Pneu
Moderátor: Blue Lanos
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
ešte,kto by mal nekjaké,prípadne nejasnosti okolo pneumatík,toto je dobrý web url http://www.pneumatiky.sk/odborna-pomoc/#kotva4
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- Reklama
Zdravim.Ja mam na Matiza letne aj zimne 145/70 R13,Zimne mam Matadorky a s tymi som spokojni.Horsie je to z letnimi to mam Barumky ale dost hucia ani zimne nerobia taky hluk.Ale jazdne vlastnosti maju dobre oboje ale na vzhlad je krajsie ked su tam 155/65 R 13 takze najblizsie ked budem kupovat letne tak 155/65 R 13
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas
--------------------------------sepo píše:Zdravim.Ja mam na Matiza letne aj zimne 145/70 R13,Zimne mam Matadorky a s tymi som spokojni.Horsie je to z letnimi to mam Barumky ale dost hucia ani zimne nerobia taky hluk.Ale jazdne vlastnosti maju dobre oboje ale na vzhlad je krajsie ked su tam 155/65 R 13 takze najblizsie ked budem kupovat letne tak 155/65 R 13
Nemohu jinak nežli s Tebou " kolego sepo " souhlasit - já to tak už dělám více jak 5 roků a jsem " spokojený " zdraví všechny na foru kolega Matizkář - " Vazoun "
--------------------
Matiz SE r.v. 07/2002 sv.zel.metlina U 38 / STK+Emise do 07/2008
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
čera večer ,tak nečakane u nás,na Dolniakoch nasnežilo,tak veru som rád,že mám tie zimáky,videl som z okna,ako tu pár škodoviek na letných hrabalo kolami pri výjazde z parkoviska
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
-
- Kontaktovat uživatele:
Užší je na sněhu lepší právě proto, že se zařeže a zabere na tvrdším podkladu. Nicméně tohoto se využije pouze za specifických podmínek.Hynek píše:Jsem zvědavý , možná až nemístně , ale proč je lepší na sněhu užší pneumatika? Já se domníval, že na širší pneu je větší styčná plocha, váha vozu se lépe rozloží a "nezařezává se".
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Re: No nevím
Tragéééédie, zvýšila se spotřeba o pár deci Tohle mně fakt vždycky rozesmějematiz0.8 píše:Mně se při přezutí na zimní 155/70 zvýšila spotřeba o půl litru až jeden litr, tak jsem je prodal a vrátil se k 145/70. Navíc ve sněhu je lepší mít užží pneu. 155/65 nemám zkušenost, ale bál bych se opět té zvýšené spotřeby.
Re: No nevím
Ajééje, asi jsem rejpl do vosího hnízdamatiz0.8 píše:Jsem rád, že ses zasmál. Mně to směšné nepřišlo, jelikož to šlo z mojí peněženky. Asi nejsem tak prachatý jako ty, ale mě to udělalo měsíčně navýšení o 600 korun, za rok 7200,- a to se mi fakt nechce platit, pokud mám možnost jezdit levněji. Každý se rozhodujeme podle vlastní úvahy a snad má každý právo jezdit na těch pneumatikách, které jsou dovoleny v techničáku a současně mu připadají jako ekonomičtější.Robert píše:Tragéééédie, zvýšila se spotřeba o pár deci Tohle mně fakt vždycky rozesměje
btw.. navýšení o 600,-? V tom případě nebude chyba v pneumatikách, ale v aparátu, mezi sedačkou a volantem
- Hanzy
Ne presne proto ale jedna se o tlak na plochu a cili cm2 a cim mensi plocha tak tim vetsi tlak a proto zimni lepsi uzsi...Ondras píše:Užší je na sněhu lepší právě proto, že se zařeže a zabere na tvrdším podkladu. Nicméně tohoto se využije pouze za specifických podmínek.Hynek píše:Jsem zvědavý , možná až nemístně , ale proč je lepší na sněhu užší pneumatika? Já se domníval, že na širší pneu je větší styčná plocha, váha vozu se lépe rozloží a "nezařezává se".
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Veru tak,padol aj ďalší mýtus o hustení pneumatík v zime,kedysi striktne radili presne na desetinku,ani o chlp viac,lebo vraj sa znešuje styčná plocha pneumatiky s vozovkou,Dnes mám sám vyskúšané v praxi,že pneumatika nahustená na 2,5 atm oproti predpísanému 2,1-2,2 má oveľa lepšie jazdné aj trakčné vlastnosti ako na suchej ceste,tak aj na snehu,menej prešmykuje,ani sa hneď nezahrabáva,a aj opotrebenie dezenu,či spotreba paliva sú citeľne menšie.Už to tak praktizujem niekoľko rokov a osvedčilo sa mi to.