Jak jste spokojeni s Kalosem?
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
-
pro ty co se ještě nerozhodly tak pár testů Kalose http://www.daewookalos.net/media.htm
No,sledujem aj ja túto debatu.Mne vymenili všetky ložiska v prevodovke a aj tak to klepe(r.v.2006-febr.naj.22000km)...Už ma asi klepne z toho... Ináč-rozprával som sa s tým mechanikom-čo to opravoval- a priznal sa,že je velká vôla medzi ozub.kolesami v prevodovke a že sa to nedá odstrániť.Vraj o tejto vade výrobca vie a rieši to Ale čo máme z toho my!? Že ak to bude klepať viacej(lebo po vymenení ložísk to až tak nie je počuť),tak sa zasa vymenia ložiská.No mne sa takéto riešenie nepáči a hádať sa so servisom,ktorý je široko ďaleko len jeden a ešte mám zo pár garančiek pred sebou,to asi tiež nie je dobré riešenie.Takže momentálne čakám na tú správnu chvíľu a mrsknem ho asi znova pod nože do servisu.Len kedy príde tá správna chvíľa,je vo hviezdach
Javpodstate len lejem benzín a inak pohodka.
Opravy:
- raz sa zapchalo nejaké koleno v prívode ostrekovačou, oprava trvala asi pol hodinky.
- ako som začal jazdiť do Prahy po Prahe, tak postupne odišlo horné uloženie tlmičov a sientbloky motora. Oprava zabrala jedno dopoludnie.
Inak z prevodovky idú za studena aj mne nejaké divné zvuky a mám probém zaradiť dvojku (tiež za studena) a občas sa až ozvú zvuky ako keby som ju tam cpal cez zuby:-( Už to nerešim. Inak štvrť/pol roka pred ukončením záruky pôjdem dať kompletne skontrolovať celé auto k známemu do servisu, nech viem, či tam niečo neodchádza.
Opravy:
- raz sa zapchalo nejaké koleno v prívode ostrekovačou, oprava trvala asi pol hodinky.
- ako som začal jazdiť do Prahy po Prahe, tak postupne odišlo horné uloženie tlmičov a sientbloky motora. Oprava zabrala jedno dopoludnie.
Inak z prevodovky idú za studena aj mne nejaké divné zvuky a mám probém zaradiť dvojku (tiež za studena) a občas sa až ozvú zvuky ako keby som ju tam cpal cez zuby:-( Už to nerešim. Inak štvrť/pol roka pred ukončením záruky pôjdem dať kompletne skontrolovať celé auto k známemu do servisu, nech viem, či tam niečo neodchádza.
- jinopo
- Kontaktovat uživatele:
tak ty rušivé zvuky za studena mám taky, po zahřátí to zmizí. Takže se o dá vydržet, co mi ale nejvíc vadí v zimním období je pomalé snižování otáček, dlouho trvá než to spadne na volnoběh, i přesto že už je motor plně zahřátý, takže by sytič už neměl reagovat. Ale na testu se nic neukázalo. Řekl bych, že je to bolest těchto aut. Sad Jinak auto funguje dobře, dokonce chutná i některým hlodavcům.
Daewoo Kalos sedan, 3/2004, 1.4-8V, bleděmodrá metal., výbava - vše manuální