Pneu
Moderátor: Blue Lanos
Pneu
Zdravím, chci se zeptat, koupil jsem nové pneu na Matese 145 R13 / 80 a dosud jezdím na 145 R13 / 71. Nevím, jestli mi ta výška nebude chytat o podběhy při rejdu. Prý je původně koupili na Matese podle tabulek. Nepoužíváte je někdo nebo nemáte s nimi zkušenosti? Díky
Modročerný Mates 0,8 S, r.v. 2000 spotřeba město 5,8l
- Reklama
Pneumatiky 145/80/13 nepatria na Matiz. Švagrina ich na MAtizkovi mala, dá sa na nich jazdiť, ani to nedralo.
Lenže:
1. Tieto pneumatiky sú väčšie, MAtiz bude vyšší a na pohľad škaredší.
2: zmenia sa prevodové pomery , a to do rýchla. Výsledok - nepresný údaj na tachometri, pomalšie zrýchlenie, horšie brzdenie.
3. Vyššie profilové číslo nepridá na istote v zákrutách, skôr naopak. Bude to možno viacej plávať.
S pozdravom
Lenže:
1. Tieto pneumatiky sú väčšie, MAtiz bude vyšší a na pohľad škaredší.
2: zmenia sa prevodové pomery , a to do rýchla. Výsledok - nepresný údaj na tachometri, pomalšie zrýchlenie, horšie brzdenie.
3. Vyššie profilové číslo nepridá na istote v zákrutách, skôr naopak. Bude to možno viacej plávať.
S pozdravom
Chevrolet Spark 0.8 , pred tým Daewoo Matiz 0,8 S
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Povolené obutí
-----------------------------zabijec píše:a není to 71 spíš index nosnostiKrtek píše:a vejška / 71 myslim taky neexistuje
Doporučené obutí a další údaje na MATIZE - máš zaručeně ve velkém TP
kolego " Pietre " a toho se drž,vyhneš se tak spoustě problémům zdraví
Vazoun
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
práve pred chvíľkou mi doviezli nové 4 letné gumy 145/70R13 (Fulda Linero),url http://www.prima-pneumatiky.cz/sk/FULDA ... inero.html
pôvodne som chcel kúpiť BARUM BRILLANTIS,ale tie Fuldy boli len o necelú stovku za kus drahšie,takže už mi od jari jazda na zimných nehrozí. A zimé ,keď budem kupovať nové,tak asi vzhľadom na cenu ich bude najvýhodnejšie objednať v máji (květnu)
pôvodne som chcel kúpiť BARUM BRILLANTIS,ale tie Fuldy boli len o necelú stovku za kus drahšie,takže už mi od jari jazda na zimných nehrozí. A zimé ,keď budem kupovať nové,tak asi vzhľadom na cenu ich bude najvýhodnejšie objednať v máji (květnu)
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
preco si nekupil radsej tie 155/65 R13?....jazda je o poznanie stabilnejsia tym padom aj bezpecnost.
Bo ja mam teraz nahodene zimne 145/70 R13 a je to strasne oproti letnym 165/55 R14 ..jak su niekde vyjazdene kolaje tak si to robi z autom co chce...a aj ten bocny vietor...normalne sa bojim niekedy.
Bo ja mam teraz nahodene zimne 145/70 R13 a je to strasne oproti letnym 165/55 R14 ..jak su niekde vyjazdene kolaje tak si to robi z autom co chce...a aj ten bocny vietor...normalne sa bojim niekedy.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Pneumatiky
Moje osobní zkušenost je - pátou zimu používám rozměr 145/70/13 a nemám žádné problémy ani obavy.
Letní pneumatiky používám rozměr 155/65/13 a jsem s nimi velice spokojený. Podle mého velkého techničáku - lze ještě používat rozměr 175/60/13 ale s tímto rozměrem nemám žádnou zkušenost. Pokud snad máte někdo zkušenosti s jinými rozměry pneumatik na naše " MATÍZKY "tak sem s nima- určitě se rádi poučíme. Ale hlavně takové zkušenosti,aby nás to nakonec nepřivedlo do problémů na STK či jiných kontrolách.
O problémy žádný z nás nestojí zdravím všechny Daewoo foristy - ale
členy a členky Matiz clubu - zvláště
Příjemné prožití svátků Vánočních , hodně zdraví,štěstí a spokojenosti v novém nadcházejícím roce - přeje " Vazoun a jeho bábinka "
Letní pneumatiky používám rozměr 155/65/13 a jsem s nimi velice spokojený. Podle mého velkého techničáku - lze ještě používat rozměr 175/60/13 ale s tímto rozměrem nemám žádnou zkušenost. Pokud snad máte někdo zkušenosti s jinými rozměry pneumatik na naše " MATÍZKY "tak sem s nima- určitě se rádi poučíme. Ale hlavně takové zkušenosti,aby nás to nakonec nepřivedlo do problémů na STK či jiných kontrolách.
O problémy žádný z nás nestojí zdravím všechny Daewoo foristy - ale
členy a členky Matiz clubu - zvláště
Příjemné prožití svátků Vánočních , hodně zdraví,štěstí a spokojenosti v novém nadcházejícím roce - přeje " Vazoun a jeho bábinka "
-
- Kontaktovat uživatele:
To naprosto nejlepší, co jsem vyzkoušel (na jakémkoli autě) byly Bridgestone Potenza RE040 165/50R15. O kvalitách těch gum svědčí, že jsou (byly) užívány jako první montáž např. na Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza nebo Civic Type-R. Nevýhody - samozřejmě nejsou legální a jízda je maličko tvdrší.
Naposledy upravil(a) Ondras dne ned pro 30, 2007 15:59, celkem upraveno 1 x.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Ja som Mateja kupil na 145/70R13 -zimných GOODYEAR ULTRAGRIP 6,a nemám problémy ani výhrady voči jazdnýcm vlastnostiam,tak som kúpil ten istý rozmer. Uznávam,že tie 155-kynajmä v zime môžu byť lepšie,keď budem meniť zimáky ,pouvažujem.Čo do mojich skuseností s jednotlivým typom PNEU,ja osobne mám najlepšie s MICHELIN MXT (175/70R13),vydržali 75.000 km,ešte potom som ich dal naprotektorovať na zimné a pri montáži vôbec nehádzali,montážnik nechápal,vraj sa chovala ako nová guma,len minimálne olovká potrebali,a ani na prednej náprave pri 110 km/h rychlosti nebol z nich zlý pocit.
Naopak najhoršie skusenosti mám s MATADOR MP4 (OR34),po niečo vyše 2 rokoch a cca 25.000 km začali sa robiť v bokoch plášťa výrazne trhliny,tak som ich zahodil a kúpil vo výpredaji obyčajné OR6-ky,tie vydržali 6 rokov a potom ešte šli naprotektorovať...
Naopak najhoršie skusenosti mám s MATADOR MP4 (OR34),po niečo vyše 2 rokoch a cca 25.000 km začali sa robiť v bokoch plášťa výrazne trhliny,tak som ich zahodil a kúpil vo výpredaji obyčajné OR6-ky,tie vydržali 6 rokov a potom ešte šli naprotektorovať...
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L