Brainman píše:V.Brousek píše:Brainman píše:A k tomu testu, s vetsinou negativnich poznatku souhlasim. Jde totiz o to ze jezdim take v jinem aute a muzu posoudit rozdil mezi priblizovadlem a autem. Tim nechci ocernovat Matize, to v zadnem pripade.
ale očernil jsi ho- není to přibližovadlo
Brainmane nejsi sám, co jezdí i v jiném autě, ale mohu tě napsat, že jsi mě neskonale naštval. Matíz je dobré auto a není to auto pro rodinu. Má vše co je potřeba od elektrických stahovaní oken až po posilovač řízení, klimku nevyjímaje. Nepatří do kategorie lepších vozů, ale splňuje co se od něj očekává. Že tě spolehlivě doveze kam potřebuješ, byť z menším komfortem. Ale spousta uživatelů Matíze komfort nepotřebuje. Patřím mezi ně, mám najeto 80000 km bez sebemenší závady, když pominu prasklou hadičku ostřikovače zadního okna.
Ale ja predce jen souhlasil s vetsinou toho co autor clanku napsal vyjma koroze. Ja k matizovy pristupuju jako veci ktera me prepravi z mista A do mista B a to od ni ocekavam. Auto to proste neni to se na me nezlobte. Napr. zminka o nedotacivosti ma svedka, kdyz jsme jeli z bratrem do zatacky na Cernem moste a Matiz si to vesele hrnul dal rovne se zatocenejma kolama ( na suchu). Pulmetrove odskoky v zatacce ve ktere jsou hrboly take znam. A o prejezdech prazskych dlazebnich ulic nemluvim vubec.
TO Ivos: Cti prosim poradne, nenapsal jsem nic o tom ze bych neco srovnaval. Napsal jsem jen ze az budou ti co jezdi v Matizu jezdit v normalnim aute pak teprve poznaji ten rozdil. A mimochodem brouku tim autem jsem myslel Nubiru a ne Scenica.
Vec nánázoru,zásadne nesúhlasím z Brainmanom,podľa mňa MATIZ rozhodne auto JE,mal som možnosť vyskúšať aj VW PASSAT 1.9TDi v plnej výbave,najazdil som na ňom okolo 1.000 km,mám skusenosti s niekoľkými vozmi OPEL ASTRA,mal som aj SEAT IBIZA a GETZa,takže mám s čím zrovnávať a som spokojný s MATIZom a nedám naň dopustiť.Iste nemôžem od neho čakať taký komfort ani jazdné vlastnosti,ako od toho PASSATu,ale po tej IBIZe a GETZe sa necítim byť vôbec degradovaný jazdou v MATIZea ani jazdu v ňom nepokladám za dejepisný zážitok,ako tomu bolo v prípade TICa.
Ja zas osobne nepovažujem za auto FABIU a obzvlášť FABIU COMBI,ale to je vec názoru,podľa mňa je to hybridný bastard v každom ohľade,ale nechcem tu vyvolať ďalšiu polemiku na tému " FABIA COMBI",len ide o to,že tisíc ľudí,tisíc chutí.
Čo sa týka toho hrdzavenia (korózie) podvozkových častí,to je pravda,ale netrpia tým len len MATIZy,rovnako aj IBIZY,či ASTRY a aj tie PASSATy,ale to rozhodne tých 12-15 rokov bežnej životnosti auta nepradstavuje väčší problém,ide skôr o estetický defekt,myslí,.že s koróziou nosníkových častí karosérie nieje u MATIZa problém,to som nemal ani na 11 ročnom TIcu,kde už začínali kvitnúť spodky dverí.
Na záver by som si dovolil,ešte malý postreh:
Aj keď majitelia väčších vozov ,tito menšie vozidielka napovažujú za dospelé autá,zaujímavé je,že ako v minulosti,tak aj teraz a nilen v našich zemepisných šírkach,viď napr.niektoré filmy,skôr si majiteľ vypestuje citový vzťah k takémuto malému vozítku,veď len o legendárnom VW Chrobákovi (Broukovi) sa toho popísalo aj ponatáčalo.Jeho produkcia trvala do r.2003,(myslím tu klasiku s vzduchom chladeným motorom uloženým vzadu) Teda ,tu v Európe označovaný ako VW Käffer,nie BEETLE,to je už ten novší,url
http://cs.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Brouk
jeho výroba sa v 80.rokoch presunula do Latinskej Ameriky,ako cenovo dostupné ľudové vozítko,jeho cen sa pohybovla okolo 10.000 DM, t.j ccca 5.000 Euro,neskôr ho z pozície lacného ľudového vozítka vytlačili právw TICO ( v Lat. AMER. označované ako FINO) a MATIZ.,ktorý už predsalen dýcha súčasnosťou,a práve to má na vrch,aj menej solventní ľudia chcú autá síce skromnajšie,ale už nie také čo dýchajú nostalgiou a "zavadzajú na ceste" svojim spôsobom,preto napr.už bola nepriechodná myšlienka obnoviť výrobu Š105-130,v modernizovanom kabáte,ako ľudové vozidlo,radšej sa to riešilo dovozom TICA a neskôr MATIZa a pod.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L