zimní pneumatiky

Moderátor: Blue Lanos

Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Souhlasím s kolegou

Příspěvek od Vazoun »

Vojta píše:Ačkoliv jsem se zařekl, že nebudu reagovat na příspěvky, když není uvedeno, odkud pisatel je, ale u STEFI udělám vyjímku.
Zimní pneumatika podle mého nikdy není špatná investice, i když v současné situaci třeba jen na tři měsíce. Já jsem koupil BARUM POLARIS a naprostá spokojenost. Měl jsem je i na Favoritu. Dal jsem je na plecháče a na letní jsem pak koupil hliníkáče. Přezouvat gumy z disku na disk každý rok je nesmysl, který jen pneu ničí. Chce to mít prostě dvě kompletní sady. Raději investovat nějakou tu korunu než riskovat v zimě na letních. Samozřejmě - jiná je zima v Brně, v Praze, nebo někde v horských oblastech. Jezdit v zimě na letních může akorát potencionální dobrovolný dárce orgánů.
------------------------
Souhlasím s kolegou " Vojtou " mám rovněž obutí na zimu a zvlášt na leto,
již pátý rok jezdím bez problémů a nehod s mým Matízkem. " Vazoun " :lol:
Reklama

Miza

Příspěvek od Miza »

S tou 3 denní zimou jsem to myslel tak že sice nasněží a první den nejsou cesty protažený, ale hned druhej den už jo a na tom se už dá jezdit normálně .. no to je jedno, nikomu svoje názory netlačim ... Já tam letňáky mám a to ne že bych byl zapšklej kupovat zimní, ale že na ně prostě teď nemám ... ikdyž stojeje jenom 760,- na netu. Myslim že to byly SAVY nebo tak něco .. A proto jsem si dovolil vyjádřit svůj názor .. sice možná trošku neobratně, ale ve smyslu toho že stejně budu muset koupit letní protože tam mám asi 2mm vzorku a ty se používaj 80% času tak mi to příde jako lepší investice pro momentální sociály jako sem já, než si koupit ještě jednu sadu zimních .. to je vše. Ale jinak v zimě zimní v létě letní ... tak sem to taky dodržoval !!!!
Daewoo Matiz 0,8 r.v. 2001 červený. 40 tkm.
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Tak je to správné

Příspěvek od Vazoun »

Miza píše:S tou 3 denní zimou jsem to myslel tak že sice nasněží a první den nejsou cesty protažený, ale hned druhej den už jo a na tom se už dá jezdit normálně .. no to je jedno, nikomu svoje názory netlačim ... Já tam letňáky mám a to ne že bych byl zapšklej kupovat zimní, ale že na ně prostě teď nemám ... ikdyž stojeje jenom 760,- na netu. Myslim že to byly SAVY nebo tak něco .. A proto jsem si dovolil vyjádřit svůj názor .. sice možná trošku neobratně, ale ve smyslu toho že stejně budu muset koupit letní protože tam mám asi 2mm vzorku a ty se používaj 80% času tak mi to příde jako lepší investice pro momentální sociály jako sem já, než si koupit ještě jednu sadu zimních .. to je vše. Ale jinak v zimě zimní v létě letní ... tak sem to taky dodržoval !!!!
-----------------------
Tak je to správné - kolego " Mizo " těší mne žes to pochopil :lol: já to znám,
že není možné sáhnout kolikrát do kapsy, a koupit co je potřeba- vid´? :lol:
Něco jiného je jezdit po Praze nebo po severu Čech :roll: " Vazoun " :lol:
Docent

Příspěvek od Docent »

Miza píše:první den nejsou cesty protažený, ale hned druhej den už jo a na tom se už dá jezdit normálně
To jo, tak to jsem zvědav, až se se svýma letňákama na protažený cestě dostaneš na úsek, kde bude náledí... Mám velice dobrou zkušenost, měl jsem od mámy pár týdnů půjčenýho Citroena AX, máma normálně přes zimu nejezdí, takže zimní gumy nemá a já je taky kvůli těm pár týdnům kupovat nechtěl... Jezdil jsem v pohodě, opatrně, až mne jednoho krásného dne předjelo v kopci hovado s Mondeem... Hovado skončilo napříč vozovky v první zatáčce, já zastavil za ním a tím jsem skončil taky... Nejen že jsem se nerozjel nahoru, ale měl jsem kurevský problémy i s couváním dolů, Citron jel prostě po těch letních gumách dolů z kopce jako sáně.
Miza

Příspěvek od Miza »

