Tvrda spojka
Moderátor: Blue Lanos
Tvrda spojka
Zdravim mam takyto problem, DAEWOO espero 1.5i GLX s ABS , po jazde som odstavil auto a po asi dvoch hodinkach chcem naštartovat a spojkovy pedal sa spraval ako brzda, tlačil som ho do polovice a dalej nič ani rychlost sa neda zaradit, neviem vobec čo s tym može byt prosim poradte.
- Reklama
Re: Tvrda spojka
No ak je to to iste co sa stalo mne, tak je to pruser ako hovado. Ked otvoris kapotu, zhora uvidis spojkovy valcek, ktoeho piest tlaci do vypinacej packy spojky. V mojom pripade bola ta packa odtrhnuta, ale na prvy pohlad to nebolo vidno, az ked som do nej tukol kladivkom, odpadla. Kupil som cez inzerat starsiu z havarovaneho espera a menil som to pred panelakom. Bol to zazitok jak svina. Ked to chces menit, musis aspon povisunut prevodovku.
DAEWOO ESPERO 1.5 16V r.v.1996 tmava cervena metaliza
no pravdepodobne ma kolega pravdu.
ale nemusi se vyndavat prevodovka.
staci vyndat bocni viko a vytahnout mrkev ze spojky a vyndat spojku spodem.pak uz jen povolit lozisko a vytahnout paku.nova stoji kolem 400 a vyplati se ji koupit.
ale nemusi se vyndavat prevodovka.
staci vyndat bocni viko a vytahnout mrkev ze spojky a vyndat spojku spodem.pak uz jen povolit lozisko a vytahnout paku.nova stoji kolem 400 a vyplati se ji koupit.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Hmmm, toto iste stalo sa aj mne... no ja som to mal prasknute a nejako sa to tam pootocilo a vzpriecilo, tiez sa mi nedalo zaradit ani stlacit spojka.
No nerobil som to sam, ale v dal som to do servisu...A najhorsie bolo, ze zostala zaradena aj rychlsot, cize bolo treba vyhadzat rychlosti zu mmotorovej kulisy.
No nerobil som to sam, ale v dal som to do servisu...A najhorsie bolo, ze zostala zaradena aj rychlsot, cize bolo treba vyhadzat rychlosti zu mmotorovej kulisy.
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
No aj s robotou aj s materialom asi 2500,- sk urobili to na pockanie
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
tu sumu by som este prezil ale ze to robili 5 dni??? Ved je to robota tak na 5 hodin. Mozno ani to nie...
No nema cenu se o tom dohadovat ale uz jsem to asi 10 krat delal a opravdu se nemusi na prevodovku sahnout.jen se musi vedet jak na to.mrkev je zajistena sroubem ktery se vysroubuje a do zavitu se nasroubuje vytahovak a mrkev je venkurobo píše:Tak tu mrkef zo spojky nevytiahnes, lebo je zaistena skrutkou, ktora je otocena smerom k spojke a neni tam priestor na vytiahnutie. Preto sa musi prevodovka aspon povytiahnut, aby sa dala skrutka vybrat a az potom mozes vytiahnut tu mrkef.
z toho prameni i vymena paky na pockani za cca 2 hodiny a mozna ani ne.a cena 2500 je ok
cena za 4 hodiny je taky ok jelikoz asi vyndavali prevodovku.a to ze meli auto 5 dni je jen o prijimacim technikovi ktery si neumi rozvrhnout praci.
Simson s 51
Simson s 51
spojka
ale asi nemusi ist prevodovka von ked mas prevodovku z tym kritom na spodu ale ja nemam otvor zo spodu tak asi musi ist von co???
Daewoo espero 1.5DOHC,full,elektróny,LPG,krídlo,MP3,folie,podlžky
jasne pokud mas ten typ ktery nema ten velky plechovy kryt setrvacniku bohuzel musi ven prevodovka.to je samozrejme jediny zadrhel proc nektere typy nejdou.
Simson s 51
Simson s 51