Stabilizator

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
alife
Kontaktovat uživatele:

Stabilizator

Příspěvek od alife »

Prava zadna cast auta mi stale pada dole. Vymenil som pruziny aj tlmice, ale velmi to nepomohlo. Ma espero stabilizator zadnej napravy? Naprava vyzera byt neohnuta, co by to mohlo sposobovat? Ked je kufor nalozeny rovnomerne, prava cast je nizsia takmer o 5 cm co je dost a pri jazde sa mi potom auto kolise na pravom zadnom a lavom prednom kolese.
KIA Magentis 2.0 CRDI EX
Esperko 1.5, 1996 - predane
Reklama

ppp

Příspěvek od ppp »

Stabilizator tam ma (ukryty v napravnici), navyse napravnica funguje ciastocne ako stabilizator pretoze aj ked ma vraj espero nezavisle ulozenie zadnych kolies, H napravinca mi velmi nezavisla nepripada :). Ale to co popisujes vyzera zahadne. Skusil si prehodit pruziny? Inak ma uz napada jedine ohnuta napravnica alebo nieco v jej uchyteni alebo ulozeni pruziny. Alebo este snad zadny naraznik (spojler) je celkom dobry zberac blata a kamenia z cesty tak ci nie je plny zajrajtu. Ja som z neho poklepkavanim vytriasol asi kilo hliny potom ma to prestalo bavit.
Serpico

náprava

Příspěvek od Serpico »

...to alife je asi opravdu přihnutá zadní nápravnice - mrkni, jestli to není ve spojích sváry prasklé - skontroluj všechny sváry...

mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
mil

Příspěvek od mil »

Mne takto na faváku padal pravý zadok, keď mi odišiel tlmič. Máš ten tlmič určite OK?
Losos 1.5 SE HB, ´98, bez výbavy
alife
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alife »

Tlmice aj pruziny su nove. Menil som to minuly vikend. Zadnu napravu sme zbezne presli ked bola odopnuta, ale nic tam nebolo vidiet. Zatial nad tym kazdy kruti hlavou, ze to nie je mozne :-)))
KIA Magentis 2.0 CRDI EX
RoSta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RoSta »

Padalo to takto na jednu stranu aj pred tým?
Ak nie, tak si buď niečo "spravil" nesprávne, alebo niektorá súčiastka nie je tak celkom OK...
http://www.TAXAMETER.sk
Ford Mondeo 1,6 LPG
Ex: Espero 1,5 LPG
Zrušenie ESPERA a dovoz MONDEA...
alife
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alife »

Bolo to aj pred tym, preto som menil tie pruziny aj tlmice. Len predne pruziny su povodne. Uvidim co to spravi, ked pomenim v predu veci. Kamos kupil na Espero plynove tlmice, tak skusim nahodit tie. Ja som dal Monroe olejove, alebo olejovo plynove, nie som si isty. Ak to bude OK, tak Monroe uz NIKDY :-(
KIA Magentis 2.0 CRDI EX
RoSta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RoSta »

tak ak to bolo aj pred tým a výmenou týchto dielov sa nič nezmenilo, treba hľadať chybu niekde inde...
http://www.TAXAMETER.sk
Ford Mondeo 1,6 LPG
Ex: Espero 1,5 LPG
Zrušenie ESPERA a dovoz MONDEA...
Rasťo

Příspěvek od Rasťo »

Myslim ze tlmice s tym nemaju vobec nic spolocne. Tlmice tlmia pruzenie. (zabranuju rozkmitaniu kolesa pri prejazde nerovnostami, aby pneumatika nestracala kontakt s vozovkou). Ak by si aj tlmice vymontoval a auto nechal iba na pruzinach, bude stat tak isto. (ak nie je jeden tlmic zadrety)
Espero 1,5; LPG; r.v.:1996
Dede

Příspěvek od Dede »

...mam možno podobný problém na nexii...auto je na jednej strane viac dole ako na druhej a tiež mám nové tlmiče aj pružiny. Na pravej strane mam vybitý "silenblok" uchytenia zadnej nápravy, búcha to o kasnu a koleso je trochen vyosené. Next week to vymením a uvidíme ...
DAEWOO NEXIA DOHC 1996- moje 1. osobné motorové vozidlo
CITROEN C4 Seduction 2010
Hyundai SANTA FE -T 2,4 16V 2006
Dede

Příspěvek od Dede »

Vymenené... auto stojí aj sedí na ceste lepšie
DAEWOO NEXIA DOHC 1996- moje 1. osobné motorové vozidlo
CITROEN C4 Seduction 2010
Hyundai SANTA FE -T 2,4 16V 2006
alife
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alife »

Silent bloky aj ulozenie pruzin som si uz objednal, tiez vymenim. O kolko si to mal nizsie, mne to pri prejazde retarderom dojde az na doraz tlmica, tak neviem, ci mi vymena pomoze. Uvidim.
KIA Magentis 2.0 CRDI EX
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“