No dík za info :lol: a já blb si myslel že to pojede :roll: ...... No víš co Docente, ono to zatim jede. Dostal sem se do práce, domů, na nákup, k rodičům na periferii Prahy takže vlastně všechny moje aktivity. Na hory nejezdim bo neližuju a zatim sem neměl potřebu bloudit s autem po zamrzlim rybníku. No a kdyby to přece jenom mělo bejt špatný tak si s sebou vemu do auta slánku a nasolim si cestičku ... Jinak ti slibuju že příští rok si je koupim .. spokojen ? ;)
Docent

Příspěvek od Docent »

Ale jo, ono to na těch letních jede. Naprosto perfektně, třeba se mně stalo, že jsem se při odbočování otočil o 360°, naštěstí na minimálně používané silnici... Tak až se ti stane něco podobného, ale proti něco pojede, a vrazí do tebe, tak doufej, že dotyčnej si a) těch letních nevšimne, nebo b) všimne, ale bude výrazně slabší kondice...
Miza

Příspěvek od Miza »

Koukám že už s tim máš asi nějakoiu praxi že si tak nervozní ... tak na to tolik nešlapej když se pak točíš jak čamrda ... ;)
Docent

Příspěvek od Docent »

Ale vůbec nejsem nervózní, naopak, kdybych zjistil, že do mne naboural na sněhu někdo na letních, tak bych mu v naprostém klidu jednu vypálil a pak bych zavolal příslušníky :twisted: .
Vazoun
Kontaktovat uživatele:

Pravdu máš

Příspěvek od Vazoun »

Docent píše:Ale vůbec nejsem nervózní, naopak, kdybych zjistil, že do mne naboural na sněhu někdo na letních, tak bych mu v naprostém klidu jednu vypálil a pak bych zavolal příslušníky :twisted: .
----------------------------
Máš pravdu " Docente " a nedej bůh aby kolegáček měl nějakou kolizi :lol:
Potom si určitě vzpomene,že dobrá rada nade vše - zdraví " Vazoun " :roll: Obrázek
Docent

Příspěvek od Docent »

keszi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keszi »

Taktiez som neveril na vymenu pneumatik v zime. Asi 3 roky ich pravidelne prezuvam a naozaj je to rozdiel , v zime treba jednoznacne zimne gumy. Je to ovela bezpecnejsie. Na letnych som robil smyky teraz na tych istych miestach je ovela tazsie urobit smyk so zimnymi gumami. Samozrejne nemyslim na lade , tam sa smyka aj tak aj tak.
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Laci píše:145/70R13. Ja mam Matador MP 58 Silika M+S a spokojnost :)...stali do 1000,-SK
Ja mam Matador MP 58 M+S siliku na Esperu a jsem prijemne prekvapenej, za tu cenu super a nehucej :!:
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ja mam na peu good year ultra grip 5 a v pohode i kdyz uz maji jen 3 mm.ale na zadku mam letni a tak musim do zatacek opatrne ale brzdi to super (zadek mi totiz moc nebrzdi)a tak jsem uplne v klidu.na formana jsem dal nemecke zimni celoplastove protektory a vcera jsem na lehce rozmocenem ledu zastavil a rozjel se uplne bez problemu.takze i tak to jde.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Tony M

Příspěvek od Tony M »

Zimné gumy sú potrebné. NIejedy aj jeden deň, jedna jazda závisí od nich. Jazdné vlastnosti sa porovnať nedajú. Letné sa dajú prevádzkovať v meste, keď nasneží, ide sa verejnou dopravou. Pri dlhších jazdách človek nevie, čo ho čaká za kopcom. Aj na dialnici. A vtedy je lacnejšie kúpiť zimné pneu ako celý predok auta. A súčiastky na človeka sú ešte drahšie...

P.S: Vyhni sa lacným gumám v sepermarketoch, to sú protektory so zimnou vzorkou, ale zmes nemusí byť zimná... Ich vlastnosti ,môžu byť dobrodružné.

S pozdravom
Chevrolet Spark 0.8 , pred tým Daewoo Matiz 0,8 S
Miza

Příspěvek od Miza »

No tak dobrá ... jdu si je koupit a budou to Barum Polaris 2, 145 / 70 / 13. Než bude chtít mít Docent opět nějakou peprnou připomínku tak to nedělám kvůly tomu že bych si někde zablátil slipy, ale přišly prémie tak se trošku rozšoupnu ;) Ještě mě tak napadlo, měníte někdo pneumatiku i na rezervě ??? Já jen že v zimě je větší pravděpodobnost stržení ventilku ....
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“