Žádost o pomoc - sejmutí řemenice k alternátoru u Matýzka
Moderátor: Blue Lanos
Žádost o pomoc - sejmutí řemenice k alternátoru u Matýzka
Chtěl bych udělat výměnu rozvodového řemenu. Ale narazil jsem na problém : sejmutí řemenice na řemen k alternatoru... Chtěl bych poradit jak na to - jaký je tam závit (směr šroubovice) a není to za co chytit, prostě jak celkově na to... Za všechny rady moc děkuju!
- Reklama
re
zdravim všechny,
můžete mi dát někdo informaci v jakých intervalech se mění u Matize rozvodový řemen? Mám na autě 95Tkm a nemám možnot zpětně zjistit, kdy byl naposledy dělán pokud vůbec. Zatím šlape jako hodinky a docela rád si z velkého auta sednu do toho prcka co jezdí jako ještěrka. Jen tam ještě tluče něco ve předu asi nějaké selenbloky na zavěšení kol nebo i tlumiče, nevím budu to muset zjistit.
Zatím díky za případné info a přeji hezký den
Jan z Plzně
můžete mi dát někdo informaci v jakých intervalech se mění u Matize rozvodový řemen? Mám na autě 95Tkm a nemám možnot zpětně zjistit, kdy byl naposledy dělán pokud vůbec. Zatím šlape jako hodinky a docela rád si z velkého auta sednu do toho prcka co jezdí jako ještěrka. Jen tam ještě tluče něco ve předu asi nějaké selenbloky na zavěšení kol nebo i tlumiče, nevím budu to muset zjistit.
Zatím díky za případné info a přeji hezký den
Jan z Plzně
Matiz-800 SE rok 2001 - Plzeň
... píše o řemenici na řemen K alternátoru , ne NA alternátoru ... , alespoň takhle jsem to pochopil ...Bergman píše:Píše se o řemenici alternátoru, né o řemenici na klice........ a nebo se dotazující špatně vyjádřil a nebo ho ostatní odpovídající špatně pochopili.Tomáš píše:Ale při výměně rozvodů je potřeba jí sundat , to má pravdu , takže závit je tam normální , ale utažené je to hodně......
Rozvody se mění 75 tis. , nebo 60 měsíců , podle manuálu .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Ano potřebuju sejmout tu řemenici, co je na ní řemen k alternátoru, abych se dostal na dolní rozvodové kolečko a mohl sundat rozvoďák. Děkuju všem co mě pochopili, asi jsem to špatně vysvětlil. Ale je mě divný že by na pravotočivým motoru byl pravotočivý závit, to by se teoreticky pořád povoloval... Ale asi máte pravdu
jasne ze je normalni tedy pravotocivy.to s tou rychlosti a rucni je dobry ale me to nikdy moc nepomohlo.sroubovak do setrvaku a pak to jde skoro samo.ted nevim jestli matiz ale tico ma od sposu prevodovky maly otvor a tudy strkam sroubovak a povoluji kliku.u matize si to neuvedomuju jestli ta dirka tam je.jinak ho strkam do zubu setrvaku u kryciho plechu
vymena rozvodu 75000 nebo 5 let podle staryho manualu a podle noveho je to 60000
vymena rozvodu 75000 nebo 5 let podle staryho manualu a podle noveho je to 60000
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil