výmena oleja - ktorý olej matízkový najviac chutná?
Moderátor: Blue Lanos
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
ešte k tým olejom,ale už VÁŽNE
Našiel som ,pre Vás z ČR možnosť objednať spomínane oleje aj s dobrými cenami:
Madit Super 2000 10W40 (1 lt)
Naše cena: 129,- Kč
Bez dph: 108.40 Kč SAE 10W40, API SJ/CF, ACEA A3/B3-96 *polosyntetický lehkoběžný motorový olej *vhodný pro používání v moderních benzínových a dieselových nepřeplňovaných, ale i přeplňovaných motorech osobních a lehkých užitkových automobilů vybavených katalyzátorem *odpovídá následujícím specifikacím výrobců automobilů: Mercedes Benz MB 229.1, BMW Special Oil, VW 500/505, Škoda (Felicia, Octavia)
je to na url http://www.olejservis.cz/
Madit Super 2000 10W40 (1 lt)
Naše cena: 129,- Kč
Bez dph: 108.40 Kč SAE 10W40, API SJ/CF, ACEA A3/B3-96 *polosyntetický lehkoběžný motorový olej *vhodný pro používání v moderních benzínových a dieselových nepřeplňovaných, ale i přeplňovaných motorech osobních a lehkých užitkových automobilů vybavených katalyzátorem *odpovídá následujícím specifikacím výrobců automobilů: Mercedes Benz MB 229.1, BMW Special Oil, VW 500/505, Škoda (Felicia, Octavia)
je to na url http://www.olejservis.cz/
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- Reklama
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Tak,dnes som bol kupovať olej do Maťa,tak som zamieril k MADITu SUPER2000,stál 199 Sk/l aj som ho mal v košíku,kým som nezbadal,že taký istý olej,len od českého výrobcu stojí len 146 SK/l,takže bolo rohodnuté.Ide o olej TRYSK SPEED ,url http://www.olejservis.cz/index.html?pod=/7x172x0.htm.
Inak tak isto som pochodil vlani pri kúpe oleja do TICA,mal som v košíku MADIT TURBO PLUS a sama veúca mi poradila TRYSK SUPER TURBO,kvalita rovnká,cena nižšia.
Takže celý olej aj s filtrom ma vyšiel na 624 SK.
Inak tak isto som pochodil vlani pri kúpe oleja do TICA,mal som v košíku MADIT TURBO PLUS a sama veúca mi poradila TRYSK SUPER TURBO,kvalita rovnká,cena nižšia.
Takže celý olej aj s filtrom ma vyšiel na 624 SK.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Pozeral som sroby prevodovky, aby som bol pripraveny na vymenu (pre info na napustak=kontrolny srob treba vidlicovy kluc 24mm).
Olej do prevodovky mi menil pri 40tkm znackovy Daewoo servis Carex zrejme tym standardnym, co dava Daewoo od vyroby. Ked som ale vytocil napustaci srob, trochu mi vytieklo.
Je normal, ze je prevodovy olej cervenej farby? Asi ako ked na biely papier vylejem trochu stavy z jahodoveho kompotu.
Olej do prevodovky mi menil pri 40tkm znackovy Daewoo servis Carex zrejme tym standardnym, co dava Daewoo od vyroby. Ked som ale vytocil napustaci srob, trochu mi vytieklo.
Je normal, ze je prevodovy olej cervenej farby? Asi ako ked na biely papier vylejem trochu stavy z jahodoveho kompotu.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Koho by zajímalo tu je k stiahnutiu katalóg prevadzkovych náplní DAEWOO,teda tie ktorými plní výrobca vozy,pre porovnanie vlastností
url http://alvin630.webovastranka.cz/file/index
url http://alvin630.webovastranka.cz/file/index
-
Ahoj.
Viem,že som pri Matizákoch,ale Tico je predsa jeho "starší" brat,nie?
Viete mi niekto poradiť aký je podla vás aktuálne najlepší olej do motora a tiež prevodovky pre môjho Sportiaka?
Caká ma totiž výmena a chcel by som niečo v dobrom pomere kvalita-cena.
Tiež sa chcem opýtať... nestane sa mu nič ak natankujem 98 ? Tankujem prevažne Esso,sú dobrý ?
