Nerovnoměrné sjíždění gum
Moderátor: Blue Lanos
Nerovnoměrné sjíždění gum
Ahojte, dneska sem uplně náhodou zaměřil svojí pozornost na pneumatiky a docela ve mě hrklo bo sem zjistil že se mi sjížděj na venkovní straně víc ( a to podstatně) než na straně vnitřní. Nepozoruju ale žádný výrazný třepání koláčem nebo nějakej hluk při jízdě, auto taky drží rovnou lajnu. Napadly mě věci jako: blbě vyvážený kola .. to by ale klepalo ne ? Nebo třeb špatná sbíhavost .. no opravdu netušim ..pls jestly je tu odborník
Daewoo Matiz 0,8 r.v. 2001 červený. 40 tkm.
- Reklama
Re: Nerovnoměrné sjíždění gum
- tlumice (bys mel citit, ale jsou to kurvy, zvyknes si i na blbe sladene)Miza píše:Ahojte, dneska sem uplně náhodou zaměřil svojí pozornost na pneumatiky a docela ve mě hrklo bo sem zjistil že se mi sjížděj na venkovní straně víc ( a to podstatně) než na straně vnitřní. Nepozoruju ale žádný výrazný třepání koláčem nebo nějakej hluk při jízdě, auto taky drží rovnou lajnu. Napadly mě věci jako: blbě vyvážený kola .. to by ale klepalo ne ? Nebo třeb špatná sbíhavost .. no opravdu netušim ..pls jestly je tu odborník
- geometrie - staci nekde tuknout diru ...
- tlak v gumach - ja davam 2,3m vsude, ma se davat 2,3 vpredu 2,1 vzadu (nebo 2,3 pokud jezdis plnym autem)
kontorloval bych to v poradi - tlak (zdarma), tlumice (delaji firmy za pakatel), geometrie (ca 5-7 stovek vcetne korekce ...)
Velká sbíhavost , sjíždí se zvenku , rozbíhavost , sjíždí se uvnitř .
Pokud je to sjetý ke straně a stejnoměrně , není odskákané , tlumiče to nebudou , ale jen ta sbíhavost , nech přeměřit geometrii a je to OK.
Pokud je to sjetý ke straně a stejnoměrně , není odskákané , tlumiče to nebudou , ale jen ta sbíhavost , nech přeměřit geometrii a je to OK.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Ja mam zase problem ze na jednej strane sa mi o trochu rychlejsie dere guma....na sirsich letnych gumach som to spozoroval. A teraz ked mam zimne uzsie som zisitl ze mi to aj taha do strany jemne, co na tych sirsich letnych som nejak nevnimal...bol som aj na geomtrii s tym .... ale v podstate rozdiel ziadny..stale to taha jemne do prava. Tak teraz neviem ci mam ist reklamovat geometriu alebo je inde chyba?
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
No pani ani jeden z tychto problemov to asi nebude
Kedze to robi aj na letnych sirokych( viac vydraty dezen na jednej strane) a zimnych uzkych ( jemne tahanie do pravej strany). Vyvazene mam oboje sady.
A mojich ubohych 72kg z autom moc neurobi
Tak mi vychadza jedine reklamacie geometrie
Alebo to moze byt aj nieco ine?
Kedze to robi aj na letnych sirokych( viac vydraty dezen na jednej strane) a zimnych uzkych ( jemne tahanie do pravej strany). Vyvazene mam oboje sady.
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Třeba ti přibržďuje jedno kolo a pak jde víc točáku na druhé. Jinak mě se taky nepatrně víc sjíždí pravá přední pneu, ale to bude opravdu tím, že je auto zatíženo jen na jedné straně řidičem a teď vlastně i manželkou. Naše šestikilová holčička to fakt nevyvážíRado píše:No pani ani jeden z tychto problemov to asi nebude
Už bez Matesa
- Miroslav Wróbel
- Kontaktovat uživatele: