Benzin ???

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

zeger

Benzin ???

Příspěvek od zeger »

Jaky je nejlepsi benzin pro Lacetti 1.8 ??? Myslim tedy znacku benzinu i druh benzinu ... Diky :oops: :P
Reklama

simone
Kontaktovat uživatele:

asaa

Příspěvek od simone »

hmmm pri dnešných nadnárodných soločnostiach sa ťažko určuje ktorý benzín skade pochádza keď spoločnosti ako shell, agip skupujú po celom svete a.....
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Jura

Příspěvek od Jura »

To je úplně jedno, kupuj prostě N95. Můžeš kupovat u Shell - jakýkoli, ale kupuješ to samé, co ostatní nakoupí o 2Kč levněji u Makra (viz. nafta omylem přimíchaná v benzínu cca před půl rokem - zcela současně problém na pumpách Shell a Makro - zaváží se ze stejných nádrží). Jenom jsem nikdy nevyzkoušel 91oktanový benzín, cena se stejně téměř neliší. Na 98 oktanů (2 plné nádrže po sobě) nebyl žádný patrný rozdíl v chodu či výkonu motoru ani ve spotřebě. Nikdy jsem taky neměl sebemenší problém který by mohl souviset s kvalitou benzínu, kupuji kdekoli, preferuji levnější palivo, takže často i Makro, občas Hypernova, občas ale taky třeba V-Power. Takzvaný "lepší" benzín u nadnárodních společností je podle mě hlavně o byznysu, nalákat zákazníky na pozlátko a nechat si za to zaplatit.
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
Bergman

Příspěvek od Bergman »

Já tankuji N 95 a je mi jedno kde, jenom se vyhýbám pofiderním čerpačkám JZD. Ještě jsem neměl jakýkoliv problém s benzinem. :roll:
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Jura píše:Jenom jsem nikdy nevyzkoušel 91oktanový benzín, cena se stejně téměř neliší.
Já ano...výkon nikde a spotřeba o více jak litr větší...takže pro jednou to stačilo... :?
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Jura

Příspěvek od Jura »

Kessler píše: Já ano...výkon nikde a spotřeba o více jak litr větší...takže pro jednou to stačilo... :?
A jejda... Takže o desetník levněji a o litr více. No, "a to se vyplatí"!!! Tak dík, zkoušet to určitě nebudu.
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

No ono hlavně naše Nubiry bylo konstruovány na 91čku, že jo....vždyť je to americká kára ;)
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Vojta

Příspěvek od Vojta »

U nás je Benzina a Agip, tak tankuju N 95 u Agipu (a sbírám body). S kvalitou jsem zatím neměl probém a u Benziny je dráž.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Neni pravdy, že by každej benál byl stejněj. Jo, základ maj stejněj ale aditiva si leje každá společnost svoje. Taková JZD Franta třeba žádný :D Snad jedinej Shell V-Power Racing je origo dováženej odněkud snad z belgie. Zbytek se mixuje z nějaký český rafinérský či co.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Jura

Příspěvek od Jura »

Krtek píše: ...základ maj stejněj ale aditiva si leje každá společnost svoje...
Jo, třeba zbytky řepkovýho oleje z přepravních cisteren, co Ti zalepí a zapečou pístní kroužky a vedou k zadření motoru atd... (viz dnešní Televizní noviny). Česká rafinérská třeba sama od sebe občas přidá do benálu jako aditivum trochu nafty a to je potom tóčo, když se zjistí že tím napájí Makro, Shell, Hypernovu, OMV, JZD Frantu... :D Mám za to, že ty aditiva jsou taky z velký části dost finta na lidi. Možná ale skutečně kromě V-Power Racing, ten třeba opravdu něco maže, čistí apod. Nevím, nekupuju ho, propastný cenový rozdíl téměř určitě není vyvážen snížením spotřeby nebo nárůstem výkonu :( .
Jura Obrázek
ros

Příspěvek od ros »

Hele Jura Shell tu vozí Shumacher né :lol: :lol: :lol: Musí být nejlepší :lol: :lol: :lol:
Leganza 2,2 LPG automat rok 2000, dříve Espero
Jura

Příspěvek od Jura »

ros píše:Hele Jura Shell tu vozí Shumacher né :lol: :lol: :lol: Musí být nejlepší :lol: :lol: :lol:
No jóóó, já zapomněl. Hned zítra k nim pro ten zázračnej benál musím jet, aby mi to nevyprodali :o !
Jura Obrázek
ros

Příspěvek od ros »

No to víš, že jo :shock: :shock: :shock: . Já mám už plnou vanu :lol: :lol: :lol:
Jura

Příspěvek od Jura »

Nooo, a nebude to málo??? - člověk nikdy neví, kdy a kolik toho bude potřebovat! Když je to tak kvalitní, tak proč to nechávat jiným!! Sami máme málo!! Noste to sem a pište to hráběma!! :roll:
Jura Obrázek
ros

Příspěvek od ros »

No benálu už mám dost, akorat nevím jak udržet ve vaně plyn :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“