Je vôbec niekde pod Tatrami čerpačka shell ?
Vdaka a príjemný den prajem.
Viem,že som pri Matizákoch,ale Tico je predsa jeho "starší" brat,nie?
Viete mi niekto poradiť aký je podla vás aktuálne najlepší olej do motora a tiež prevodovky pre môjho Sportiaka?
Caká ma totiž výmena a chcel by som niečo v dobrom pomere kvalita-cena.
Tiež sa chcem opýtať... nestane sa mu nič ak natankujem 98 ? Tankujem prevažne Esso,sú dobrý ?
Je vôbec niekde pod Tatrami čerpačka shell ?
Vdaka a príjemný den prajem.
Daewoo Tico , r.v. 1996
-
- Hanzy
Hod tam polosyntetiku do motoru tim nic nezkazis zalezi kolik to ma najeto a jestli to nezere olej pokud ano tak mineral a do prevodovky nevim ale tam je celozivotni napln jinak si nech poradit prodejcem co do prevodovky...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Nazdar,
co sa tyka olejov, mozes podla mna kupit na hociktorej pumpe aj hociktoru znacku, hlavne aby mal standard paramentre:
Motorovy: trieda API SJ, viskozita SAE 10W-30 al. 15W-40
Prevodovkovy: trieda GL-4, viskozita SAE 75W-85 al.80W-90
Do Matiza ide mnozstvo:
Motorovy: 2,7 litra
Prevodovka: 2,1 litra
Ci je to ale u Tica rovnako, to neviem, ale predpokladam ze ano. Co sa tyka pump, ja som zvyknuty na Shell. Asi 2 x sa mi stalo, ze auto sa "rozkuckalo" po tankovani na Esse, ale to je mozno iba nahoda.
co sa tyka olejov, mozes podla mna kupit na hociktorej pumpe aj hociktoru znacku, hlavne aby mal standard paramentre:
Motorovy: trieda API SJ, viskozita SAE 10W-30 al. 15W-40
Prevodovkovy: trieda GL-4, viskozita SAE 75W-85 al.80W-90
Do Matiza ide mnozstvo:
Motorovy: 2,7 litra
Prevodovka: 2,1 litra
Ci je to ale u Tica rovnako, to neviem, ale predpokladam ze ano. Co sa tyka pump, ja som zvyknuty na Shell. Asi 2 x sa mi stalo, ze auto sa "rozkuckalo" po tankovani na Esse, ale to je mozno iba nahoda.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
-
Co poviete na značku valvoline ?
Ktorý z týchto olejov (ak su dobre) je lepši ?
Výrobca: Valvoline
Typ: polosyntetický
Viskozita: 10W-40
Pre motory: Benzinové, Dieselové
Specifikácia: API SL/CF
ACEA A3/B3
Balenie: 1L / 4L
Bežná cena: 270.- Sk
Zľava: 22 %
Cena: 210.- Sk
Cena / liter: 210.- Sk
-------------------------------------------------------------------------------------
Valvoline
ACEA A3/B3/B4
Norma: MB 229.1
VW 505 00
VW 501 01
Balenie: 1L / 5L
Bežná cena: 260.- Sk
Zľava: 27 %
Cena: 190.- Sk
Cena / liter: 190.- Sk
Ako je to s tým benzínom?Môžem natankovať 98 namiesto 95?Bude v tom nejaky rozdiel?
Vdaka.
Ktorý z týchto olejov (ak su dobre) je lepši ?
Výrobca: Valvoline
ACEA A3/B3
Balenie: 1L / 4L
Bežná cena: 270.- Sk
Zľava: 22 %
Cena: 210.- Sk
Cena / liter: 210.- Sk
-------------------------------------------------------------------------------------
Valvoline
ACEA A3/B3/B4
Norma: MB 229.1
VW 505 00
VW 501 01
Balenie: 1L / 5L
Bežná cena: 260.- Sk
Zľava: 27 %
Cena: 190.- Sk
Cena / liter: 190.- Sk
Ako je to s tým benzínom?Môžem natankovať 98 namiesto 95?Bude v tom nejaky rozdiel?
Vdaka.
Daewoo Tico , r.v. 1996
- Hanzy
Oleje jsou dobre oba jinak benzin muzes klidne natankovat jen ti to lip pojede...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG