klinový remeň
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
V Servise stojí výmena aj s remeňom do 300 SKkeegan.sk píše:robert a dá sa tomu nejako predisť? myslim aby mi altik neumrel. kolko ťa stala oprava?
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Keegan.sk --> svoj album som uz zrusil, vsetko je uz v tom novom na http://picasaweb.google.com/daewoomatizclub , prip. kuk tema https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php ... 0a5e56144b
Diki-diki, kazda fotka - dobra fotka
Diki-diki, kazda fotka - dobra fotka
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Ak je origoš remeň a auto sa používalo len v bežnej premávke,mal by vydržať takých 50-60 tisíc km,resp 8-10 rokov,do úplného roztrhnutia,ak by tam pravda nebola iná chyba,príliš voľný,či vadné niektoré z ložísk.keegan.sk píše:..no tak snád nie je este neskoro. budem meniť remen cez vikend.. a nafotim pritom niečo do alba Rada77.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Verme, ze problem bude vyrieseny novym remenom S tymi loziskami...no neviem neviem, ci sa daju zohnat nejake nahrady. V ziadnom z cennikov som to nevidel, akurat tak nove rele alternatora mavaju v ponuke. Altik ma myslim 2 loziska. No ved sa hned uvidi, ked bude nahodeny novy remen, co to bude robit...
A nezabudni pofotit ( http://picasaweb.google.com/daewoomatizclub )
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
výrobca doporučuje meniť po 60 tis.km,resp 6 rokoch,takže po tých 118 tisíc,verím,že už bol menený,v Robertovom prípade už tiež ten remeň presluhoval, v mojom prípade azda pomôže došponovať a ešte minimálne 10 000 vydrží. Na wartburgu vydžal okolo 120 000,ale tam sa to menilo veľmi jednoducho ,to je asi rekord,čo som zažil.
Vadné ložisko alternátora sa pozná buď keď nan položíš ruku na nepravidelne sa chveje,také občasné rázy dostáva,ale to sa robilo na škodovkách,kde bol k nemu dobrý prístup,alebo,bez švandy,lekárskym fonendoskopom,ten zachytí,resp. lokalizuje každý podozrivý zvuk zvnútra altíka,či iného zariadenia,ale tiež si myslím,že príčina bude v remeni.
Vadné ložisko alternátora sa pozná buď keď nan položíš ruku na nepravidelne sa chveje,také občasné rázy dostáva,ale to sa robilo na škodovkách,kde bol k nemu dobrý prístup,alebo,bez švandy,lekárskym fonendoskopom,ten zachytí,resp. lokalizuje každý podozrivý zvuk zvnútra altíka,či iného zariadenia,ale tiež si myslím,že príčina bude v remeni.
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
tak skús trochu potrieť boky reneňa sviečkou,to pomáha ,na nejeký čas,aj vo vlhku.