Benzin ???
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Benzin ???
Jaky je nejlepsi benzin pro Lacetti 1.8 ??? Myslim tedy znacku benzinu i druh benzinu ... Diky
- Reklama
- simone
- Kontaktovat uživatele:
asaa
hmmm pri dnešných nadnárodných soločnostiach sa ťažko určuje ktorý benzín skade pochádza keď spoločnosti ako shell, agip skupujú po celom svete a.....
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
maxi skuter Kymco Xciting 500
- Jura
To je úplně jedno, kupuj prostě N95. Můžeš kupovat u Shell - jakýkoli, ale kupuješ to samé, co ostatní nakoupí o 2Kč levněji u Makra (viz. nafta omylem přimíchaná v benzínu cca před půl rokem - zcela současně problém na pumpách Shell a Makro - zaváží se ze stejných nádrží). Jenom jsem nikdy nevyzkoušel 91oktanový benzín, cena se stejně téměř neliší. Na 98 oktanů (2 plné nádrže po sobě) nebyl žádný patrný rozdíl v chodu či výkonu motoru ani ve spotřebě. Nikdy jsem taky neměl sebemenší problém který by mohl souviset s kvalitou benzínu, kupuji kdekoli, preferuji levnější palivo, takže často i Makro, občas Hypernova, občas ale taky třeba V-Power. Takzvaný "lepší" benzín u nadnárodních společností je podle mě hlavně o byznysu, nalákat zákazníky na pozlátko a nechat si za to zaplatit.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Neni pravdy, že by každej benál byl stejněj. Jo, základ maj stejněj ale aditiva si leje každá společnost svoje. Taková JZD Franta třeba žádný Snad jedinej Shell V-Power Racing je origo dováženej odněkud snad z belgie. Zbytek se mixuje z nějaký český rafinérský či co.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
- Jura
Jo, třeba zbytky řepkovýho oleje z přepravních cisteren, co Ti zalepí a zapečou pístní kroužky a vedou k zadření motoru atd... (viz dnešní Televizní noviny). Česká rafinérská třeba sama od sebe občas přidá do benálu jako aditivum trochu nafty a to je potom tóčo, když se zjistí že tím napájí Makro, Shell, Hypernovu, OMV, JZD Frantu... Mám za to, že ty aditiva jsou taky z velký části dost finta na lidi. Možná ale skutečně kromě V-Power Racing, ten třeba opravdu něco maže, čistí apod. Nevím, nekupuju ho, propastný cenový rozdíl téměř určitě není vyvážen snížením spotřeby nebo nárůstem výkonu .Krtek píše: ...základ maj stejněj ale aditiva si leje každá společnost svoje...