Nerovnoměrné sjíždění gum

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Miza

Nerovnoměrné sjíždění gum

Příspěvek od Miza »

Ahojte, dneska sem uplně náhodou zaměřil svojí pozornost na pneumatiky a docela ve mě hrklo bo sem zjistil že se mi sjížděj na venkovní straně víc ( a to podstatně) než na straně vnitřní. Nepozoruju ale žádný výrazný třepání koláčem nebo nějakej hluk při jízdě, auto taky drží rovnou lajnu. Napadly mě věci jako: blbě vyvážený kola .. to by ale klepalo ne ? Nebo třeb špatná sbíhavost .. no opravdu netušim ..pls jestly je tu odborník :lol:
Daewoo Matiz 0,8 r.v. 2001 červený. 40 tkm.
Reklama

jakub

Re: Nerovnoměrné sjíždění gum

Příspěvek od jakub »

Miza píše:Ahojte, dneska sem uplně náhodou zaměřil svojí pozornost na pneumatiky a docela ve mě hrklo bo sem zjistil že se mi sjížděj na venkovní straně víc ( a to podstatně) než na straně vnitřní. Nepozoruju ale žádný výrazný třepání koláčem nebo nějakej hluk při jízdě, auto taky drží rovnou lajnu. Napadly mě věci jako: blbě vyvážený kola .. to by ale klepalo ne ? Nebo třeb špatná sbíhavost .. no opravdu netušim ..pls jestly je tu odborník :lol:
- tlumice (bys mel citit, ale jsou to kurvy, zvyknes si i na blbe sladene)
- geometrie - staci nekde tuknout diru ...
- tlak v gumach - ja davam 2,3m vsude, ma se davat 2,3 vpredu 2,1 vzadu (nebo 2,3 pokud jezdis plnym autem)

kontorloval bych to v poradi - tlak (zdarma), tlumice (delaji firmy za pakatel), geometrie (ca 5-7 stovek vcetne korekce ...)
zabijec

Příspěvek od zabijec »

tohle je jasne blba sbihavost
Už bez Matesa
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Velká sbíhavost , sjíždí se zvenku , rozbíhavost , sjíždí se uvnitř .
Pokud je to sjetý ke straně a stejnoměrně , není odskákané , tlumiče to nebudou , ale jen ta sbíhavost , nech přeměřit geometrii a je to OK.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Miza

Příspěvek od Miza »

To bude na počkání nebo tam budu muset tu svojí raketu nechat ? Ježiš to mě .... mrzí, a zrovna když se to nejmíň hodí. No a co teprve ty nový gumi ... no nic no mám si takovejch věcí všímat dřív :cry: :cry:
keszi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keszi »

Geometriu zvyknú robiť na počkanie pravda keď nemajú veľa roboty. Ale to sa s nimi dohodneš.
Rado

Příspěvek od Rado »

Ja mam zase problem ze na jednej strane sa mi o trochu rychlejsie dere guma....na sirsich letnych gumach som to spozoroval. A teraz ked mam zimne uzsie som zisitl ze mi to aj taha do strany jemne, co na tych sirsich letnych som nejak nevnimal...bol som aj na geomtrii s tym .... ale v podstate rozdiel ziadny..stale to taha jemne do prava. Tak teraz neviem ci mam ist reklamovat geometriu alebo je inde chyba?
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
keszi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keszi »

Keď ti to ťahá do strany, môžu to byť zle vyvážené kolesá.Možno že ti vypadlo závažie.
Miza

Příspěvek od Miza »

Rado .... nebo je to tim že máš stejnej problem jako já a to ten že já vážim cca 112 kg a pak když sednu do auta tak bych se moh točit dokola :D :lol:
Rado

Příspěvek od Rado »

No pani ani jeden z tychto problemov to asi nebude :lol:
Kedze to robi aj na letnych sirokych( viac vydraty dezen na jednej strane) a zimnych uzkych ( jemne tahanie do pravej strany). Vyvazene mam oboje sady.
A mojich ubohych 72kg z autom moc neurobi :lol:

Tak mi vychadza jedine reklamacie geometrie
Alebo to moze byt aj nieco ine?
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Rado píše:No pani ani jeden z tychto problemov to asi nebude :lol:
Kedze to robi aj na letnych sirokych( viac vydraty dezen na jednej strane) a zimnych uzkych ( jemne tahanie do pravej strany). Vyvazene mam oboje sady.
A mojich ubohych 72kg z autom moc neurobi :lol:

Tak mi vychadza jedine reklamacie geometrie
Alebo to moze byt aj nieco ine?
Třeba ti přibržďuje jedno kolo a pak jde víc točáku na druhé. Jinak mě se taky nepatrně víc sjíždí pravá přední pneu, ale to bude opravdu tím, že je auto zatíženo jen na jedné straně řidičem a teď vlastně i manželkou. Naše šestikilová holčička to fakt nevyváží :-)
Už bez Matesa
Miroslav Wróbel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroslav Wróbel »

udělej si geometrii,já byl u nás v Karviné/stojí to 500kč/ a auto jede jak po kolejích. Mají laserovou
Hyundai Accent 1,3 12V
Miza

Příspěvek od Miza »

Zabijec ... no já mám to samý, tak sem manželku přesunul na druhou stranu a dcerka sedí zamnou. Ale manželka váží 45 kg a já 112 takže je to jenom pro dobrej pocit :lol: :D
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Miza píše:Zabijec ... no já mám to samý, tak sem manželku přesunul na druhou stranu a dcerka sedí zamnou. Ale manželka váží 45 kg a já 112 takže je to jenom pro dobrej pocit :lol: :D
tak to musis vozit jeste milenku vedle sebe :D
Už bez Matesa
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“