Jaký benzin tankujete?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Muco

Příspěvek od Muco »

No včera som skusil dať tu 100-vku na OMV...Ty koki...!!!!cenu má sice -ako keby to vozili z marsu,ale páli to jako sviňa... :shock: :shock: :shock: Ešte som tento benzín neskúšal,tak som fordíkovi doprial trochu radosti a pekne ma poslúcha "na slovo"(nieže by ma neposlúchal inokedy,ale asi sa tiež potešil)... ;) ;) ;) Ale ta cena-ta cena....11,5lit.za 500Sk... :shock: :shock: škoda...
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
Reklama

kasma

Příspěvek od kasma »

Shell V-power vedie :D
Daewoo Espero, 1,5 DOHC, 66kw, 103 000km pri kúpe, teraz 136 000 km, plná esperácka výbava, AL-disky ExclusiveLine 14" a pneu DUNLOP SP200 195/60/R14 H, audio SONY CDX GT 500 /52x4 + 52 w priamo na subwoofer/, vpredu repro koax. Ground Zero GZTF 100 MK2, vzadu repro Hertz DSK 165 kompo
Muco

Příspěvek od Muco »

kasma píše:Shell V-power vedie :D
Ja sa priznam,ked mi raz robilo blbosti pri startovaní,(po nastartovaní stud.motora mi zliezli dole otacky,že skoro chcíplo a potom vyskočili nazad.Bolo mi povedané,že som asi zlý benzín zobral-ale omyl-mal som tam zrovna ten V-POWER a dokonca som nepocítil žiadny zvlašť badaný rozdiel medzi tymto a obyčajnou 95-kou ani na ťahu ani na startovaní-okrem ceny...,.takže sa to teraz rieši výrobcom a čakáme na odpoveď.Včera a dnes to neurobilo-či to je tou 100-vkou???neviem)viem len toľko,že na nejaku kratku dobu mám "draka"! Nemam ale nič proti V-POWER,len moje skusenosti su také,že na to ,aký je rozdiel cenový medzi obyčajnou a V-Power,je o to menej badaný rozdiel v chovaní motora... ;) ;)
Obrázek
Serpico

benzín

Příspěvek od Serpico »

.....to muco dal si mu čuchnout 100oktanů - jinak pálí ( má se snížit předstih - jinak je zvětšenej a motor více točí - omezovač to ale dál nepustí....) odolnost proti samozápalům.... atd. smysl to má u upravenej motorech neřkuli závodních - sportovních zvýšená komprese anebo u nových FSI ( nevím jestli jsem to napsal dobře ) a taky některé motocykly Ducatti aj. vyžadují minimálně 98 oktanů, ale furt to je o stavbě motorů a kompresi.....

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Muco

Re: benzín

Příspěvek od Muco »

Ja mu nevypalujem -preferujem normalnu jazdu,takže kludne a s lahkostou...(tak sem-tam mu dam aj 4500otacok ale len tak raz za 2tyzdne...).Okrem toho-kto by do toho daval 45 korunovy benzin :? :? :? :? :? :?ale presne ako to tu krásne píšeš-dal som mu čuchnúť,ale aby si fordík na to zvykol,to neee ;)
Obrázek
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Muco píše:Ja mu nevypalujem -preferujem normalnu jazdu,takže kludne a s lahkostou...(tak sem-tam mu dam aj 4500otacok ale len tak raz za 2tyzdne...).Okrem toho-kto by do toho daval 45 korunovy benzin :? :? :? :? :? :?ale presne ako to tu krásne píšeš-dal som mu čuchnúť,ale aby si fordík na to zvykol,to neee ;)
-----------------------------
Mýmu Matízkovi dopřávám často V - Power 95/98 nebo i 100 za 32.40 lt
ale jízda je znatelně svižnější a má lepší zvuk. Motor si brumlá a je moc
spokojený. Jsem penzista a mám na to :lol: si udělat radost :lol: nekouřím,
málo piju a holky mne moc nestojej,proto jezdím za dražší.
:lol: hezký den všem :lol: Vazoun :lol: Obrázek
Serpico

benzín

Příspěvek od Serpico »

....to Vazoune vono to je o subjektivních pocitech, ale hlavně vo radosti - připouštím, že se motor jinak chová...jasně dal si mu něco co se tam v těch válcích dřív zapálilo....a třeba mu to dělá dobře - já ti kazit radost z toho nebudu - a třeba nakonec i Jáchym ( ECU ) na to může zareagovat ( jiná teplota spálených plynů - lambda sonda ) a upraví si předstih sám...zajímal by mě názor palikxe a motorová zkušebna brzda ( jednou jsem četl právě záznam ze zkušebny na válcích a byl tam nárůst výkonu v procentech při racing 100 oktanovým benzínu )....toť vše, třeba palikx doplní....

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazoun »

Serpico píše:....to Vazoune vono to je o subjektivních pocitech, ale hlavně vo radosti - připouštím, že se motor jinak chová...jasně dal si mu něco co se tam v těch válcích dřív zapálilo....a třeba mu to dělá dobře - já ti kazit radost z toho nebudu - a třeba nakonec i Jáchym ( ECU ) na to může zareagovat ( jiná teplota spálených plynů - lambda sonda ) a upraví si předstih sám...zajímal by mě názor palikxe a motorová zkušebna brzda ( jednou jsem četl právě záznam ze zkušebny na válcích a byl tam nárůst výkonu v procentech při racing 100 oktanovým benzínu )....toť vše, třeba palikx doplní....

Mějte se fajn
--------------------------------
to: Serpico - máš snad pochyby o nedobrém spalování či něco podobného?
nebo snad by motor měl být jinak seřízen pro spotřebu kvalitnějšího benzinu?
Chlapci řekněte k také k tomuto svůj názor - dík :lol: Vazoun :lol:
Docent

Příspěvek od Docent »

Stodvacítka by urkitě kvůli kvalitnějšímu benzínu seřízená být musela... Ale předpokládám, že nový auta mají spoustu čidel na všechno právě proto, aby se v určitých mezích seřídily samy...
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Vazoune můj názor je jednoznačný. Používat doporučený benzín výrobcem, což je u Matíze Natural 95. Cokoliv jiného je jen a jen na tvém uvážení - je to tvé auto. Z mé zkušenosti bych žádný jiný benzín ( byť lepší ) do svého Matíze netankoval, protože se změní zapálení a hoření směsi a teploty ve válci a na takové dlouhodobé používání "lepšího benzinu" můžou protestovat ventily a sedla ventilů, písty(propálení).
Je to můj názor a nikomu ho nevnucuji.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Pravda je že Maťula môže ísť od 95 nahor a nieje to problém kolega tam dáva tiež 98-100 ale to hlavne preto že je na plyn a ten benzin v nádrži je dost dlho no a tak radej vyššie oktánky aby mu to nevyprchalo :lol: :lol: :lol: Jo ja mám tiež písaný 95 ale ješte som ho tam nedal len 98-100 oktánkou a žiaden problém :lol: :lol: :lol: Apropó Vazonku Ty penzisto jeden to sa Tito vyťahuje čó a co Bábinka ta nič nestojí či coObrázek
Muco

Příspěvek od Muco »

Ja keď som ho kupoval,pýtal som sa zrovna na ten benzín,či tam môžem dať aj napr.98 alebo V Power racing...Povedali mi,že je to zbytočné vyhodenie peňazí,ale nemusím sa báť,vraj to motoru neublíži,ale dôležité je ,nedať tam benzin pod 95.Lepší tam kludne môže ísť(toľko predajca...)-ja nie som automechanik,ale tiež si myslím,že keď raz za čas tam dáš "silnejší"benzín,tak nepokazíš tým nič-možno mu pomôžem aj trochu viac vypaliť ten bordel,čo tam vzniká(to si len myslím).Moje dojmy su také,že mu to evidentne "chutí"-ako tu hovoríte--:..."len si tak motor pradie" :P :P ale zasa si ho nebudem tak veľmi rozmaznávať-minimálne kôli tej cene.Predsa len-ta cena je značne vyššia a ta 100-vka je už možno pre ten motor aj veľa...
Ale predsalen ešte niečo k tomu dodám-...mám taký (možno môj subjektívny)pocit,že ta 95-ka nie je až taká "čistá",je taká dosť často ako-keby šmejdová.Niekedy si myslím,že ta 95-ka je na urovni.93-94oktanoveho produktu.Ale čistá bezchybná to myslím nie je... :? Skôr by som povedal,že 98 je taky idealny benzin pre auta ktore maju tankovať 95-ku.Pri 98-čke je väčší predpoklad,že pod 95 nepôjde :( :( :( :(
Obrázek
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Mucko teraz si uderil klinček po hlavičke lebo aj já mám ten dojem že keď že sa dá ušetriť na nízkooktánovom benále tak by som sa ani nečudoval že 95 je 92 a 98 je 95 lebo čo si budeme hovoriť keď sa tam občas nájde aj vodička :twisted: :twisted: :twisted:
Muco

Příspěvek od Muco »

Hlavne ak už jazdíš nejaký ten rok,tak sa to myslím dá vycítiť,že nejaká tá vegeta v tom benzíne chýba...
Obrázek
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Nó mne sa také dačo prihodilo na SHELLke a nie len mne ona sa im totiš do benzinu dostala nafta a to bol v Rožňave šrumec ješte že mám LPGčko jinak prúšvih :twisted: :twisted: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „POKEC“