista toho natahuje viac nez XP. (Na stolnom pc s rychlym diskom sa natahuje velmi rychlo).
Co si velmi pochvalujem je prekvapivo Aero. Ani nie kvoli grafike(ktora je ale aj tak vyrazne lepsia nez ta standartna XP, to uz radsej W2k styl), ale hlavne kedze je akcelerovana grafikou tak sa chova velmi svizne aj pri velmi vysokom zatazeni CPU(casto komprimujem filmy a vtedy bezia oba jadra na 100% a v XP bolo utrpenie pri tom nieco robit, vo Viste pohoda).
Aby som len nechvalil, tak celekovo ovladacie panely podlamna dost zmrsili, casto su nastavenia tam kde by ich clovek necakal. Napriklad slavny UAC, s ktorym nemoze ziadny normalny clovek vydrzat dlhsie ako 5minut, neviem co robi ako mala poznamka v User Accounts ked by to logicky malo byt ako viditelne nastavenie Security center.
Dalej napriklad cele nastavenie sieti je dost zmatocne a zbytocne rozdelene do X okien ...
Dalsia vec co som casto cital ze je nizsia vydrz na baterky u NB. To som si vobec nevsimol, maximalne v rade minut(vydrzi mi vyse 2h film a az k 3h browsovania netu cez wifinu), ale musim dodat ze pouzivam RightMark CPU Clock ktory sa stara o nastavenie frekvencie CPU
V globale ale mozem povedat ze pre mna bol prechod z XP na Vistu prinosom
Jak už psal kaper, u Acer Extensa je to problém BIOSu, ovladače pro XP jsou na netu. Neznám samozřejmě tvoji konkrétní situaci (jetli máš origo XP atd) ale jít by to mělo.-peha- píše:Nie ide tam len XP profesional ale len licenčný hlavne po intalácii nešli všetky ovladače a nedali sa stiahnúť lebo pre túto radu teda Extenza sú ovladače len Vista a bohužial zbezpečenie nedovoluje creknutú verzi
Š120; Felicie combi 2x; Renault 19; Renault Thalia; Kia Shuma; Daewoo Evanda
-
- Kontaktovat uživatele:
No hej ale noťas je v záruke nerad by som o nu prišiel a na nastavovanie sa sám nedávam na to mám odborníky jeden tu sedí aj vedla mna je dosť dobrý skladá sústavy teda také vysoko výkonné takže žiaden nováčik a čo sa nedá kreknúť vraj pdla neho neexistuje Ale už ma to neštve teda do doby než budu muset aj ja presedlať na dačo iné ale zatial som nadmieru spokojný s XPčkom
ja mam tiez book EXTENSA presnejsie 5513NWLMi, a XP mi slape perfektne ale len to co ma od zakladu v sebe SP2. A ked mas XP bez SP2 tak ho tam nenainstalujes lebo vyhodi chybu.-peha- píše:Jo ale pozor už som spomínal daktoré noťasy na XP nfungujou už sme to skúšali a fakt ACER Extenza ktorý mám proste XPčko nevzal ani za svet len VISTA a má to aj v manuáli takže smola mekáči nám zasa zavarili a otvorili si penaženky
Mam v booku aj Vistu ale uz coskoro pojde prec lebo ju vobec nepouzivam pretoze nie vsetky pre mna potrebne programy v nej funguju.
S ovladacmi pod XP nemam ziadny problem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám ACER Extensa 5620z-1A1G12Mi a Vista tam už bola no písané má že zvládne XP Profesionál limitet verzia ale nebolo to v pohode lebo to mrzlo teda zaujímavé je že moje HPčko zvládne Vistu aj XP bez problémou no ale ako vravím problém je hlavne zdielaná pamať lebo v PC vista šlape no ale mne neoslovila teda hlavne to stále pomalé štartovanie a vypínanie a hlavne ak dačo robím tak ta sprostá vec že ...To to vám musí povoliť správca ...za každým úkonem No abych to skončil stále som na Vistu čakal lebo sa mi páčili tie vychytávky ale také sklamanie ako na mna čakalo to som už dávno nezažil takže konečný môj verdiktjá som s Vistou skončil a zostávam u osvedčeného a nehodlám zasa a znova investovať do ostatných komponentou ktoré mám vždy k notíku pripojené HOWGH
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rovněž zklamán
Také jsem si kolego " Peho " myslel že Windows Vista Home je lepší , než co jsem měl před tím XP Profi - ale jsem rovněž velice zklamán. Snad si na ten jiný systém zvyknu.Hezký večer všem a nebud smutný vždyt je to údajně nová věc - čau " Vazoun " [/img]
No pokud jsi to jeste nespoustel, pak Ti Visty bezi defacto jeste v nouzovem rezimu (tj. Aero vypnute apod.) - teda pokud to uz nepoustel nekdo pred Tebou...Hanzy píše:Ha to nevim co to je?
Jinak: Pocitac/Vlastnosti/Index uzivatelskych zkusenosti se systemem/Aktualizovat skore
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)